Urfa maçının önemini anlatmaya gerek yok İnegölspor için. Son oynadığı 3 maçtan puan hak etmesine karşın sıfır çeken ve ligde alt sıralara yerleşen temsilcimiz, zorlu deplasmana çıkarken kadrodaki eksiğe rağmen Teknik Direktör Özgür hocanın takım başında olamamasına karşın maça adeta fırtına gibi başladı.

Öyle ki aslında kadrosu iyi olmasına rağmen istedikleri sonuçları bir türlü alamayan Urfa karşısında ilk 20 dakikada 3 farklı öne geçmiş oldu. Bir anda seri boksörler gibi peş peşe rakibe aparkatlar indiren İnegölspor içinde, rakip içinde maç bu dakikada bitti derken, bir anda eski hastalığımız nüksetti ve peş peşe pozisyonlar verdik. Bunları da iyi değerlendiren ev sahibi ekip, 2.yarının başında beraberliği yakalamış oldu. Ama İnegölspor bu maçın kendisi için neler ifade ettiğini iyi idrak etmiş oldu ki sahada mücadelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Bütün futbolcular ellerinden gelen gayreti gösterdi ve bir diriliş hikayesiyle maçı çevirdi.

Takımın başında sahaya çıkan Celalettin hocada sağbekte Bilal ile başlayarak hata yapsa da devrede bu hatasından döndü ve o bölgeye oranın futbolcusu olan Yunus Emre’yi koyarak rakibin o bölgeden bindirmelerinin engellemiş oldu. Ligin en kaliteli maçlarından biri olan bu mücadele için 2 takımı da tebrik edelim. Gerçekten süper bir maç oldu. Urfa da bu maça farklı hazırlanmış. Onlarda İnegölspor yenerse ligde neler olabileceğini göstermek istiyordu.

Fakat önceki maçlarda yaptığımız gol kaçırma işini rafa kaldırıp, bu karşılaşmada 5 gol atarak 3 puanı hak etmiş olduk. Ama 5 atarken 4 gol yiyerek de bu alanda eksikliğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Bu sorunu acilen çözmemiz gerek. Çünkü inanılmaz kolay goller kalemizde görüyoruz.  Gol atma noktasında Fatih Üge’nin bir nevi hem kendisi için hem de bizim için iyi oldu. Ama boş bir pozisyonda topu Erdican’a atmayıp, kendinsin kaleye vurup golü kaçırması da bizim için kader anı olabilirdi.

Bütün bunlara rağmen bence bu galibiyet takımda 3 puandan fazla bir şey kazandırdı. Şimdi sırada Uşak takımı var. Rakip ciddi üst sıralarda olan bir takım ve amaç yenemiyorsan yenilme modun da olmalı diyorum. Buradan puan çıkartıp Hacettepe maçında 3 puan için savaşmalıyız diyorum.