İlk yarıyı 17 maçta, 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 yenilgi alıp, attığı 18 gole karşılık kalesinde 21 gol gören ve 20 puanla 10 sırada tamamlayan temsilcimiz İnegölspor, devre arası Antalya kampından sonra kendi tesislerinde hazırlandığı 2. yarının ilk maçında 17 maçta, 4 galibiyet 6 beraberlik 7 yenilgi alıp attığı 18 gole karşılık kalesinde 22 gol görerek 18 puanla 14. sıradaki ilk yarıda 1-1 kaldığı Niğdespor’u Pazar günü saat 13.30’da evinde ağırlayacak. İlk yarıda hedeflediği zirveden tamamen uzaklaşan ve 2. yarıda zirve mücadelesinden, ilk yarıda topladığı puan ve gösterdiği performans nedeniyle uzak kalacağı için devre arasında mevcut kadrosunda büyük bir operasyon yaparak 2. yarıya elde kalan kadroya yaptığı küçük takviyelerle devam edecek.
Sezona yeni bir yönetim, yeni bir teknik heyet ve yenilenmiş alternatifli bir kadro ile hedefini şampiyonluk olarak belirleyip başlayan, ancak ligin başlamasıyla birlikte aldığı kötü sonuçlar ve oynadığı etkisiz oyunla bir anda ters yüz olan İnegölspor, çareyi İsmail Ertekin ile yollarını ayırmakta buldu ve öylede yaptı. İsmail Ertekin’in yerine Fatih Akyel ve ekibini takımın başına getiren yönetim, bu kan değişikliği ile umduğunu bulamadı. Birkaç deplasman galibiyeti dışında evinde istediği oyunu oynayamayan ve istediği sonuçları alamadan zirveden çok uzak kalarak ilk yarıyı tamamladı. Devre arasında Antalya kampına giderken mevcut kadrosundaki tecrübeli isimleri, İnegölspor’la özdeşleşmiş Kaptanlar Kemal ve Bilal, ayrıca Raif, Birhan, Okan, Arif ve Yusuf’la da yollarını ayırma kararı alarak, bu oyuncuları kamp kadrosuna almadı. Bu operasyondan sonra, bu oyuncuların yerlerine Bandırmaspor’dan Fatih Ege, alt yapımızdan U-19’dan 5 oyuncuyu kamp kadrosuna katarak Antalya kampına gitti. Kamp sırasında bir tane özel maç yapıp, dönen temsilcimiz kendi tesislerinde Niğde maçına hazırlanırken, altyapıdan aldığı 5 oyuncudan 2 tanesini kadroda bırakarak diğerlerini alt yapıya geri gönderdi. Kalan mevcut kadro ile Niğde maçına galibiyet parolasıyla hazırlanan temsilcimiz, 2.yarıya evinde iyi başlamak istiyor. İlk maçlar zor geçer. Çünkü her takım devre arasında hazırlık kampı ve takviyelerle mevcut kadrolarını güçlendirmeye, toparlamaya çalışır. Niğde’den bu yönde fazla bir ses çıkmadı.

