Son iki maçta 5 puan kaybeden temsilcimiz İnegölspor, Tarsus yenilgisi üzerine Pazar günü evinde ağırladığı Afjet Afyonspor’u zor bir mücadeleden sonra Niyazi’nin attığı galibiyet golü ile geçerek aldığı 3 altın puanla zor bir dönemde derin bir nefes aldı.

Rakip Afjet Afyonspor kısa süre önce çıktığı 1. Ligden çok kolay düşerek 2. Lige döndü. Sezona iddialı başlamasına rağmen haftalar ilerledikçe istediği performansı gösteremeyince zirveden uzaklaştı. İnegöl’e puan veya puanlar için geldi. Ancak mevcut kadrosu buna yeterli olmadığından, beraberliğe biraz direnmek istedi. Ancak müdafaasındaki inanılmaz zaafları nedeniyle kalesinde birçok tehlikeler yaşadı. Maçın başlarında kalesinde gördüğü erken gole erken cevap vermesine rağmen, orta sahası ve forvetinin son derece zayıf olması nedeniyle İnegölspor’a karşı direnemedi. Göze batan oyuncusu yoktu. Mevcut kadrosuyla zirveyi zorlaması çok zor gözüküyor. Maç berabere giderken teknik direktörleri santrafor Aykut’un yerine 9 numaralı İlker’i oyuna alınca, oyuna aldığı bu oyuncu hiçbir varlık gösteremediği gibi çok önemli topları İnegölspor’a adeta ikram ederek takımına zarar verdi. Teknik heyet bu yanlış değişiklikle İnegölspor’un ekmeğine yağ sürdü. Maalesef bu tip teknik direktörler çok. Maçı hangi gözle ve nasıl izlediklerini merak ediyorum.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes-Bilal-Gökhan-Abdullah, ortada H.Mustafa-Selimcan-Emir, ileride Niyazi-A.Hakan-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın 2. yarısında Niyazi’nin yerine Tayfun, H.Mustafa’nın yerine A.Kemal ve Emir’in yerine Cumhur’u oyuna aldı. Bu değişiklikler takıma olumlu katkı yaptı. İnegölspor, BAK spor ve Tarsus maçlarında kaybettiği 5 puan nedeniyle bu maça mutlak kazanma amacı ile çıktığı için maçın başından sonuna kadar istekli ve hırslıydı. Rakipte dişine göre olunca zorlanmasına rağmen 3 puana ulaştı. Golü erken bulmasına rağmen kısa bir süre sonra kalesinde gördüğü sürpriz beraberlik golü motivasyonunu bozdu. Bu nedenle bocalamaya gerilmeye başladı. Galibiyet golü gelince rahatladı ve bu dakikadan sonra daha moralli ve motive bir şekilde galibiyet golünün üzerine yatmasını bildi. Bu maçta sağbekte Uğur’un yerine Enes, kart cezalısı Emre’nin yerine Bilal ve Cumhur’un yerine genç Emir oynadı. Kalede kaptan Şener takımını sürekli ikaz ederek ateşlemeye çalıştı. Özellikle 2.yarıda kalesini tamamen kapadı. Geride müdafaamızı zorlayacak rakip forvet olmayınca rahat bir maç çıkardılar. Özellikle eski kaptanımız Bilal müdafaada tam bir sigortaydı. Emre’yi hiç aratmadı. Orta alanda 2 genç oyuncunun yanında H.Mustafa tecrübesi ve tekniği ile orta sahayı yönetti. Oyundan çıkıncaya kadar etkili toplar kullandı. Orta sahada 2 genç oyuncuya şans verilmesi çok olumlu bir gelişmedir. Teknik heyetimizi kutluyor, bu konuda destekliyoruz. İleride Niyazi tecrübesi ve tekniği ile rakip sol beki zorladı. Ancak rakip sol bek iyi bir oyuncuya benziyordu. 2.yarıda sağ kanadımızı çok zorladı. Niyazi attığı galibiyet golü ile görevini iyi yaptı. A.Hakan bu maçta attığı gol ve özellikle oynadığı etkili oyunla görevini yaptı. Yerinde durarak top beklemek yerine gerilere gelerek aldığı topları iyi yerlere servis ederek rakip müdafaayı zorladı. Sol kanatta Cengiz etkili oyununu sürdürüyor. İnegölspor’un akınlarının tamamına yakınında onun imzası var. Cengiz’i iyi kullanmak istediği topları atmak gerekiyor. İnegölspor mutlak kazanması gereken maçı kazandı. İyi mücadele etti. Müdafaasında hata oranlarını mutlaka azaltması gerekiyor. Kolay veya zor rakiplere karşı müdafaamızda çok kolay hata yapıyor. İnegölspor üst sıraları zorlamak maç kazanmak istiyorsa, müdafaasındaki bu basit hataları mutlaka azaltması gerekiyor.

Sonuç olarak İnegölspor, son iki haftada kaybettiği 5 puanı telafi etmek için elinden geleni yaptı. Zorda olsa kazandığı bu 3 puanla derin bir nefes aldı. Maçı kazanan teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Önümüzdeki hafta Manisa deplasmanında karşılaşacağı Manisa FK maçında başarılarını yazmak dileğiyle…

Manisa FK bugüne kadar sadece 2 beraberliği olan bir takım. Bu hafta Kırklareli de sürpriz bir beraberlik aldı. Kırklareli puan alabiliyorsa İnegölspor da alabilir. Yeter ki iyi mücadele etsin, uyumlu oynasın. Manisa FK takımının başında İsmail Ertekin var. İnegölspor’da çok başarısız olup, erken havlu attı. Ancak orada öyle değil. İnegölspor’un bu deplasmanda da puan veya puanlar çıkarmasını bekliyoruz. İnegölspor’un başarıların yazmak dileğiyle…