CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İTSO’yu ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ve Milletvekili adayı Erkan Dönmez’i, İTSO yönetim kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarete konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Siyasi partiler ülkemizin en önemli dinamikleridir. Şehre ve ülkeye de en ciddi katkıyı sağlayan kurumlardır. 24 Haziran Pazar günü gerçekleştireceğimiz seçimlerin İnegöl’ümüze, Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Süreç çok güzel bir şekilde işliyor. Birkaç kötü olay haricinde ülkemizde seçim sathı mahalli çok verimli şekilde işliyor. Tüm siyasi partilerimiz projelerini, düşüncelerini halkımıza aktarıyorlar. Bu noktadan sonra da halkımız kendi iradesini ortaya koyarak seçimi gerçekleştirecek. Tüm siyasi partilerimize çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Kazanan ülkemiz ve milletimiz olsun” dedi.

İL OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

CHP İlçe Başkanı Necmi Demir ise, “İTSO’da güzel bir seçim sonucu göreve geldiniz, sizlere de başarılar diliyoruz. Daha önce sizleri ziyaret etmemiz lazımdı ama önümüze birden bire seçim geldi. O yüzden geç kaldık. Milletvekilimiz ile beraber sizleri ziyaret ediyoruz. Başarılar diliyoruz. Demokrasi gereği siyasi partiler yarışıyorlar. İnegöl siyasi hayatında tüm siyasi partiler birbirine sürtüşmeden yarışıyorlar. 16 yıldır yöneten bir iktidar var, biz de adayımızla daha iyi bir geleceğe doğru yola çıktık. İl olma konusuna dikkat çekiyoruz. Genel Başkanımız İnegöl’e geldiğinde İnegöllüleri dinlemek istedi, yoğun katılım olmuştu. O gün katılan tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız İnegöllüleri dinleyerek soruları yanıtlamıştı. Ankara’ya döndüğünde gereğini yapacağını söyleyerek İnegöl’ün il olması yönünde adımlar attı. Şuanda Bursa 2. Bölgesindeki adayımızla birlikteyiz. İnegöl kendini aşmış bir ilçe… İnegöl’ü layık olduğu yere getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Seçimlerin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

5 BİN YILLIK BİR KÜLTÜR

“İnegöl damadı olarak sürekli gelip oy istiyoruz” diyerek konuşmasına başlayan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Yeni seçilen yönetimimizi kutluyorum. Burada bir birlik ve bütünlük görünüyor. Başkanımızın genel yaklaşımını da makul ve sakin görüyorum. Bu ülkenin bu dile ihtiyacı var. Yerelde İnegöl’ün il olması meselesinde kanun teklifini biz verdiğim için olamıyorsunuz. Gelecek dönemde strateji değiştirip ilçe olarak kalması yönünde önerge verilmesini düşünüyorum, belki o zaman siyasi inatlaşma nedeniyle il yapılır. Yalnızca İnegöl’ün il olma meselesi Alanya, Oltu, Fethiye, İskenderun ve Tarsus gibi birçok ilçede bu beklenti var. Özerk yapısı zenginleştikçe ana merkeze bağlı olmak ilçeye zaman ve para kaybettiriyor. İktidarlar buna siyaset olarak bakıyorlar. İnegöl oy deposu olarak görülüyor. Aslında aynı sayıda milletvekili çıkaracaktır. Fethiye’nin bir köyü Muğla’nın merkezine 250 kilometre uzaklıkta. Böyle yerlerde insanlar büyük zorluk çekiyorlar. Üniversiteyi ne kadar bölersek yönetim kolaylaşır denmişti aynı şeyler şehirler için de geçerli olmalı. Partiler gelip geçicidir, birer araçtır ama bu kültür 5 bin yıllık bir kültür. Bu kültürün insanlarını birbirine bağlayan çok daha değerli ve kıymetli şeyler vardır. Dil, din, kültür var. Hiç ummadığınız İnegöl’ün köylerinde 5 bin yıl öncesi Orta Asya izlerini görebiliyorsunuz. Bu çok büyük bir kültür. Bu birlik ve beraberliği bozacak hiçbir şeye izin vermemek lazım. Bunun birinci yolu dildir. Toplumların varlığını dil birliği sağlar. Hıristiyan ve Musevi Türkler de vardır ama dilleri Türkçe olduğu için akrabalık ilişkileri sürer. Bir yabancı ile evlenir ve çocuğunuza Türkçe öğretmezseniz dedesi ile torunu konuşamaz ve kültürel bağı kopar. Ana bağ dildir. Bu bağlamda inanılmaz büyük bir kültürünüz var. Bundan 5 bin yıl sonra Hazar’ın kıyısına gidip çok rahat konuşabiliyorsunuz. O yüzden siyasi parti üzerinden yürüyen gerginliği, ötekileştirici dili doğru bulmuyorum. Ankara eski başkanının bir anketini gördüm, Cumhur İttifakı ve teröristler diye başlık açmış, tercihiniz hangisi demiş. Bu doğru değil, partiler gelip geçer ama biz kalıcıyız. Buradaki insanların birlikleri sürecek. Siyasi partiler aile bağı değildir. Demokrasi içinde herkes fikrini söyler, hepimiz başka yollardan bu işlerin güzel olacağını düşünebiliriz. Çok abartarak bunu bir kan davasına dönüştürmek doğru değil, bu hayatı beraber sürdüreceğiz. İnsanların 10-15 yıl sonra utanacakları şeyleri söylememeleri lazım. Ben sosyal medyada önüme düşen AK Partili milletvekillerinin çalışmalarını da beğenip paylaşabiliyorum. Onlar bizim arkadaşımız. Bu atmosferin sürmesinde büyük fayda var” dedi.