İnegölspor’un 2. yarıya başlarken mevcut kadrosuna baktığımızda, ilk yarıda oynanan oyun ve toplanan puanlara bakıldığında devre arasında yapılan operasyonlar doğrudur. İnegölspor’un mevcut puanına ve fikstürdeki yerine baktığımızda 2. yarıda şampiyonluk veya Play-off iddiasından çok uzak olduğu açıkça görülmektedir. Bu durumda yapılacak tek şey mevcut pahalı kadroyu azaltarak masrafları kısmak, varsa borç yükünü hafifletmek, gelecek sezonun kadrosunun temellerini atmaktır. İnegölspor’da bunu yapmaya çalışıyor. Sezon sonunda kongrede borçsuz bir takım bırakmak, aldığı kötü sonuçların tepkisini azaltabilir. Gerçekten bu sezona çok umutlanmış ve zirveyi yakalayabileceğimizi düşünmüştük. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Yapılan transferler müthiş sos verdi. Evinde oynadığı etkisiz ve kötü oyunlar tribünleri şaşırttı. Büyük umutlarla alınan tecrübeli oyuncular bekleneni veremedi. Kaptan Bilal tam iyileşemedi. Kaptan Kemal ise, sakatlıktan sonra tamamen koptu. Fatih Akyel, Bilal’e gerekli sabrı gösteremedi. Bilal geçtiğimiz sezon müdafaamızın bel kemiği idi. Müthiş bir performans gösteriyordu. Şanssız bir sakatlık geçirdi. Sakatlığı nedeniyle sezonu kapamak zorunda kaldı. Bilal olmayınca ardından bir de golcümüz Okan Deniz’in sakatlığı gelince, bu as oyunculardan yoksun oynayan ekibimiz Play-off’a rahat kalacakken, Play-off’u kaybetti. Bilal’den yoksun müdafaamız adeta çöktü. Bu sakatlıklardan sonra bu sezon Bilal ve Okan Deniz beklenen performansı gösteremeyince onlarda bu operasyona dahil oldular.

Mevcut kadromuzda kalede Şener istikrarlı bir çizgide ilerliyor. Tecrübesini sürekli oyuna yansıtıyor. Müdafaada Orhan-Gökhan-Volkan-Osman-Yasin Görkem- Enes BAYIR-Ömer Taş var. 2. yarıda performanslarını izleyip göreceğiz. Orta sahada Serhat-Emirhan-Taner var. Üçü de tecrübeli oyuncular. Yanlarında bir iki tane genç var. Bu gençler onları ateşler mi bekleyip göreceğiz. İleride Cengiz-Fatih-Ahmet Hakan ve tecrübeli Yaşar var. Bunlara devre arasında dışarıdan bazı gençler dahil edildi. Bu mevcut kadronun ilk sınavı Pazar günü evinde Niğdespor ile olacak. Devre arası operasyonundan sonra Antalya kampında takımımızın ne yaptığını, bu maçta göreceğiz. Umarız 2. yarıya iyi başlar. 2. yarıda içeride Manisa ve Ankara Demirspor ile dışarıda Gaziantepspor’la üç kolay maçı var. Diğer maçlarını bekleyip göreceğiz. Mevcut kadrosu ile 2. yarıda daha iyi oynamalı ve kazanmayı daha çok istemeli. Tecrübeli oyuncular yeni şans bulacak, gençlere destek vermesi gerekiyor. Taner’in orta sahada takımımızın hızını kesmek yerine, ileriye doğru oynamalı. İlk yarıda yan ve geri paslarıyla takımımızı mehter takımına çevirdi. Serhat ve Emirhan daha etkili oynamalı. Müdafaamız da 2. yarıda daha dikkatli ve daha etkili oynamalı. İlk yarıda yol geçen hanına dönen müdafaamızı rakip ataklara dirençli hale getirmelidirler. Aksi halde aynı nakarat olurlar. Sürekli şans bulan Ahmet Hakan, artık gollerini atmaya başlamalıdır. Kanatlarda Cengiz ve Fatih, buldukları forma şansını iyi değerlendirmelidir. Sonuç olarak devre arasında yaptığı büyük operasyondan sonra top Fatih Akyel ve ekibinde. 2. yarıda alacakları sonuçlar ve oynatacakları oyunları tribünler merakla bekliyor. 2. yarıda zirve ve Play-off stresinden uzak oynayacağı maçları rahat oynamalı ve daha cesaretli olmalıdır. Zirvedeki takımlardan Keçiörengücü, Samsun, Sarıyer, Sakarya ve Kastamonu ile çok zorlu maçları var. Bunların çoğunluğu deplasmanda olacak. Umarız bu maçlardan başarılı çıkar. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’a 2. yarıda başarılar diliyorum. İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle…