Süper Amatör Küme:

A Grubu : Doğugücü Gençlik bu hafta evinde Gürsu Yenidoğanspor’u 3-0 yenip kayıpsız olarak yoluna devm etti. Deplasmanda ligde kalma mücadelesi veren Orhangazi 1893 Spor’a konuk olan Kurtuluşspor 2-1 galibiyetle yoluna devam etti. A grubunda bu hafta önemli karşlaşmalar var. Lider ve namağlup Doğugücü Gençlik deplasmanda İsmetiyespor ile karşılaşacak. İsmetiyespor 8 haftadır yenilmiyor. Ancak bugüne kadar şampiyonluğa oynayan takımları yemedi. Sarı –Kırmızılı temsilcimiz evinde İznikspor’u konuk edecek. Kurtuluşspor en azından berabere kalmalı.

B Grubu : Akhisar Demirspor ikinci yarının ilk maçında evinde İznik temsilcisi Elbeyli Üzümspor ile kozlarını paylaşacaktı. Ancak kar yağışı sebebiyle maç tehir edildi. Halbuki zemin futbol oynamaya elverişliydi. Geçen hafta ilk puanını alan K.Güvenspor bu haftayı bay geçecek. Akhisar Demirspor deplasmanda Yavuz Selimspor ile kozlarını paylaşacak. İnegöl’deki ilk maç 1-1 berabere bitmişti. K.Güvenspor bu hafta 3-0 hükmen kazanacak.

C Grubu : 2022 yılının İnegöl’deki ilk maçında play – off hesapları yapan Şükraniyespsor ile karşılaşan Gençlergücü maçı 5-3 kaybetti. Gençlerden kurulu temsilcimiz 3-0 geriden gelip maça ortak olmasına rağmen mücadeleyi kaybetti. Bazen bu tür mağlubiyetler takıma hava getirir, özgüven artar ve diğer maçlara olumlu yansır. Gençlergücü bu hafta lig sonuncusu Emekspor’ a karşı oynayacak. Temsilcimiz mutlak 3 puanı almalı.

1.Küme:

ORHANİYESPOR ŞAMPİYONLUĞA YAKIN

3. Grup : Liderliği ele geçiren Mobilyaspor evinde Namık Kemalspor ile karşılaşacaktı. Sahanın karla kaplı olması sebebiyle müsabaka tehir edildi. Yenicespor sahasında Değirmenlikızık Gençlik’i 3-2 yenerek çıkışını sürdürdü. Geçen hafta Mobilyaspor’a kıyak yapan Yenicespor bu maçı da kazanıp temsilcimizin şampiyonluğuna büyük bir katkı sağlamış oldu. Doğanspor, İhsaniyespor ile Bursa’da puan mücadelesi başladığı gibi 0-0 bitti. Lider Mobilyaspor 16.haftada Doğanspor’a karşı oynayacak. Son haftaların formda ekibi temsilcimiz Yenicespor sahasında liigin zayıf takımı Mutlularspor’a karşı 3 puan mücadelesi verecek.

4 .Grup : Lider Orhaniyespor en yakın takipçisi Panayırspor ile İnegöl’de karşılaştı. Cezası sebebiyle taraftar desteği yoksun olacak diye düşünenler tabii ki yanıldı. Hergele Meydanı tam takım sahanın çevresindeydi. Tribünlere giremeyenler tribünlerin yakınındaki kamyonuları tribün yapıp desteğini esirgemedi. Orhaniyespsor müsabakayı 2-0 kazanarak gerçek liderliği aldı. Alanyurt Gençlik, Balkanspor’u 7-1 yenip çıkışına devam etti. Bu maç Alanyurt Sahasındaki ilk resmi maçtı. Lider Orhaniyespor deplasmanda lig üçüncüsü Çekirgespor’a konuk olacak. Alınacak 3 puanla Hergele Meydanı şenliklere iyice hazırlanacaktır. Son maçlarda aldığı 6 puanla moral bulan Alanyurt Gençlik şampiyonluk hesapları yapan Panayırspor ile Bursa’ da karşılaşacak.

Anılarla Futbol :

Mert yurt dışında yetişmiş ve bir akrabasının aracılığıyla İstanbul‘da top oynamaya gelmiştir. Türkçe‘yi pek bilmemekle birlikte Türkiye’ye uyum sorunu da yaşamaktadır. Birkaç kez takım arkadaşlarıyla tartışmalara girmiş ve akrabasının yönetici olması sebebiyle göz yumulmuştu. Mert, hazırlık maçında antrenörü Halim Hocanın sıkça ‘tek top oyna’ uyarılarından epey sıkılmıştır. İlk yarının sonlarına doğru hocasının önünde ikili mücadelede sakatlanınca saha kenarında tedaviye gelir. Mert, takımın masörüne dert yanar.

  • Mahmut abi, hocam hep bana tek top oyna diyor. Sahada zaten bir tane top yok mu? Masör Mahmut, Mert‘in söylediklerine şaşırır ve sadece güler. Mert konuşmasına devam eder.
  • Mahmut abi, rakip adam vurdu, ayağımda sorun var.

Mert’in masörle olan konuşmasını duyan antrenörü Halim Hoca, Mert‘e seslenir.

  • Oğlum, senin sorun ayağında değil. Sorun sadece kafanda!