İlk yarıyı 29 puanla 6. sırada bitiren temsilcimiz İnegölspor, lige kötü başlamasına rağmen yönetim ve teknik heyet değişikliği ile bir anda toparlanıp üst sıralara doğru hızla tırmanarak devreyi umutlu bir yerde tamamladı. İnegölspor ilk yarıda oynadığı 17 maçta 8 galibiyet 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak attığı 26 gole karşılık kalesinde 16 gol gördü. Sezon başından itibaren elindeki geniş, tecrübeli ve alternatifli kadrosunu değişik şekillerde değerlendiren teknik heyetler takımın başındaki teknik heyetimiz mevcut kadroyu daha doğru ve etkili kullanmaya başladı. Bunun sonucunda da düşme potasından hızla uzaklaşan ekibimiz play-off sınırına çok yaklaştı. Sahada bunları yaparken yeni yönetim de kulübün kabaran borç yükünü azaltmaya çalışıyor. Bu ikinci sorun birincisinden daha etkili daha doğrusu maddi sorunlarını çözemeyen kulüpler batmaya mahkûmdur. Nitekim de bir bir batıyorlar. Bir kulübün maddi durumu UEFA kriterlerine uygunsa bir de hiç borcu yoksa o kulübün sırtı yere gelmez. İkinci yarıya başlarken İnegöl sporumuzun Maddi sorunlarını çözerken Sahadaki başarılarını da arttırmasını diliyoruz. Bunun için de çalışmalar var. Umarım bu çalışmalar olumlu sonuçlar verir.

İnegölspor’un ilk yarı karnesi Murat Yoldaş ve ekibi geldikten sonra sahadaki icraatları ile umutlu ve olumlu oldu. Umarız bu umutlar 2.yarıda da devam eder. Mevcut kadroda Şener gibi 2.ligin en iyi ve istikrarlı kalecisi var. ‘Kaleci bir takımın yarısıdır” sözünü teyit edercesine kalesini dolduruyor. Müdafaamızda beklerde önce tecrübeli oyuncularda ısrar edildi daha sonra bu ısrardan vazgeçildi. Stoperde gençlere yer verilirken, yılların istikrar abidesi eski kaptan Bilal, takımda şans bulduktan sonra eski günlerine dönen bir performans gösterince Stopere oturdu. Bilal buraya oturunca diğer genç stoperi de rahatlattı. Tecrübesini sürekli yansıttı. Stoper Emre, Bilal’e yerini kaptırınca kulübeye oturtulmadı sol bekte yer verilerek oraya monte edilmeye çalışılıyor. Bunun sonuçlarını 2.yarıda izleyip göreceğiz. Orta sahada birçok oyuncular denendi. Nihayet devrenin bitimine doğru İki gencimiz Ömer Faruk ve Selimcan Temel’in yanına Tecrübeli H.Mustafa yerleştirilerek bu üçlüyle devam edilmeye başlandı. Devre bu şekilde bitti. Ancak orta sahada alternatifler çok fazla. Tecrübeliler var Emir gibi gençler var. Bu bölge istikrara kavuşturulursa 2.yarıda başarıda bu oranda artabilir. Forvette Niyazi, Ahmet Hakan ve Cengiz üçlüsünde ısrar edildi. Niyazi tecrübeli ve çok teknik bir oyuncu ancak çok tembel ayağına topu beklemek yerine biraz topu arasa AMED maçındaki gibi performansı yükselecek. A.Hakan Türkiye’de 9 numaranın olmadığı ve Golcülerin tamamına yakınının yabancı olduğu bir devirde kendisine verilen sınırsız şansları iyi değerlendirebilse hem kendisi hem de kulübü maddi yönden havaya uçacak. Ancak bu konuda ilerleme çok yavaş ve fazla umut vermiyor. 2.yarı inşallah A.Hakan için bir milat olur. Sol kanatta Cengiz’in maşallahı var. Tartışmasız 2.ligin en etkili forvetlerinden. İnegölspor’un ataklarının çoğunda onun imzası var. Çok faydalı bir forvet. Orta sahamız Cengiz’i iyi tanıyıp oyun stilini bir çözebilse rakiplerin korkulu rüyası olacak. Son maçta santraforda denenen Tayfun iyi işler yaptı. 2. yarıda burada izler miyiz bilemem, ancak o son maçta çok etkili oldu. Devre arasında alt yapıdan alınan gençler var 2.yarıda onlardan daha çok genci kadrolarda görebiliriz. Murat hoca tecrübeli bir teknik adam bu gençleri özümlete özümlete yavaş yavaş takıma monte etmeli.

Sonuç olarak ilk yarıyı iyi ve umutlu bir yerde tamamlayan temsilcimiz İnegölspor, devre arasını Antalya kampı ile değerlendirdi. 2. yarı fikstürü biraz daha zor. Bu Cumartesi günü evinde Kırklareli ile başlayacak. İlk maç 1-1 berabere bitmişti. Bu maçı kazanması gerekiyor. Çünkü ardından müthiş zor üst üste 2 deplasman maçı var. Önce Yeni Çorum ve ardından Sancaktepe maçları var. 2. yarıda 8 içeride 9 dışarıda maçı var. Eğer maddi sorunlarını çözebilir veya azaltabilirse sahadaki başarı da bunun paralelinde artabilir. İyi bir hava yakalandı umarım devam eder. 2. yarıda güzel ve çekişmeli maçlar izleyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuza 2. yarıda başarılar diliyoruz. Yönetim ve teknik heyete başarılar diliyoruz. Başka İnegölspor yok. İnegölspor’un 2. yarı başarılarını yazmak dileğiyle…