Süper Amatör Küme Play Off: Son haftası oynanan play–off maçlarında ligde dördüncü sırada bulunan Akhisar Demirspor en yakın takipçisi Kestel Belediyespor’u 2 – 0 yenip 12 puanla ikinci oldu ve Bölgesel Amatör Ligi’ne yükseldi. Gerçekten çok değerli bir başarı elde edildi. Bülent Başkanı, yöneticileri, Antrenör İzzet Kaya ile yardımcısı Hakan Serbest’i ve sahada müthiş performans gösteren futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Birçok futbolseverin ‘Play- off’u orta sıralarda bitirse yeterli olur’ dediği Akhisar Demirspor güçlü ve paralı takımları geride bırakarak terfi etti. Daha önce Gençlergücü, Kurtuluşspor, Kafkas Gençlik bu lige yükselme başarısını göstermişti. Daha kısıtlı bütçeyle sezona giren Akhisar Demir’in bu başarısı bence daha değerlidir. Büyük umutlarla play – off’a başlayıp umduğunu bir türlü bulamayan ve lig sonuncusu olan Doğugücü Gençlik lider durumunda olan 1947 Çekirgespor’a karşı 2 – 0 kaybederek grubu sonuncu olarak bitirdi. İlk etapta hiç yenilmeyen Doğugücü Gençlik’in bu etapta hiç galip gelememesi de çok ilginç oldu.

2. Küme : Lider yedinci maçında deplasmanda ligde sonuncu sırada olan İvazpaşaspor’a konuk olup misafirliği abarttı ve rakibini 10 – 0 yendi. Bu galibiyetle ilk yarıyı lider bitiren İsaörenspor böyle giderse gol atma bakımından kulüp rekorunu kıracak gibi gözüküyor. Osmaniyespor İnegöl’de Yüzüncü Yıl Mahallesi Spor’u 8 – 1 yenerek yoluna devam etti. Cerrahspor, Bursa’da şampiyonluk hesapları yapan Akpınar İdman Yurdu’na karşı 1 – 0 kaybetti. Ilgarspor deplasmanda bir üst sırada bulunan Sırameşelerspor’u 3 – 0 yenip puanını dörde çıkarttı. İkinci kümede ilk yarı bu hafta sona erecek. İkinci yarının ilk maçında lider İsaörenspor deplasmanda Yüzüncü Yıl Mahalle Spor’a konuk olacak. Osmaniyespor - Cerrahspor derbi maçı Pazar günü Kurtuluşspor Tesislerinde oynanacak. İlk maç 2 – 2 berabere bitmişti. Ilgarspor deplasmanda lig sonuncusu İvazpaşaspor ile karşılaşacak.

KAFKASSPOR’UN HAFTASI

Kafkasspor için geçtiğimiz hafta çok önemli bir haftaydı. Büyük Kafkas Camiası bir daha böyle başarılı sonuçları aynı haftada yaşar mı bilmem. Her kulvarda iyi sonuçlarla güzel başarılar elde ettiler.

1-) Kafkasspor A takımı Bölgesel Amatör Ligi’nde grup şampiyonu olup 3. Lig için Yalova’da düzenlenecek üçlü gruba kalmayı hak etti.

2-) Aynı hafta U – 18 Elit Liginde başarılı sonuçlar alıp Türkiye Şampiyonasına katılmayı hak etti. Bu da İnegölspor genç takımını saymazsak bir ilk olacak.

3-) Kafkasspor’un pilot takımı olan ve yaşı küçüklerle ligde mücadele eden Gazipaşaspor U - 18 takımı grup şampiyonu olup Elit Ligi için play-off oynamayı hak etti.

4-) Antalya’daki U 10 turnuvasına iki takımla katılan Kafkasspor’un iki takımı da rakiplerini yenip finalde birbirine rakip oldular. Dolayısıyla orada da Kafkasspor şampiyon oldu.

Kafkasspor Camiasını tebrik ederim. Hem A takımda hem de alt yapıda aynı süreçte başarılı olmak gerçekten kolay değildir. Umarım Kafkasspor şampiyon olur ve ilk defa ikinci bir takımımız profesyonel liglerde yer alır.

Anılarla Futbol :

Bugünkü hikayemiz İnegöl dışından. Ümit milli takımımız 2000’li yıllardan önce Fransa Ümit milli ile Fransa‘da hazırlık maçı yapıyor. Fransızların zenci forveti çok etkili oynuyor. Daha ilk 30 dakikada iki gol atıp maçın 2-0 olmasını sağlar. Rakip forvet her attığı golden sonra tribündeki sevgilisine gidip sevgi gösterisinde bulunuştu yani golleri sevgilisine armağan eder.

2. yarı Ümit milli takımımız defansta 2 oyuncu değiştirir. Ancak bu değişiklik de rakip forveti durduramaz ve kısa süre sonra 3. gol de gelir. Teknik direktör öfler pöfler canı çok sıkılır ve yanındaki yardımcısına döner ve şöyle der;

- Gidin, şu kızı oradan alın, yoksa adam bizi mahvedecek.