Süper Amatör Küme Play Off:   Pazar günü Alanyurt Sahasında derbi maçı heyecanı yaşandı. Doğugücü Gençlik mutlak galibiyet için çıktığı maça son dakikada yediği golle ilk 2 umutlarını mucizelere bıraktı. Akhisar Demirspor geriye düştüğü maçı bırakmayıp son dakikada 1 puana ulaştı. Müsabaka 1 – 1 sona erdi. Hafta içi Akhisar Demirspor, İznikspor’u 2 – 0 yenip çok değerli üç puanın sahibi olup umutlarını son maça taşıdı. Henüz galibiyetle tanışamayan Doğugücü Gençlik ise lig sonuncusu Çotanakspor’a 2 – 1 kaybederek bir kere daha bizleri şaşırttı. Son haftaya giren play – off maçlarında ligde dördüncü sırada bulunan Akhisar Demirspor en yakın takipçisi Kestel Belediyespor ile karşılaşacak. Büyük umutlarla play – off’a başlayıp umduğunu bir türlü bulamayan ve lig sonuncusu olan Doğugücü Gençlik lider durumunda olan 1947 Çekirgespor’a karşı oynayacak. Akhisar Demirspor galibiyet yetmeyebilir. Siyah Beyazlılar, Bölgesel Amatör Ligi’ ne de yükselebilir, baraj maçını da kaçırabilir.

2. Küme : Lider İsaörenspor evinde Sırameşelerspor’u 5 – 1 yenip rakibini puansız gönderdi. Osmaniyespor İnegöl’de lig sonuncusunu 8 – 1  yenip bu lige tamamen ısındığını gösterdi. Cerrahspor  sahasında Yüzüncü Yıl Mahallesi Spor’u 2 – 1  yenip kendisini ilk dörtte buldu. Lider yedinci maçında deplasmanda ligde sonuncu sırada olan İvazpaşaspor’a konuk olacak. Osmaniyespor İnegöl’de Yüzüncü Yıl Mahallesi Spor’u ağırlayacak. Cerrahspor, Bursa’da şampiyonluk hesapları yapan Akpınar İdman Yurdu ile puan mücadelesi verecek. Ilgarspor deplasmanda bir üst sırada bulunan Sırameşelerspor’a misafir olacak. İkinci kümede ilk yarı bu hafta sona erecek.

Anılarla  Futbol :              

Kaleci Vahap İnegöl ‘ de aktif olarak futbolun içinde olan en eski futbol emektarlarındadır. En az 35 yıldır amatör futbolcu, profesyonel futbolcu, antrenör olarak sporun, futbolun içindedir.

Gelelim hikayemize .

Vahap Hoca, İnegölspor‘ün kalecisidir. Kulübede başka bir efsane Vahit İleri vardır. O günkü rakip Bursa‘nın köklü kulüplerinden Bursa Kültürspor‘dur. Vahit Hoca top İnegölspor‘un ceza sahasına yaklaştıkça kendi oyuncularına ‘Vurdurma, şut çektirme’ diye ikazlarda bulunur. Kalede ise Vahap Şenol vardır.  Vahap Şenol  da kalecilerin kullandığı farklı taktiği kullanır. Yani  bazen rakip oyuncular için  ‘İyi vurur, vurdurma’ diyerek onları  gaza getirirler. Bu taktik de genelde işe yarar. Rakip oyuncu gaza gelip uzaktan şutunu çeker ve genelde top kaleyi bile tutmaz.

Yılların tecrübeli kalecisi Vahap da aynı cümleleri kullanır. Ancak bu sefer rakibin şutu mükemmeldir ve top doksana gider.

Vahap Hoca hiç bozuntuya vermez kendi oyuncularına bağırır.

-İyi vurur demedik mi? Adama niye şut çektiriyorsunuz.