2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin heyecanı artık İnegöl’ü de sarmaya başladı. Tüm gözlerin çevrildiği AK Parti’de resmi aday sayısı 17 olmasına karşın, muhtemel adaylar arasında İnegöl’ü temsil eden eski milletvekillerinde olabileceğini unutmamak lazım.

Heyecan arttıkça aday adayı olan isimlerin şansları da herkes tarafından değerlendirmeye alınıyor. Kritik soru; “AK Parti kimi aday gösterecek?”

Yaptığımız kulisler ve seçim tecrübelerimize dayanarak olası senaryoları sizinle paylaşmak istiyorum.
Eğer AK Parti Genel Merkezi, belirlenecek Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı, il ve ilçe teşkilatının görüşleri dışında kendi yaptığı anket ve araştırmalara göre hareket ederse, İnegöl’de mevcut Başkan Alper Taban’la devam etme olasılığı oldukça yüksek. Aldığımız bilgilere göre, İnegöllüler mevcut Başkan Alper Taban’ı;
-Güler yüzlü ve samimi buluyor…

Alper Taban’ın tekrar aday gösterilme ihtimallerinden biri de, geçtiğimiz Pazar günü yapılan temayül sonuçlarına göre mümkün olacaktır. Aday adayları içinde, eğer yüksek oranda herhangi bir aday ön plana çıkmazsa, AK Parti’nin mevcut başkanla devam etmesi kuvvetle muhtemeldir.
Ancak kulislere göre, AK Parti Genel Merkezi, ilçelerdeki başkan adaylarını Büyükşehir adaylarından sonra açıklayacak. Yani Büyükşehir Belediye Başkanıyla uyumlu ilişkiler kuracak aday yapılanmalarına gidilebilir.

Eğer AK Parti Büyükşehir’de Alinur Aktaş’la devam etme kararı alırsa;
İnegöl adayı eski İlçe Başkanı Bülent Temelli, Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram veya Hasan Aydın olabilir. Bu durumda eski vekil Sedat Kızılcıklı’nın da adaylığı gündeme gelebilir.

Eğer Büyükşehir adayı eski Bakan Faruk Çelik olursa;
İnegöl Belediye Başkan adayı İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ ya da Av. Tevfik Bayraktaroğlu olabilir. Bu durumda İnegöl’den aday gösterilebilecek isimlerden biride eski vekil Hüseyin Şahin olacaktır.

Eğer Büyükşehir adayı eski Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu olursa;
Mevcut aday adayları içerisinde herkesin heyecanı daha çok artar.

Eğer Büyükşehir adayı eski vekil Hüseyin Şahin olursa;
İnegöl adayı banko İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ olur.

Eğer aday belirlemelerinde bölge milletvekilinin yani Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in görüşü esas alınırsa;
İnegöl’ün adayı Alper Taban, Devrim Kosova ve Nedim Bayram olabilir.
Bu durumda AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı büyük önem arz ediyor. Bursa kamuoyunda şuan mevcut başkan Alinur Aktaş’ın popülaritesi oldukça artmış gözüküyor. Özellikle Sözcü Gazetesi’nin Alinur Aktaş’ı karalama kampanyasına girişmesi, Ankara’da ciddi ses getirmişe benziyor. Bir anlamda bu haber pozitif bir etki bıraktı bana göre. 

AK Parti büyük ihtimalle Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklamaya cumartesi gününden itibaren başlayacak. Bizler de Bursa adayının açıklanmasını dört gözle bekliyoruz. Ankara’dan çıkan sonuca göre daha kapsamlı bir değerlendirmeyi önümüzdeki günlerde yine yapacağız.

Saygılarımla…