Geçtiğimiz hafta İnegöl Medya Platformu olarak ziyaret ettiğimiz İnegöl Belediye Başkanı sayın Alper Taban, samimi geçen ziyarette önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi planladığı bazı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Açıklama Kaymakamlık konutu ve Sedir Kafeyi kapsayan bölgeye ilişkindi. Planda Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Hükümet Konağı karşısındaki Kaymakamlık konutu ve Sedir Kafenin yıkılması var. Taban yıkılacak bu alanda insanların dinlenebileceği ve çeşitli açık hava gösterilerin yapılabileceği bir meydan kazandırmak istiyor.

Konuyu İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü’yle istişare eden Başkan Taban, olumlu geri dönüş aldığını söyledi.  Öncelikle İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü’yü tebrik etmek lazım. Dileseydi şehrin en güzel noktasında yer alan evinin buradan taşınmasına sıcak bakmayabilirdi.

İnegöl Belediyesi, konutu İnegöl Jandarma Komutanlığı bölgesinde ayrılan bir bölgeye taşıyacak. Bu sayede İnegöl yeni bir meydana kavuşacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöl Belediye Başkanı olduğu dönemde gündeme getirilen konunun yakın zamanda Alper Taban tarafından hayata geçirileceğini duymak oldukça sevindirici. Kendisini tebrik ediyoruz.

Alper Taban’a bir teşekkürüm daha olacak…

Bilindiği üzere çok kez konteynırdan yapılma İnegöl Halk Ekmek büfelerinin İnegöl’e yakışmadığını ve büfelerin kaldırılarak yerlerine İnegöl’ün tarihi motiflerine uygun yeni büfeler yapılmasını önermiştik. Geçtiğimiz haftalarda bu ucube yapılar kaldırılmaya başlandı. Gönlümüz arzu eder ki, tamamı kaldırılsın ve yerine eski İnegöl evlerini anımsatan ya da mobilyayı andıran yeni büfeler konulsun. Bilindiği gibi BESAŞ ekmek İnegöl’e geliyor. BESAŞ ekmekle bu uygulama başlarsa, İnegöl’de görsel anlamda bir değişimde olacaktır

Ve herkesin dilinde olan yeni belediye binası konusu…

İnşaatın kaldığı yerden yeniden başlanacağı haberi oldukça sevindirici. Bu alan neredeyse çürümeye terk edilmişti. Şehrin göbeğinde koca bir inşaatın o halde bırakılması ilçemize yakışmıyordu. Neyse ki sorunun ortadan kalkmış olması iyi bir gelişme. Umarım bu kez hiçbir aksilik yaşanmadan tamamlanır.

Ve bir öneriyle kapatalım bugünkü köşe yazımızı…

Bilindiği üzere İnegöl’ümüzün tek bir çarşısı var. Bu çarşı Kasımefendi Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Nuri Doğrul Caddesi arasında sıkışmış durumda. 300 bin nüfuslu İnegöl’ün yükünü bu çarşı çekiyor. Bu bölgede Bankalar Caddesi, İnegöl Belediyesi ve bazı kamu binalarının da varlığı nedeniyle trafik sorunu gün geçtikçe artmaya başladı. Yine çarşıya yakın bir lokasyon olan İnegöl AVM’yi de unutmamak lazım.

Bu sebeple İnegöl’de şimdiden kısa, orta ve uzun vadeli projelerin konuşulmaya başlanması lazım. Trafik yükünü bir noktadan alıp şehrin tamamına yaymak ya da şehir dışına (Yeni İnegöl Bölgesi) taşımak gerekiyor.

Bunun için İnegöl’de yeni cazip yaşam alanlarının oluşturulması gerekiyor. Yeni çarşılar, yeni parklar vb.

Aslında Başkan Alper Taban’ın seçim beyannamesinde Yeni İnegöl’ü canlandırma sözü var. Henüz kamuoyuna bununla ilgili bir hazırlık çalışması yansımadı. Açıkçası uzun zamandır merakla bekliyorum. İnegöl trafiği sos vermeden umarım kısa zamanda bu konuda İnegöl’ü heyecanlandıracak açıklamaları da kendisinden duyarız. Bu yönde bir açıklama İnegöl emlak piyasasını da hareketlendirecektir.

Biz gazetecilik kimliğimizle zaman zaman eleştirilerde bulunuyoruz.  Tek derdimiz var o’da İnegöl…

Eleştirilerimize anlayışla karşılayan herkese teşekkür ederim. Köşe yazılarımda yapılan güzel işleri paylaşmak da bizim görevimiz. Umarım en çokta güzel şeyler yazmak bize nasip olur.

Saygılarımla…