Evinde Niğde maçında 2 puanı çimlere gömen temsilcimiz İnegölspor, deplasmanda Adıyaman’a yenilerek evine dönerken bu mağlubiyetten sonra bu sezon ligde tek hedefi kaldı “2. LİGDE KALMAK”. Bu sonuç istenen ve beklenen bir sonuç değildi. Ancak sezon başında 16 yeni oyuncu alarak takımı adeta sil baştan yapan yönetim ve o dönemin teknik heyeti bu sezon için şampiyonluk yada en azından play-off hedefi ile lige başladı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. İlk haftalarda başlayan büyük başarısızlıklar Bu takımı isteyen ve yapan Teknik heyet ile yolların ayrılmasına neden oldu. Bu teknik heyetin yerine gelen Şaban Yıldırım ve ekibi ellerinde buldukları takımla lige devam ederken mevcut kadronun tamamına yakınına maçlarda şans vererek arayışlarını sürdürdüler. Ancak bu arayış olumlu sonuç vermedi. Zaman zaman saman alevi gibi parlayıp üst üste birkaç iyi sonuç almalarına rağmen ilerleyen zamanlarda takımımız özellikle evinde zayıf rakiplerine karşı kaybettiği altın puanlarla önce zirveden daha sonra da play-off hedefinden iyice uzaklaştı. Nihayet geçtiğimiz Pazar günü fikstürün dibinden kurtulmaya çalışan 19 puanlı Adıyaman’a karşı deplasmanda sergilediği etkisiz oyun ve net bir skorla mağlup olunca geriye tek bir hedefi kaldı “LİGDE KALMAK”. Büyük bir heyecan ve merakla beklediğimiz devre arası operasyonlar yapılamayınca takviyeler de SOS verince sonuç ortada. Halbuki sezon başındaki destek ve heyecan camiayı harekete geçirmiş ve büyük beklentiler oluşmuştu.

Rakip Adıyamanspor 19 puanla çıktığı bu maçı mutlak kazanmak için çıktı. Çünkü başka alternatifi yoktu. Maça iyi asıldı ve attığı 2 golle maçı kazanarak puanını 22’ye çıkararak İnegölspor’la arasında 6 puan kaldı.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Gökhan, geride Türker-Fatih-Samet-Serkan, ortada Furkan Özyapı-Kadir-Bahadır, ileride Aykut-Ömer Faruk-Ersel tertibiyle çıktığı maçın son yarım saatinde Aykut-Bahadır ve Kadir’in yerlerine Yılmaz-Emir ve Yusuf’u aldı. Bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye beraberliği kurtarmaya yetmedi. Takımımızın orta sahası sezon başından itibaren sürekli aksıyor ve beklenen performansı gösteremiyordu. Bu maçta da öyle oldu. Orta sahaya alınan takviyeler maalesef çok zayıf geldi. Orta sahamıza hiçbir katkı yapamadı. Bir takımın beyni orta sahasıdır çünkü oyun orta alanda kurulur. Orta sahamız olmayınca forvet ve müdafaamız arasındaki koordinasyon istenen düzeyde kurulamadı. Orta sahamız ile birlikte müdafaa ve forvetimiz sürekli “SOS” verdi. Takımımız maçlarda gol kısırlığı çekince müdafaamızın göbeğinden ileriye çıkan İbrahim ve Samet geriye dönüşlerde gecikince inanılmaz hatalı goller geldi. Bu kişisel hatalar takımımızın motivasyonunu bozdu. Buna gol noktalarındaki en büyük umudumuz Ersel’in talihsiz sakatlığı her maçta gol sıkıntısını had safhaya getirdi. Takımımızın sezon başından bu günlere kadar kalesinde kişisel hatalardan yediği goller zirve hedefinden çabuk kopmamıza neden oldu. Şaban Yıldırım ve teknik ekibinin tüm çabaları bu hataları düzeltmeye iyiye döndürmeye yetmedi. Adıyaman’a bırakılan 3 altın puan her iki takım için 6 puan değerindeydi.

Sonuç olarak lige yepyeni bir takım genç ve heyecanlı bir yönetimle şampiyonluk veya Play-off hedefiyle başlayan temsilcimiz. Maalesef bu Adıyaman yenilgisiyle bu hedeflerinden çok uzaklaşmış ve tek bir hedefi kalmıştır. Bu hedef ligde kalmaktır. Kalan fikstüre bakıldığında İnegölspor’umuzu zor bir sürecin beklediğini görürüz. Ancak takımımız Türkiye’nin en yaşlı ve tecrübeli 2. lig takımıdır. Bu zor süreçten ligde kalarak çıkar. Aksini düşünmek istemiyoruz. Pazar günü evinde ağırlayacağı Afjet Afyonspor maçı var. Afyon’un fikstürdeki durumu ve aldığı sonuçlar ortada. Ancak İnegölspor’un bu maçta 3 puana şiddetle ihtiyacı var. Kazanması gerekiyor. Tecrübeli teknik heyet ve takım kadromuz bunu çok iyi idrak edeceklerine inanıyorum. Umarım böyledir. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuzun Afyon maçı başarısını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”