AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek, 24 Haziran´da gerçekleştirilecek seçimlerde AK Parti´den Bursa Milletvekili aday adayı olan Bülent Temelli, 24 Haziran seçim süreci, Türkiye´de yaşanan son olaylar ve seçim ittifaklarını değerlendirerek, 24 Haziran´da yapılacak seçimlerin Türkiye´nin 2023 hedeflerine giden yolda son dönemeç olduğunu söyledi.

AK PARTİ VATANDAŞIMIZIN SIĞINDIĞI BİR LİMAN

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Salih Bakıcı´ya özel açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili aday adayı Bülent Temelli, AK Parti´ye Bursa´dan Milletvekili aday adayı noktasında ciddi bir teveccüh olduğunu belirterek, “Milletvekili aday adayı noktasında Bursa´da vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisiyle karşılaştık. Dün akşam itibariyle 254 aday adayı gerek Bursa İl Başkanlığımız gerek Genel Merkezimize müracaatı var. Bugün aday adayı başvuruları bitiyor. Benim tahminin 260-270 arasında bir sayıyla bitecek. Bu, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine göre iyi bir rakam. 7 Haziran seçimlerinde 239 civarında aday adayı müracaatı vardı. 1 Kasım seçimlerinde de 175 aday adayı vardı. Bugün ise 254 aday adayı müracaatı var. Bu da şunu gösteriyor ki, AK Parti vatandaşımızın sığındığı bir liman, güvendiği bir parti. Aday adayı olanları da tanıyorum. İş hayatında, bürokratik kademelerde ve siyasi hayatta önemli işler yapmış, başarılar imza atmış arkadaşlarımız, dostlarımız. Bunlar önce Cumartesi günü yapılacak olan temayül yoklamasında teşkilatımızın teveccühüne sunulacak. Orada teşkilatımızın belirleyeceği bir sistem içerisinde temayülde teşkilatın kendileri hakkında ne düşündüğü noktasında bir karar verilecek. Daha sonra aday adaylarımız Ankara´ya gidecek, mülakat yapılacak. Orada sorulara muhatap olacağız. Genel Merkezimizin yaptığı saha çalışmaları var. Temayül, mülakat ve bu saha çalışmaları da toplandığında bir sonuca ulaşacaklar. Üst kurulumuz da Bursa´yı temsil edecek Milletvekili adaylarımızın son şeklini vermiş olacak. 21 Mayıs tarihinde de Yüksek Seçim Kuruluna listeler verildiğinde hep beraber görmüş olacağız” dedi.

BURADA KAZANAN TÜRKİYE OLACAK

Bülent Temelli şöyle konuştu: “Seçimlerde Bursa´nın iki bölge olmasına parti veya adaylar açısından bakmamak lazım. Bu ülke bütünlüğü için bir avantaj. Çünkü referandum da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçerken, yasama, yürütme ve yargının daha bağımsız ve birbirinden ayrıştırılacağını söylemiştik. Bu şunu getirecek; daha bölgesinde destek ve güç almış milletvekillerinin yasama organı olan TBMM´de temsilini getirecek. Burada arzu ettiğimi Başkanlık sistemi, tam olarak da bu değildi. İki turlu, dar bölgeye indirilmiş ve adeta belediye başkanı veya bir muhtar seçercesine artık bölgesinin etkili, bölgesini tanıyan, bölgedeki insanların da iyi tanıdığı milletvekillerini seçmesiydi ama malum o gün ki görüşmeler ve uzlaşma neticesinde Türk modeli bir Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ulaşıldı. Ve bugün de ilk seçimini yapacağız. Seçim bölgesi daraltıldığı kadar daraltılmış. Seçim bölgesinde tanınan, bilinen milletvekillerine vatandaşlarımız oy verecek. Burada partilerde genel başkanının iki dudağının arasından çıkan isimler değil, en iyi oyu alabilecek, oyu aldıktan sonra da hizmet edecek adaylar çıkacak. İnşallah burada kazanan Türkiye olacak. Biliyorsunuz milletvekilleri artık bakan olmayacak. Bakanı sayın Cumhurbaşkanımız dışarıdan atayacak. Hem yasama yürütmenin üzerinde bir denetim mekanizması oluşturacak hem de yürütme organı olan bakanlar kurulu yasama organı olan meclisten daha bağımsız çalışmış olacak.”

HEDEF İKİ MİLLETVEKİLİ ADAYI!

“İnegöl olarak Bursa´da ikinci bölgedeyiz. Osmangazi, Nilüfer, Kemalpaşa, Karacabey, Orhaneli ve Büyükorhan´ın olduğu 6 ilçemiz 1. bölge. Bu 6 ilçenin 1. bölgede liste daha farklı oluşacak. İlçelerin ve demografik yapının milletvekili listesine yansıması ikinci bölgeye göre daha kolay. Bizim bölgemizde de, Yıldırım, Gürsu, Kestel, Harmancık, Keles, Yenişehir, İznik, Orhangazi, Gemlik ve Mudanya var. Burada 11 ilçe olmasından dolayı listeyi hazırlayan Üst Kurul biraz zorlanacaktır. Çünkü İnegöl olarak hep şu talebimiz var; iki milletvekili adayı. Tabi bunun bir realitesi var. 1 Kasım seçimlerine oranları koyacak olursak, seçilecek noktada 7, biraz oyumuzun artmasıyla 8 ama ilk 8 içerisinde bu 11 ilçenin yerleştirilmesinden sonra İnegöl´e ikinci milletvekili biraz zor görünüyor. Ama tabi o denge üst kurul tarafından nasıl değerlendirilir, bunun bizim buradan hesaplamamamız biraz zor. Ben hep şunu söylüyorum; İnegöl´den bir milletvekili de olsa, diğer milletvekilleri de aynı zamanda İnegöl´ün milletvekili. Bizim milletvekilimiz de sadece İnegöl´ün değil, tüm Bursa´nın milletvekili. Önemli olan ekip anlayışıyla çalışabilmektir. Burada gönül ister, İnegöl´den bir ikinci arkadaşımızın daha gitmesini ama bunu inşallah 21 Mayıs´ta listeler açıklandığında göreceğiz.”

24 HAZİRAN; 2023 HEDEFLERİNE GİDEN YOLDA SON DÖNEMEÇ

“24 Haziran seçimleri 2023 hedeflerine giden yolda son dönemeç. Bu dönemeci de inşallah Türkiye rahat, istikrarlı bir şekilde atlatırsa, önümüzde bir engel yok. Ben her zaman şunu söylüyorum; her seçim önemlidir ama bu seçim gerçekten çok çok önemli. Çünkü artık Türkiye´nin devler liginde, o zirveye doğru çıktığı yolda bundan 15-16 sene önce ekonomide 27´nci sırada olan Türkiye kimse için bir risk teşkil etmiyordu. Çünkü o gün edilgen bir ülkeydi. Adeta talimat alan, dur deyince duran, git deyince giden bir ülkeydi. Hatırlarsınız; Yunanistan´a 7 verdik, sana 10 veriyoruz dediklerinde Allah bereket versin deyip, kaderine razı olan bir ülkeydi. Konuştuğumuz rakiplerimiz İspanya, İtalya, İrlanda, Hollanda´ydı. Geçtiğimiz 16 yılda görüyoruz ki, bugün 16´ncı büyük ekonomiye geldiğimizde o gün konuştuğumuz ülkeler geride kaldı. Bugün G-20 içinde yer alan bir Türkiye var. Şimdi daha da ileriye gidiyoruz. İlk 10 dediğimizde, zirveye çıktığımızda rüzgarlar daha sert esecek, daha da yalnızlaşacağız. Bugün önemli gördüğümüz seçimlerin daha önemlilerini de yaşayacağız. Biz buna hazır olalım, tek vücut olalım. Bakın Türkiye üzerinde önemli oyunlar oynanıyor. Bugün niye Suriye´deyiz, niye Afrin´de mücadele veriliyor? O bölgede yeraltından çıkan sığınaklar. Güneydoğu´daki birçok yerleşim yerimizin altında sığınaklardan daha modern düzenlenmiş, ağır silahlarla donatılmış. Bunlar durup dururken olmadı. Burada Türkiye´ye karşı yapılacak olan bir saldırının orası bir mevzisiydi. Bugün biz oralara girmemiş olsaydık, bu savaşı içeride yaşayacaktık. Bu mücadeleyi veren Türkiye´yi düşmanlar istemez. Bu nedenle bu seçim önemli. Fotoğrafın bütününe bakarak oynanan oyunların bozulması yönünde milletimizin karar vereceğini düşünüyorum.”

15 TEMMUZ PROJELERİNE DEVAM EDEN ZİHNİYET

“Kim ne derse desin Türkiye bir milli güçle, gayri milli gücün savaşına sahne oluyor. Bugün herkeste safını belli ediyor ki, önümüzdeki günlerde daha net çıkacaktır. Bugün sayın Devlet Bahçeli´nin duruşu, ‘Söz konusun vatansa gerisi teferruattır´ diyen anlayışı, bir anlamda siyaseti kendi şahsi şeylerini geride bırakıp, vatan için alınan bir karar var. Bir tarafta son 20 gündür yaşananlar var. 15 milletvekilinin ürün gibi bir tarafa nakledilip, sonra bu tarafa gelmesi. Ne için oluyor? Bir partinin 15 Temmuz´daki duruşu belli. Bugün 15 Temmuz´un başarılı olması durumunda Türkiye´nin içine düşeceği durumu anlayamamış ve hala bununla ilgili bir takım projelere devam etmek isten zihniyet. İşin içinde anlayamadığımız şeylerde var. Saadet Partili ve Demokrat Partili dostlarımızın da, bugün CHP ve İyi Partinin peşine takılması, bazı şeyleri daha net ortaya koyuyor. Bizim vatandaşımızın bunu çok net gördüğünü düşünüyorum. Siyasi partilerin içerisinde milli ve gayri milli olan düşünceler vardır. Bunun artık o parti içerisinde hakim güç olmasına bağlı. Evet bugün hakim güç MHP´de gayri milli olanlar olsaydı, bugün MHP´yle AK Parti itikafı olmazdı Ama malum yapı MHP içerisinde tutunamayınca, belki temizlendi, buna da vesile oldu. Ayrı bir yere geçti. Zaten CHP´nin tutumu ve tavrı belli. Kendi içerisinde de bugün bu oluşumu, bu tavrı beğenmeyen, gerçek sosyal demokrat dostlarımız var. Açıklamalarda yapıyorlar, Muharrem İnce gibi farklı insanlar var. Bunlar gerçekten vatansever, milliyetçi insanlar. Dünya görüşü olarak farklı bir inanç sistemi içerisinde olabilirler ama netice de onların içerisinde de ‘Söz konusun vatansa gerisi teferruattır´ diyen çok önemli dostlarımız, arkadaşlarımız var. Ben bunların dahi bu oluşuma destek vermeyeceğini düşünüyorum.”

VATANDAŞIMIZDA BİRAN ÖNCE OLSUN, BİTSİN İSTİYOR

“AK Parti her zaman seçimlerin zamanında yapılmasını isteyen bir partiydi. Bugüne kadar da böyle geldi. Burada sayın Bahçeli´nin 24 Ağustos´ta bir seçim istemesinin, tabi birden erken seçimi gündeme getirdi. Daha sonra sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında genel merkezde toplanılıp, istişareler yapıldı. Sayın Bahçeli´yle görüşmenin sonucunda bu Kadar uzun 4-5 aylık bir seçim süresini başta ekonomi olmak üzere, tüm hayata zarar vereceği, seçim stresiyle geçen bir yaz sezonunun ekonomi açısından iyi olmayacağı, biran önce gündemden çıkarak taşların yerine oturması adına erken seçim gündeme geldi. Bence iyi de oldu. Bunu 15 gündür yaşayarak da görüyoruz. Vatandaşımızda biran önce olsun, bitsin istiyor. Seçimle birlikte Türkiye 5 yıl önüne koyacağı hedeflerle yoluna devam edecek. İstikrarla geçecek 5 yılla ilgili panik başladı bile. Özellikle dış güçler ne olacağını biliyorlar. Karşı atağa da geçtiler. Ben Türkiye´nin önünün açık olduğunu düşünüyorum.”

BÜLENT TEMELLİ KİMDİR?

1963 yılında Çankırı´da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İnegöl´de tamamladı. 1986 yılında ticaret hayatına atıldı. 1991-95 yıllarında İMASKO kooperatifinde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Uzun yıllar İnegöl Halk Kütüphanesi Koruma Derneği yönetim kurulu üyeliği, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliği gibi görevlerde bulunan Bülent Temelli özellikle ilçemiz ekonomisinin itici gücü durumunda bulunan mobilya sektörünün gelişimi ve tanıtımıyla ilgili çalışmalarıyla dikkat çekmektedir. Bu amaçla kurulan MODEF´in kuruluşundan itibaren içinde aktif rol alarak bugüne gelmesine önemli ölçüde katkı koymuştur. Uzun yıllar ara verdiği siyasi hayatına 2004 mahalli seçimlerinde AK Parti´den İnegöl Belediye Başkanlığına aday adayı olarak başvurarak yeniden başlamıştır. 2006 yılında yapılan kongrede Burhan Alıcı Başkanlığındaki ilçe yönetim kuruluna girerek bu dönemde Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ekim 2008 yılında yapılan ilçe kongresinde de ilçe başkanlığına seçilmiştir. Ayhan Salman´ın Bursa il başkanlığı döneminde AK Parti Bursa İl Teşkilatı yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Mobilya sanayinde faaliyet gösteren firmasının yönetim kurulu başkanı olarak ticaret hayatını sürdüren ve orta derecede İngilizce bilen Bülent Temelli evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim