İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Karacabey, Orhangazi, İznik, Yenişehir ve İnegöl ilçelerindeki mitinglere katılmak üzere Bursa'ya geldi. İlk olarak Karacabey'e geçen Akşener ardından İnegöl’e gelerek vatandaşlarla bir araya geldi.

KANSER OLAN SİZSİNİZ, ENSE YAPAN BAŞKALARI

Seçim Merkezi önünde bir miting yapan Akşener, vatandaşlara seslendi.  Akşener, “Önümüzde yerel seçimler var. Sorunlarımızda çok ve bu sorunların çözümüyle ilgili olarak hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de İnegöl Belediye başkanımız ellerinden geleni yapacaklar. Bana İnegöl ile ilgili hava kirliliğini söylediler. Bursa’da en fazla kanser hastasının olduğu yer İnegöl denildi. Büyükşehir Belediye Başkanımız bir müjde verdi, su paralarını indiriyor. Bunun sözünü aldık. Hakan kardeşim, sanayici bir kardeşim. Hem işveren hem de üreten bir isim. Her şeyi bir yana bıraktı. Bu dönemde zillet diye suçlanan, sabahtan akşama kadar tehdit edilen İYİ Partiden aday olması için gerçekten yürek yemiş olması gerekiyor. Hakan kardeşime teşekkür ediyorum. İnegöl’e hizmet etmek için yola çıktı. İnegöl AK Partinin kalesi olarak biliniyor. Ben Kafkasya göçmeni bir ailenin geliniyim. Dolayısıyla ne hissettiğinizi biliyorum. Sonuç itibariyle İnegöl AK Parti için ceketimi assam kazanırım haline geldi. Sayın Erdoğan’ı muhtar bile olamazsın denildiğinde, Başbakan olarak seçtik. Sonra Cumhurbaşkanı ve Başkan yaptık. Bunların neticesinde İnegöl’e ne geldi? Hava kirliliğiniz, altyapı sorunlarınız çözüldü mü? Bu fabrikaların atıklarıyla ilgili önlem alındı mı? Kanser olan sizsiniz, ense yapan başkaları. İşlerini güçlerini bırakan kardeşlerimden biri Bursa’ya, biri de İnegöl’e hizmet etmek için yola çıktı. Her ikisinin bu adaylık için ceplerine giren bir şey yok. Mustafa Bozbey Nilüfer’i bir marka yaptı. Bozbey diyor ki, Nilüfer’de yaptığımı İnegöl’de de yapmak istiyorum. Elbette önce Allah, sonra siz yardımcı olacaksınız. Hakan kardeşimizin ki ise, hakikatten delilik. Ben İnegöllü hemşerilerime güveniyorum diyor” dedi.

O KULAK ÇEKİLİRSE İNEGÖL KAZANACAK

“Şimdi karar vereceksiniz” diyen Akşener, “17 bin Suriyelinin yaşadığı ve gençlerin işsiz kaldığı bir İnegöl’den bahsediyoruz. Hava kirliliği olan sosyal yaşamın olmadığı bir İnegöl’de bahsediyoruz. Bu noktada iki arkadaşım çıkmış, İnegöl’ü Bursa’nın bir numarası yapacağız. Şimdi karar vereceksiniz. Ceketimi assam kazanır diyenlerin ya kulağını çekeceksiniz. Gelip size soracaklar, ne sıkıntınız var. O kulak çekilirse İnegöl kazanacak. Bu yerel seçim. Siz her yerde Tayyip Erdoğan’ın resimlerini gördüğünüz için karıştırıyorsunuz. İnegöl’de yaşıyorsunuz ama İnegöl bir arpa boyu yol almıyorsa bir karar vereceksiniz. Milletimiz çok kolay seçti. Size soruldu mu kim aday olsun diye. Çünkü sizin ne hissettiğinizi, ne istediğinizi unuttular. 24 Haziran’da kulağı çekilmiş olsaydı unutur muydu? 4,5 yıl seçim yok. 31 Mart’ta kulağını çekerseniz, 3600’ü, EYT’yi unutmaz. 25 ilde 142 bin dönüm arazi de patates ekmek yasaklandı. Bunun anlamı; Tarım Bakanının danışmanı olduğu Kanadalı bir şirkete milletin cebinden çıkan vergileri peşkeş çekmek demektir. Buna dur demelisiniz. Milli iradeyiz demelisiniz. Bu sistemin sürdürülmesi için gelip, sizden ne istiyorsunuz kardeşim demesi lazım. Onun yerine herkesi terörist olarak suçluyor. İnşallah 31 Mart’ta Hakan kardeşimizi destekleyeceksiniz. Ben ona kefilim. Yönetme becerisi olan bir kardeşimiz. İnegöl’e hizmet etmek isteyen bir kardeşiniz. Cebini doldurmaya değil, hizmete gelen bir kardeşimiz. Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümü. Tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Bizim Çanakkale Zaferinden çıkaracağımız önemli bir ders var. Yokluk ve parasızlık içinde dünyanın en büyük armadası sayılan müttefik devletlerinin deniz filosunu Çanakkale’ye çakma iradesini gösterdik. Milletimiz kendisini tehdit eden hiçbir gücün önünde eğilmemiştir. Türkiye’nin her bir şehrinden Çanakkale’de şehitler var. Ama bu milletin yarısını terörist, yarısına da benden diyemez. Bu seçimde bu densizliklere bir ders verilecek. Sakın tepedekilerin konuşmalıyla dostluklarınızı bozmayın. 1 Nisan’dan sonra aynı insanlarla camide saf tutacaksınız. Bunlara uyup birbirinizi kırmayın” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim