Üst üste önce Sakaryaspor’a, sonra Amed’e, geçtiğimiz hafta Gümüşhane’ye yenilen temsilcimiz İnegölspor, İnegöl’deki Amed yenilgisinden sonra Fatih Akyel’le yollarını ayırdıktan sonra, geçtiğimiz hafta içerisinde takımımızın başına eski menajerimiz ve teknik direktörümüz İsmail Güldüren’i getirdi.İsmail Güldüren ve ekibi Pazar günü ilk yarıda deplasmanda yendiğimiz Sancaktepe Belediyespor’a karşı takımımızın başında ilk maçlarına çıktılar. Göreve gelirken bu maçta daha önce kadroda fazla yer bulamayan yedeklere ve altyapıdan bazı oyuncularımıza yer vermeleri beklenirken, sahaya çıkan 11’de 8 tane oyuncunun daha önce oynayan oyuncular olduğunu gördük. Bunun anlamı Güldüren ve ekibi göreve başlarken ilk maçlarını kazanmak istediler. Fakat maalesef bu oyuncuları sezon başından beri izliyoruz. Oynadıkları oyun hep aynı nakarattı. Maçın başından sonuna kadar sezon bitse de tatile çıksak havasında oynadılar. Bu kadar isteksiz ve amaçsız bir oyundan çıkacak sonuç, başlığımda yazdığım sonuçtur. İnegölspor bu kadar isteksiz ve yanlış oynayınca doğal olarak, İnegölspor gibi hiçbir iddiası olmayan Sancaktepe oyuna ağırlığını koyarak rövanşı kolay aldı.

Rakip Sancaktepe Belediyespor 2. lige geldiği yıldan itibaren her sezon iyi kadrolar kuruyor ve play-offu sürekli zorluyordu. Bu sezon yine öyle yaptı. Ancak aldığı sürpriz yenilgilerle bu yarıştan koptu. İlk yarıda evinde İnegölspor’dan aldığı mağlubiyetle bir hayli sarsıldı ve 2. yarıda düşüşe geçti. Başlarında 1. Lig tecrübesi olan Mustafa Uğur var. Ancak bu sezon onlar içinde kaybedilmiş bir sezon oldu.

İnegölspor’a gelince yeni teknik heyet maça kalede Mustafa, geride Yasin Yılmaz-Gökhan-Volkan-Yasin Görkem Arslan, ortada Ömer Faruk-Emirhan-Serhat-Osman, ileride Fatih ve Yaşar tertibiyle çıktığı maçın ilk yarısında etkisiz kalan ve rakibine üstünlük kuramayan temsilcimiz, 2. yarıda aynı tempoyla devam edince, kalesinde gördüğü tek golle sahadan 4.cü maçta yine sıfır puanla ayrıldı. Kalede Şener’in yerine oynayan Mustafa Güngör oynamaya oynamaya kulübede pas tutmuş. Çok tedirgin ve zayıf kaldı. Hatalı çıkışlar yaptı. Yaptığı hatalar golle sonuçlansa fark daha fazla olabilirdi. Geride Yasin Yılmaz Enes’i aratmadı. Müdafaamızın diğer elemanları aynı nakarat oynamaya devam etti. İnanılmaz hatalar yaptılar. Rakiplerine birçok pozisyon verdiler. Ancak dua etsinler rakip takım oyuncuları da tatil moduna girdiği için bu hatalar golle sonuçlanmadı. Orta sahamızın solunda oynayan Osman, bu sezon en etkili oyuncumuzdu. Yine öyle oynadı. Soldan getirdiği toplara dokunacak forvetimiz olmayınca, hepsi heba oldu. Emirhan kendini geliştirip, bir üst lige gitmek yerine, her maçta geriye gitmeye başladı. Tecrübeli Serhat çabalıyor. Ancak performansını bir türlü yükseltemiyor. Forvette Yaşar yaşı ve fizik durumuna göre sahada geziniyor. İyi niyetli olduğundan şüphem yok. Ancak gerçekten 2. Lig kendisine ağır geliyor. Fatih Üge bir hayli istekli ve gayretli. Oynadığı süre içerisinde istekli oynuyor. Ancak kapasitesi belli. Maçın bazı bölümlerinde etkili ataklar yaptılar. Ancak yeterli olmadı. Bu maç teknik heyetimize çok güzel fikirler vermiştir umarım. Güldüren ve ekibi bu takımı zaten tanıyorlar. Yılsonu raporunu kolay yazabilirler.

Sonuç olarak, İnegölspor için bu sezon kayıp bir sezon oldu. Bunca transfer, bunca tecrübeli oyuncu, bunca emek boşa gitti. Bugüne kadar 15 mağlubiyet alan bir takım için başka ne yazılabilir ki. Bu takımın gelecek sezon sil baştan yeniden kurulması gerekiyor. Kaleci Şener, müdafaada Volkan, orta sahada Osman var. Bu oyuncular çok önemli. Bunların yanına yeni oyuncular gerekli. 2. Lig takımlarına baktığımızda şampiyon olan play-offa kalan takımların kadrolarına baktığımızda, İnegölspor vizyonu ve misyonu ile onların yarısı kadar para harcasa daha iyi takımlar kurabilir ve daha başarılı olabilir. İnegölspor’a 1. Lig yakışır. Yeni teknik heyetimize görevlerinde başarılar diliyor, gelecek sezon İnegölspor’daki başarılarını yazmak dileğiyle… 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum.