Yerel seçimler öncesi AK Parti’de ki siyasi rekabet sübliminal mesajlarla yapılıyor. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa eski Milletvekili Hüseyin Şahin arasında ciddi bir siyasi çekişme var. Geçtiğimiz günlerde İl Teşkilatlarını gezen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Erkan Kandemir’in Bursa ziyaretine Bursa eski Milletvekili Hüseyin Şahin’le gelmesi, ardından Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığı için telefonlara atılan mesajlar çok konuşulmuştu.

Hüseyin Şahin’in son günlerde Ankara’da yaptığı üst düzey görüşmeler ve sosyal medyadan yayınladığı fotoğraflar kamuoyunda “yarışta bende varım” şeklinde yorumlandı. Kimileri ise bu duruma sübliminal mesajlar vererek bir nevi siyasi savaş başlattığını öne sürdü.

Bu mesajlaşma savaşı en çokta bu hafta yaşandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Elvan’ın Bursa ziyareti fotoğraflarını paylaşan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, toplantılarda yer alan Bursa eski Milletvekili Hüseyin Şahin’in olduğu bölümleri bir nevi makasladı. 

Sürekli Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la görüntü veren İl Başkanı Ayhan Salman sübliminal mesaj veren 2. isim oldu. Salman, geçtiğimiz günlerde Alinur Aktaş’la beraber Ankara’ya çıkarma yapmış ve burada AK Parti’nin önemli isimleriyle de bir araya gelmişti. Ankara’dan sürekli paylaşımlar yapan Salman, bir nevi tüm AK Parti’lilere de mesaj göndermiş oldu.

AK Parti’de sübliminal mesaj savaşına katılan 3. isim ise Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Her defasında İl Başkanı Ayhan Salman’la görüntü veren Aktaş, bombayı ise Ankara’da patlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la çekindiği fotoğraf karelerini paylaşan Aktaş, İnegöl ve Bursa’nın gündemini de değiştirdi. Başkan Erdoğan’la tokalaştığı fotoğraf karelerinden birinde uzaktan kendilerini izleyen Hüseyin Şahin’in görüntüsünü yayınlaması çok konuşuldu. 

Alinur Başkan ayrıca önümüzde ki yerel seçimlerde adayları tespit edecek AK Parti’nin üst düzey isimleriyle yaptığı görüşmelerin fotoğraflarını da paylaşarak, sosyal medya ki savaştaki başrol oyuncular arasında kendine yer buldu.

Sübliminal savaşlara İnegöl Belediye Başkan aday adaylığı için isimleri geçen kişilerde dahil oldu. Geçtiğimiz günlerde başkente çıkarma yapan eğitimci Devrim Kosava, Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve AK Partili kadın vekillerle çekindiği fotoğrafları kamuoyuyla paylaştı.

Yine AK Parti’nin son günlerde adaylık için en çok konuşulan isimlerinden biri olan Nedim Bayram’da Ankara’da çok önemli, temaslarda bulundu. Karar verici niteliğinde bulunan AK Parti’nin üst düzey isimleriyle randevu alan Bayram, bol bol fotoğraf paylaşımında bulundu.

Bakalım bu savaşlara başka kimler dahil olacak? Hep birlikte bekleyip göreceğiz…