Geçtiğimiz hafta evinde Amed´i iki golle dize getiren ve aldığı 3 puanla play-of sınırına yeniden dayanan temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü Afyon deplasmanında konuk olduğu Afjet Afyonspor´a iki golle boyun eğdi.

Maça kalesinde golle yenik başlayan İnegölspor, ikinci yarının başlarında Raif´in golüyle beraberliği yakaladıysa da bu beraberliği maçın sonuna kadar koruyamadı. Maçın bitimine 10 dakika kala Yasin Yener´in golüne engel olamayınca sahadan sıfır puanla ayrıldı. Halbuki bu maçtan alacağı 1 puan dahi fikstürde kendisine önemli bir avantaj sağlayacaktı.

Afyon´daki maça zirve iddiası büyük olan 58 puanla 3. sıradaki Afyon ile Play-of´taki iddiası büyük olan 49 puanlı 6. sıradaki İnegölspor´un mücadelesinde evinde oynamanın ve kadro kalitesinin avantajlarını iyi değerlendiren ev sahibi Afjet maçtan 3 puanla çıkarak, puanını 61´e yükseltmesine rağmen zirvedeki rakipleri Menemen ve Hatay maçlarını kazandığı için fikstürdeki 3. sırasını korudu. Maçtan sıfır puanla çıkan temsilcimiz İnegölspor ise fikstürde bir basamak aşağıya inerek 7. sıraya geriledi.

Rakip Afjet Afyonspor bu sezon kaliteli bir kadro kurarak lige iddialı başlamış ve bu güne kadar da bu iddiasını sürdürdüğü görülüyor. Kadrosunda İnegölspor´da top oynamış Türker, Erdi ve Ersel gibi oyuncuları var. Tecrübeli ve kaliteli bir kadroya sahipler. Oynadığı 28 maçtan 18 tanesini kazanmayı başarmış, 7 beraberliği ve sadece 3 yenilgisi var. Bu sezon 1. Ligi istiyor ve kadrosunu da buna göre yapmış ancak yeterli değil. Çünkü rakipleri Menemen, Hatay, Sivas Belediyesi takımları daha etkili bir görüntü çiziyor. Bu grupta zirve mücadelesi bir hayli çekişmeli geçiyor. Sezon sonunda ipi kimin göğüsleyeceğini bekleyip göreceğiz. Ancak 1. Lige kim çıkarsa çıksın geriye play-of´a kalan diğer 4 takım çok zorlu olacak. Bunun anlamı bizim grubumuzda play-of çok sert ve çekişmeli olacak. Umarız İnegölsporumuz´da Play-of´a kalır.

İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes Bayır-Kemal-Gökhan-İsa, ortada Enes Ata-Emrah-Ali Sakal-Emirhan-Cengiz, ileride Raif tertibiyle başladığı maçın ikinci yarısının son çeyreğinde Enes Ata´nın yerine Ahmet Hakan, Emirhan´ın yerine de Barış Sinan oyuna alındı.

Maçın ilk dakikalarında kalesinde gördüğü golle sarsılan ekibimiz maçın ikinci yarısında toparlanarak Raif ile beraberliği bulmasına rağmen bu skoru maçın son on dakikasına kadar koruyabildi. Bu dakikada yediği gole bir türlü cevap veremeyen temsilcimiz puan veya puanlar için gittiği Afyon´dan eli boş döndü.

Genelde takımımızın mevcut kapasitesi belli. Bu sınırlı kadrodan müdafaamızın bel kemiği Kaptan Bilal ve bu sezonki golcümüz Okan Deniz´in şanssız sakatlıkları kadromuzu bir hayli zayıflattı. Bu oyuncuların yerlerine oynayan gurbetçi Cengiz bazı maçlarda çok etkili oldu ancak Kaptan Bilal´in boşluğu doldurulamadı. Genç Gökhan hiç beklenmeyen bir anda Bilal´in yerine ilk 11´de kendisini bulunca biraz bocaladı ancak ilerleyen haftalarda elinden geleni yapmaya başladı. Ancak böylesine kritik ve zor maçlarda zorlandığını görüyoruz. Bir anda bu kadar çok maça müdafaada banko çıkmak ve bunun altından kalkmak biraz zaman alır. İzlemeye devam edeceğiz. Gençlerimizin oynaması, kadroda yer alması çok güzel bir şey. Bu gençler İnegölsporumuzun geleceği. Onlara imkanlar ölçüsünde bol bol şans verilmeli. Maç oynamadan gençler yetişmez. Müdafaamız böyle zor maçlarda açık vermeye başladı.

Orta sahamız ağır ve etkisiz oynuyor. Orta alanda yapılan değişikliklerde etkili olamıyor. Forvette tecrübeli Raif´le birlikte gençlerden Kaan ve Ahmet Hakan İnegölspor´un beklediği golleri atamıyor. Gol noktalarında bir hayli etkisiz kalıyorlar. Kaleci Şener bu sezon grubumuzun en iyi kalecisi, formunun ve tecrübesinin zirvesinde ancak bazı maçları Şener alamaz. Şener her maçta bir noktaya kadar direniyor, takımımızdaki diğer 10 kişi Şener´e ayak uyduracak, ona destek olacak forvetimiz de yakaladıkları pozisyonları gole çevirecek. Bunların ikisi bir arada olmazsa sonuçlar böyle istikrarsız olur. Kalan maçlarda mevcut kadromuz daha istekli ve daha etkili oynayarak play-of´u zorlamaya devam eder.

Sonuç olarak İnegölspor bu sezon mevcut kadrosu ve mevcut maddi imkanlarla bence çok başarılı bir sezon geçiriyor. Topladığı puanlar ve fikstürdeki yeri bunu açıkça gösteriyor.

Yönetim-teknik heyet ve oyuncularımızın birlik ve beraberlik içerisinde ortaya koyduğu mücadeleye şapka çıkarılır. Afjet Afyon takımı zirveye oynayan ve doğrudan 1. Lige çıkmak isteyen bir takım. Maddi ve manevi yönden buna hazır bir takım. Evinde İnegölspor´u yenmesi kadar doğal bir şey olamaz. Ancak İnegölspor´un kadrosunda da tecrübeli oyuncular var. Dikkatlerini biraz toplasalar oynadığımız 2 tane Kocaeli Birlikspor maçı ve Buca maçlarında kaybettikleri 7 puanı mevcut puanlarına eklediğimizde fikstürün 4. sırasında olacaklardı. Bizim üzüntümüz ve eleştirimiz buna. Küme düşme potasındaki bu takımlara kaybedilen 7 puana yazık oldu. Şu anda play-of´u garantilemiş olabilirdik. Bu 7 puan oyuncularımızın dikkatsizliği ve bu maçlara yeteri kadar motive olamasmasından kaynaklandı. Bu 7 puanın telafisi bundan sonraki maçlarda üstün bir gayret göstererek, Play-of´a kalmaktır. Umarım bunu başarabilirler.

Kastamonu maçında başarılarını yazmak dileğiyle…