İnegölspor-Şanlıurfa maçını pek konuşmaya gerek yok ama alınan 3 puan nedeniyle futbolcu ve teknik heyetimizi kutlayalım. Zira ligde her puan kıymetli ama Urfa’ya 4 gol attık, rakibi ezdik dersek Allah sorar. Karayolu yolculuğu ile İnegöl’e gelen, maç içinde yürümekte dahi zorlanan bir takım karşısında, teknik taktik, verkaç falan filan demeye fazla gerek yok. Ama artık İnegölspor’un fikstür avantajını geride bıraktığını ifade edelim. Zira bundan sonra hem sahada hem de masada zor maçlar başlıyor.

İnegölspor’un toplaması gereken puanlar bu maçta daha fazlaydı. Aslında maçlar sahada oynanır ama yine Sarıyer deplasmanı ile başlayacak olan zor serinin en az kayıpla geride kalması gerekiyor. Kongre sonrası teknik heyet değişikliği, affedilen futbolcuların takım ve hava kurgusunda neler etken olacak birlikte göreceğiz. Yapılan kongre sonrası Münür Kanar tekrar başkanlığa geldi. Sayı olarak geçen dönemine göre de fazlaca yönetici bulunuyor. Son dönemi de başarılı bir sezon geride bıraktı. Şimdi hazır takım kucağında buldu. Borç 2 trilyonun üstünde açıklandı ve bana göre başarısızlıkta bahaneside olmayacak. Hacettepe maçı sonrası Münür Kanar ile yaptığım röportajda kendisi Belediye Başkanımız Alper Taban ile görüşüp, aday olup olamayacağının kararını vereceğini söyledi. O görüşme kongrenin bir gün öncesinde ancak gerçekleşti. Alper Başkanın İnegölspor’a bakışı tüm STK’ların topa girmesi yönünde. Fakat anlamadığım Alper Başkan kimle nasıl istişare yaptı bilmiyorum ama tamamen yanlış hamlelere götürmüşler.

İnegöl’ün, inegölspor’un kağıtta yazılmayan, kayda geçmeyen bazı kanun ve kuraları var. Bu kurallar dikkate alınsa bu aday açıklayıp geri çekme durumları olmayacaktı. Süreç iyi geçmedi. İnsanlarda bir umut kırıklığı ve farklı düşüncelere yönelik eylemler söz konusu. Alper Başkan’ın iyi niyetinden şüphem yok ama Başkan’ın İnegölspor ile ilgili fikir alışverişi yaptığı ya da kulüple ilgili bazı durumları bana göre iyice gözden geçirmesi şart.

Son olarak Münir kaner yönetimi mali ve takımın durumunu bilerek, görerek göreve geldi. İnsanların daha önce yaptıkları gibi destek olmaları gerekiyor. Zaten Başkan’ın ilk önceliği borcu azaltmak. Yani maliyeti yüksek isimlerin durumunu gözden geçirip, yeni planlama ve yapılanmayı sağlamak. Aslında yol alırken bu iş kolay değil ama  bunu yapmaktan başkada çare yok. Kongrede güncel borç 2 trilyon 200 bin TL dendi. Bunun birde gelecek olanı var. Kısaca Mayıs ayına kadar herkes kafasına göre bir rakam telaffuz edecek ama artık söylenecek tek şey var; mevcut yönetimi desteklemek ve yapacakları çalışmaları takip etmek, iyi yapılanı alkışlamak, hatalı işleri söylemek, yazmak. Bundan benim adıma kimsenin şüphesi olmasın. Doğruya alkış, yanlışa eleştiri, bu sayfada olacak… Sportif mücadele yanında, ekonomi mücadeleside verecek olan Münür Başkan ve yönetime şimdiden Allah kolaylık versin diyelim…