24 Haziran’da yapılacak olan seçim çalışmalarına İnegöl’de devam eden CHP Bursa Milletvekili adayı Prof. Dr. Yüksel Özkan, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte BESOB Esnaf Sarayındaki esnaf odalarını ziyaret ederek destek istedi.

BAYRAM HAVASINDA BİR SEÇİM İSTİYORUZ

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, “Bütün esnaflarımızı, köylerimizi geziyoruz. Tüm siyasi partiler uygarca, birbirini eleştirmeden, kuyu kazmadan demokratik şekilde yarışıyorlar. Bayramı kutlar gibi inşallah seçimi de kutlarız. Bu duygularla sayın Milletvekili hocamızı sizlerle tanıştırmak üzere getirdik. Bursa’yı en iyi şekilde tanıtacağına inanıyoruz. Bazı derneklerin ‘iktidar partisinin yanındayız’ şeklinde basın açıklamaları bizi üzdü. Oylama, eşinizden bile gizlediğiniz bir sistemdir. Bu şekilde yaklaşım bizi üzdü. Birde İslami duygulara yakışmayan, inancımızı uymayan cümleler kullanmak suretiyle bizi suçladılar. Bunlar yaşanmadan bayram havasında bir seçim istiyoruz. Yapılacak seçim hepimize hayırlı olsun” dedi.

STK’LAR, SİYASİ PARTİLERE YOL HARİTASI ÇİZEN KURUMLARDIR

CHP Bursa Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yüksel Özkan ise, “Ziyaretlerimde özellikle esnafın ve sivil toplum örgütlerine öncelik tanıyorum. Medeni toplumlarda sivil toplum örgütleri aslında siyasi partilere rehberlik yapan üreten kurumlardır. Siyasi partilere yol haritası çizen kurumlardır. Bu, demokratik, uygar ülkelerde böyledir. İlk BESOB’u ziyaret ettim. Arif Tak Başkanımızı iyi tanıyorum. Geçmişte ortak etkinliklerde birlikte olduk. Nevruz kutlamalarını organize ediyoruz. Kendi değerlerimizi yeniden yaşatma anlamında böyle bir grup oluşturmuştuk. Orada CHP’nin esnaflarla ilgili projelerinden bahsettik. Ben sağlıkçıyım. Sağlık Bakanlığı, hizmet alan hastamızın sorunlarını ele alan bir Bakanlık. Hiç esnaf bakanlığı yok. Halkımız yetkiyi bize verirse, Esnaf Bakanlığı kurulacak. Esnafın rahatlatılması, stopajın kaldırılması, uzun vadeli faizsiz kredilerin esnafımıza verilmesi konusunda çalışmalar olacak. Arif Tak espri yaptı, hocam sen akademisyensin, herkes bir şeyler söylüyor ama her şey sözde kalıyor dedi. Bende CHP’nin temsilcisi isem, söz veriyorum bu olacak dedim. Ben Bursa’nın çocuğuyum. Bursa’da 4 bine yakın STK var. Önce Bursalıyız, önce Bursasporluyuz. Bölgecilikten, mikro milliyetçilikten uzağız. Birlik ve beraberlik için buna ihtiyacımız var. Bir deftere yazarak söz verdim. Bunun temelinde esnaf olacak, onların sunduğu öneriler yukarıya iletilecek ve bir koordinasyon bulunacak. Çalışanın sorunlarını bilmeniz lazım. Hizmeti bekleyen insanlara empatiyle yaklaşmanız lazım” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim