İnsanlar kazanç sağlama, geçim sıkıntısı ve genel ihtiyaçlar adı altında hayatlarını sürdürmek için çalışmak zorunda ve bu sebep onları kendilerine hiç bir hak sunulmayan işlere itmekte. Bunların en büyük örneği tarım işçileri. Onlar yaşı gereği aslında bu tür zor ve tehlikeli işte çalışmaması gereken kadınlar. Onlar yaşı göz önünde bulundurulmadan işe alınan küçük çocuklar. Ki onların arasında çocuğunun okul ihtiyacını gidermek için çalışanda var, yaz tatilini çalışarak geçirmek zorunda olan öğrencinin yanı sıra mezun olup boşta kalanda. Ama hiç bir güvenceleri yok. Onlar son derece tehlikeli bir yolculuk yapıp yine son derece tehlikeli bir işe koyulan insanlar.

Sağlık açısından bakılacak olursa ciddi bir kaza sonrası kendi hallerine bırakılacaklar. Öyle ki o iş ortamında rahatsızlanan işçiye karşı sigortasız çalıştırmanın suç olduğunu iyi bilen işverenin tavrı “ Sizin doktorunuz tanrı”... Sağlıkta olduğu kadar kazançta da durum vahim. O işçilerin en büyük beklentisi zamanında ödenip ödenmeyeceği kesinlik kazanmayan yevmiyeleri. Ayrıca bu ödenek sigorta+ yemek giderleri alınan ücrete göre hesaplandığında yevmiyenin yarıya inmiş hali.
O çalışanlar tehlikeli yolculuğu esnasında hayatından olmadan veya iş sırasında kaza geçirip sağlığını tehlikeye koymadan herhangi bir hakları olmayan o işten farklı seçenekler sunulmalı. Onların çocuklarını okutmaya çalışan anne-baba, harçlığını çıkartmaya çalışan öğrenciler oldukları unutulmamalı.