KENDİSİNE İADE EDİYORUM

Balkanlardan ve Doğu bölgelerinden göçenler için bir milletvekili adayının kullandığı ‘Kendilerini ifade edemeyen ezik insanlar’ ifadesine tepki gösteren İrgil, “Onu da buradan kınıyorum. İnegöl gibi Balkan göçmenlerinin çok olduğu bir yerde bir Balkan göçmeni ailenin çocuğu olarak kendini ifade edemeyen ezik insanlar ifadesini kendisine iade ediyorum. Balkan göçmenlerinin gereken cevabı vereceklerini düşünüyorum” diye konuştu.

BÖLÜŞÜRSEK TOK, BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ

CHP Bursa Milletvekili Adayı Erkan Dönmez ise, “İnegöl’e ciddi katkıları olan Ticaret Odası’nın yönetimini ziyaret ediyoruz. İlerleyen yıllarda da bu katkılarının süreceğine inanıyorum. Sayın Vekilim birleştirici bir dil kullandı. Sayın Vekilimi kutluyorum. Yunus Emre de ‘Bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz’ demiş. Bu çok doğru bir kelime. Biz bölüşmekten yana, birleştirmekten yana olmalıyız, ayrıştırmaktan yana olmamalıyız. İnegöl çok güçlü bir kent. Her zaman ilkleri gerçekleştiren, ticaret fazlası veren, mobilya, turizm ve köftesiyle marka olmuş bir yer. İnegöl şuanda hak ettiği hizmeti yerinde ve genelinde alamıyor. Mümkün olduğu kadar bu hizmeti yayma adına İnegöl’ün hem odaları hem STK’ları hem de siyasi partileri çok güçlü. Güçlü olan yerde de İnegöl mobilyacısının yüzünün güldüğü, tekstilcisinin, esnafının, çiftçisinin yüzünün güldüğü bir ülke olsun diye biz yollardayız. Hepimiz bu ülkeye hizmet etmek için yollara çıktık. Maalesef ekonomik anlamda sıkıntılar var. İnegöl’de işsizlik belki çok aşağı seviyelerde ama eğitim sıkıntısından dolayı ara eleman problemi yaşanıyor. Sayın Vekilim nöbeti bize teslim ediyor, seçileceğime inanıyorum. Seçilirsem bu konuda İTSO ve diğer STK ve siyasi partilerimizle birlikte çalışıp İnegöl’ü kalkındırmak adına elimden geleni yapacağım. Her zaman yanınızdayım” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim