Süper Amatör: Nihayet aylardır beklediğimiz, özlediğimiz amatör futbol maçları bu hafta başlıyor. 2000 yılında Orhaniyespor ve Kurtuluşspor ile başlayan Süper Amatör Küme heyecanını bu yıl 5 takımla yaşayacağız. Takımlarımız yöneticilerimiz, antrenörlerimiz, sporcularımız müsabakalara hazır. A grubundaki temsilcimiz İsaörenspor tek başına kalırken iken, B grubunda Kurtuluşspor, Kafkas Gençlik, Gençlergücü, Doğugücü Gençlik yer alıyor. İsaörenspor‘un lige katılmayacağını üzülerek duyduk. Umarız doğru değildir. Son 3 – 4 yıldır olduğu gibi daha çok para harcayan, iddialı takım kuran kulüpler bir grupta toplanmış gibi. A grubunda orta halli takımlar biraz daha fazla gibi. B grubunda bu yıl bolca derbi maçları izleyeceğiz. İlk yarıda 6 olmak üzere bu grupta tam 12 derbi maçını izleyeceğiz. A grubunda 4 ilçe takımı varken ölüm grubunda 9 ilçe takımı var. 
A Grubu: Sezonun açılış haftasında önce A grubu maçları oynanacak. Bu gruptaki tek temsilcimiz İsaörenspor sahaya çıkarsa İnegöl‘de O.Sölöz Gençlerbirliği‘ni konuk edecek. 
B Grubu: Doğugücü Gençlik-Orhanelispor, Kafkas Gençlik-O.Yeniköyspor maçları aynı saatte İnegöl‘de oynanacak. Kurtuluşspor, Yenşehir‘de Yenişehir Belediyespor ile Gençlergücü Bursa‘da K.Çeşme Kanaryaspor maçı ile sezonu açacaklar. Özellikle K.Çeşme Kanaryaspor bu yıl flaş transferlerle dikkat çekti. 
1. Amatör Küme: Bu kümede de 7 takımımız bir üst lige çıkmak veya ligde kalmak için mücadele edecek. Doğanspor, Alanyurt Gençlik, Karadeniz Güvenspor, Osmaniyepor, Yenicespor, Akhisar Demirspor ve Hocaköyspor. Bu kümede 8 grup var. Ancak bizim takımlarımız altı grupta yer alıyor. Sadece Osmaniyespor ve Yenicespor aynı grupta bulunuyor. Takımlarımız ligi ilk iki sırada bitirirse bir üst lige terfi edecek. Son iki sırada olan takımlar da 2. Kümeye düşecektir. 

Bu kümede maçlar genelde pazar günü oynanacak. Ancak 1. Gruptaki temsilcimiz Doğanspor İnegöl‘de Vefaspor ile ilçenin açılış maçını oynayacak. 2. Grupta Alanyurt Gençlik Orhangazi deplasmanında Narlıcaspor‘a konuk olacak. 3. Grupta bulunan temsilcimiz Karadeniz Güvenspor Bursa‘da köklü kulüp Altınsabanspor‘dan puan veya puanlar alma mücadelesi verecek. 4. Grupta iki temsilcimiz de evinde sezona başlayacak. Yenicespor, Özlücespor ile Yenice‘de oynayacak. Osmaniyespor, İnegöl‘de Panayırspor‘a karşı galibiyeti arayacak. 5. Grupta bulunan Akhisar Demirspor sahasında 1922 Mütakerespor‘u misafir edecek. 8. Gruptaki Hocaköyspor sahaya çıkarsa İnegöl‘de Mustafakemalpaşa 2014spor‘a karşı oynayacak.

 Önce maçlar yarıda kalmadan, derbilerde birbirimizi kırmadan, ciddi sakatlıklar yaşamadan bir sezon geçirmemizi umuyorum, sonra da başarılı olmamız dileğiyle…