Cerrah Islah OSB’de faaliyet gösteren bir işyerine denetimde yapılıyor ve Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü çalışma izni bulunmayan 7 Ahıskalı vatandaşı çalıştırdığı için toplamda 78 bin TL para cezası kesiyor. 

İşyeri sahibi Nazım Çiftçi, “Bu insanlar Türk vatandaşlığına geçmek için müracaata bulunuyor. Bu süreç yaklaşık 1,5 sene sürüyor. Benim çalışanlarımın bazıları Türk vatandaşı oldu, bazılarının da süreç devam ediyor. Çalışma izinleri olmadığı için sigorta yapılamıyor. Bu insanlar evlerine ekmek götürmek zorunda. Bu insanlar Türk. Bana iş ihtiyacım var diyor. Ben bunu vermek zorundayım. Ben sigortasında değilim. Sigorta yapmama taraftarı değilim yapma taraftarıyım.” diyerek hem itirazını dile getirmiş, hem de birçok önemli konuya değinmiş oldu. 
Ahıskalı göçmenler konusunda çok hassasım. Daha önce de bu konu ile yazı yazmıştım. Ahıskalı göçmenler bizim öz be öz kardeşlerimizdir. 

HA MARAŞ HA DENİZLİ HA AHISKA 
Şahsımın nezdinde Maraş ile Ahıska’nın arasında hiçbir fark yok. Ha Denizli’den İnegöl’e taşınmış bir aile, ha Ahıska’dan İnegöl’e göç etmiş bir aile. Her ikisi de bu ülkenin has evlatlarıdır. 

AHISKALILAR ÖLSÜN MÜ? 
Ben bugüne kadar sigortasız Suriyeli işçi çalıştırdı diye ceza kesilen hiç firma duymadım. Bırakın işçi çalıştırmayı birçok Suriyeli mülteci hiçbir denetime tabi tutulmadan ve vergi vermeden izinsiz işyeri açabiliyor. 
Fakat söz konusu Ahıskalı kardeşlerimiz olunca işyerine ceza kesiliyor. Bu hak mı? Adalet mi? 
Üstelik İçişleri Bakanlığı Ahıskalı kardeşlerimizin kimlik sorunu ile alakalı iyileştirmeye gidiyor. Vatandaşlıkların gerçekleşeceği müjdesini veriyor. Fakat kime hizmet ettiği bilinmeyen memurlar, sigortasız Ahıskalı çalıştırdığı için işyerine ceza kesiyor. 

BU İNSANLAR NE YAPSIN? 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti Ahıskalı kardeşlerimizin ülkemize gelmesine izin veriyor hatta kimlik veriyor fakat çalışmasına izin vermiyor. Yani devlet diyor ki gel ama çalışma. 
Peki bu insanlar çalışmadan nasıl yaşayacaklar? Ne kadar saçma bir soru değil mi? 

ÖTV’SİZ MAZOT ÖNERGESİ 
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; çiftçilerimize, yolcu ve yük taşımacılığı yapan esnafımıza ÖTV’siz mazot verilmesi hakkında TBMM’de kanun teklifi verdi. Bu önemli bir gelişme. Önerge dikkate alınır mı bilemiyorum. Zira esnafa ÖTV’siz akaryakıt sloganı uzun yıllardır dillendiriliyor. Şayet gerçekleşirse Cumhuriyet tarihinin önemli kararlarından biri alınmış olur. 
Velhasıl...
Ahıskalı kardeşlerimizin kimlik sorununu giderip vatandaşlık hakkını elde etmesi son iki yıldır devlet politikası haline geldi. Süleyman Soylu da Türki Devletlerden gelen göçmenlere öncelik tanınacağını bizzat belirtmişti. 
Hal böyle olunca Ahıskalı işçi çalıştırdı diye işyerine ceza kesmek devlet politikasına ters bir eylem. Bakalım iş yeri sahibinin itirazı kabul görecek mi?