HÜKÜMET BÜYÜK BİR ŞAŞKINLIK İÇİNDE

Kestel’de vatandaşlar ile bir araya gelen Fikret Bayram, hükümetin büyük bir şaşkınlık içerisinde olduğunu kaydederek, “15 yıldır iktidarda olanlar ortaya çıkan sorunlardan muhalefeti suçlu buluyorlar. Seçime ‘İstiklal Harbi’ diyorlar. Böyle bir hükümet olur mu? Şaşkınlık ve tedirginlik ile adımlar atıyor ama korkunun ecele faydası yok. Çünkü bir dip olarak biz geliyoruz. Bu dip dalgada kendini sandıkta gösterecek” dedi.

GÜÇLÜ BİR MECLİS OLUŞTURACAĞIZ

Yüzde 10 barajını aşmak için ittifak içerisine girdiklerini kaydeden Bayram, kurulan ittifakın temel prensibinin kuvvetler ayrımının tekrar sağlanması olduğunu vurguladı. Bayram, “Yürütme Cumhurbaşkanı yetkileri kullansın ancak Meclis bunu kesinlikle denetlemelidir. Meclis ve adalet yürütmenin etkisi altında kalamaz. İşte kurduğumuz bu ittifak ile Meclis’e güçlü bir şekilde girdiğimiz takdirde bunların süratle hayata geçirilmesi için çalışacağız” diye konuştu.

DÖNÜP KENDİLERİNE BAKSINLAR

Millet İttifakı ile ilgili yapılan yorumlara değinen Fikret Bayram, “Hükümetin kendi getirdiği ittifak sistemine laf ediyorlar. Hatta ileri gidip, ‘Erbakan’ın kemiklerini sızlattınız’ diyorlar. Erbakan Hoca’yı yüz üstü bırakanların böyle konuşmaları da ilginç. O lafı diyenler önce dönüp kendilerine baksınlar” diye konuştu.

BASKI VE KORKU İLE BİR YERE VARAMAZSINIZ

Hükümetin, hukukun rafa kalkması nedeni ile keyfi uygulamalarını artırdığını belirten Bayram, bu durumun artık baskı ve korku ortamına neden olduğunu dile getirdi. Bayram, “Yanlışlar ortada. Bunlar görünüyor, biliniyor ama kimse sesini çıkaramıyor. Bunun nedeni ise adaletin artık olmaması. Çünkü siz doğruyu söylediğiniz zaman ensenizden tutulup içeri atılabiliyorsunuz. Ama buradan yine söylüyoruz. Baskı yaparak, korkutarak bir yere varamazsınız” dedi.

“AFİŞLERİMİZİ YIRTIYORLAR”

Üst siyasetteki üslupsuzluğun bir yansıması olarak İnegöl’de bugüne kadar hiç karşılaşmadıkları şeylerle karşılaştıklarını ifade eden Bayram, “İnegöl’de birçok seçim kampanyası gördüm. Ancak sistemli bir şekilde afişlerimizin, billboardlarımızın yırtıldığı bir dönem görmedim. Daha geçenlerde İshakpaşa ilköğretim okulunun önündeki iki billboard reklamımız yırtıldı. Emniyet Müdürlüğüne dilekçe vererek durumu bildirdik. Sosyal medyada da bu çok konuşuldu. Ancak dün aynı yerdeki billboard yine yırtılmış. İnegöl’ün en işlek caddesi üzerinde yapılan bir şey bu. Bu hususta bunu yapanların İnegöl’lü olduklarını da zannetmiyoruz. Ama özellikle Emniyet mensuplarımızdan da özel hassasiyet rica ediyoruz. Yazıktır çünkü” dedi.

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI TARİFLİ 24 HAZİRAN SEÇİMİ VİDEOSU SOSYAL MEDYAYI SALLADI!

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Fikret Bayram, ilginç bir propaganda yöntemine başvurdu. Mutfakta kamera karşısına geçip kadınlara zeytinyağlı biber dolması tarifi veren Bayram, pirinç ayıklarken ithalatı, domates doğrarken ise siyonizmi anlattı. Bayram, yemeğe zeytinyağı ilave ederken de bazıları, kimseye danışmaz, 'Ben yaptım oldu' der, sonra da zeytin yağı gibi üste çıkar dedi.

Saadet Partisi Bursa 2. Bölge 2. sıra Milletvekili Adayı Fikret Bayram, imza attığı ilginç seçim propagandası ile dikkatleri üzerine çekti. Sosyal medyada pek çok beğeni ve yorum alan videoda esas mesleği gazetecilik olan Bayram zeytinyağlı biber dolması tarifi vermek için kameranın karşısına geçti. Kadınlara, “Bugün ne yemek yapacağım diye düşünmeyin, söylediklerimi düşünün” diyen Bayram, pirinçleri ayıklarken 41 bin tonluk pirinç ithalatı ihalesine değindi. Domates doğrarken ise siyonizmi anlatan Bayram, “Nasıl ki yemek yaparken farklı malzemelerden belirli ölçüde faydalanıyorsak, yaşadığımız ülkeyi daha güzel günlere taşımak için farklı zihniyet ve fikirlere açık olacağız” diyerek dolma tarifi videosunu tamamladı.

KADIN SEÇMEN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Çektiği video hakkında soruları yanıtlayan Bayram, organizasyonları tek bir kitle adına yapmasalar da bu çalışmada kadınların dikkatini çekmek istediklerini söyledi. Bayram, “Hem onların yaşadığı sorunları hem de tüm Türkiye'nin içinde bulunduğu hali özetleyebilmek için böyle bir çalışma yaptım. Ben 6-7 yıldır siyasete bu şekilde yaklaşıyorum. Saadet Partisi olarak da aslında birleştirici, kardeşlik hukukunu öne çıkarıcı söylemlerimiz çok uzun zamandır devam ediyor. Ancak ne yazık ki medyada karşılık bulamadığı için insanlara bunu aktarmakta zorluk yaşıyoruz. Siyasette kavga, sporda kavga, hatta yemek programlarında dahi kavganın olduğu bir dönemde tüm liderlerin ve seçmenlerin bu dile dönmesi bir mecburiyettir. Bizim farklı fikirlere sahip olsa da aynı masada oturup çay içebilen insanlara ihtiyacımız var. Genel boyutu incelendiğinde videoda memleketin gidişatı ile ilgili kaygı duyduğumuz konuları anlattım. Sadece pirinçte değil, buğdayda, samanda ve benzeri birçok kalemde ithalat var. Bu ithalat miktarlarıyla hayatımızı sürdüremeyiz dedi.

ASLINDA MUTFAKTA ÇOK KÖTÜYÜM

Yemek yapmak konusunda bilgi ve yeteneğe sahip olmadığını anlatan Bayram, “Aslında mutfakta çok kötüyüm. Dolmayı yapar yapmaz eşime telefon açtım, 'Ben bu dolmayı yaptım ama yenebilir mi bilmiyorum' dedim. Eşim mutfakta çok başarılı olduğu için ben geri planda kaldım. Yumurtayı kırarım ama eşim evde yoksa yemek yemeyi tercih etmiyorum. Çünkü mutlu bir ortamda yenilmeyen yemek hiçbir zaman tat vermez. Memleketimizde de tat alamayışımızın sebebi herhalde budur. Bize mutluluk lazım” şeklinde konuştu.

Milletvekili adayı Fikret Bayram, bu tarz çalışmalara devam edeceğini, aldığı tepkilerden çok mutlu olduğunu da ifade etti.

Editör: TE Bilişim