2. Küme : Pazar günü alt yapı maçlarını saymazsak amatör kümenin son haftası oynanacak. İnegöl’den bir takım daha terfi edip 1. Kümeye çıkma başarısını elde edecek. Ligin 13. Haftasında İsaörenspor 3 – 0 hükmen kazandı ve son haftayı beklemeye başladı. Lig ikincisi Osmaniyespor deplasmanda kalesinde çok fazla gol yiyen İvazpaşaspor ile karşılaştı. Temsilcimiz Bursa’dan 7 – 3‘lük galibiyetle döndü. Son üç haftada 9 puan toplayan Cerrahspor Bursa’da bir alt basamakta bulunan Yüzüncü Yıl Mahallesi Spor’a konuk oldu ve rakibini 7 – 4 yenerek 12 puan üst üstte toplamış oldu. Sanırım Cerrahspor kendi rekorunu kırdı. Bu hafta ligin son maçı oynanacak. Liderliği haftalardır bırakmayan İsaörenspor evinde İvazpaşaspor ile karşılaşacak. Temsilcimiz maçı rahat kazanıp şampiyonluk turunu atabilir. Osmaniyespor evinde orta sıralarda bulunan Yüzüncü Yıl Mahallesi Spor’u konuk edecek. Cerrahspor ise son lig maçını evinde lig üçüncüsü Akpınar İdman Yurdu’nu yenip rekorunu geliştirmek isteyecektir.

Yaklaşık 2 hafta önce İnegöl’de bir amatör kulüp kuruldu. İnegöl’e hayırlı olsun. Hakan Dede’nin öncülüğünde kurulan Yeşil Siyahlı renklere sahip kulübün adı Turgutalp Futbol Kulübü oldu. İnegöl Bursaspor Futbol Okulları ile koordineli olarak çalışıyor. Önümüzdeki sezon birçok yaş gruplarında yer alacaktır. Kim bilir belki çok yakında Turgutalp Futbol Kulübünün başarı haberlerini yaparız.

Alt Yapılar: Yalova’da oynanan Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçları sonunda şampiyon olan Kafkasspor U 18 takımı bu hafta da Kütahya’ da finale kalma mücadelesi verdi. İlk maçını kazanan Kafkas Kartalı, İzmir ekibine son dakikalarda penaltıdan yediği golle 1 – 0 kaybedip elendi. İnegölspor genç takımı hariç ilk kez böyle bir heyecanı İnegöl’e yaşatan gençlere teşekkür ederiz. Murat Endes hocamızı da bir kez daha tebrik ederiz.

İnegölspor U 15 takımı hafta sonu ligdeki son maçında Yıldırım Belediyespor ile 2 – 2 kalarak avantajı kaçırmadı ve ligi ikinci sırada bitirerek tur atlamış oldu. Başta alt yapı sorumlusu Özgür Şahin ve takım sorumlusu Yunus Memiş olmak üzere tüm antrenörleri tebrik ederim. Gençlerimiz Bölgesel Gelişim Ligi çeyrek finalinde Bilecik Osmaneli’de Sakaryaspor’un gençleriyle baraj maçı oynayacak. İnegölspor kazanması halinde Antalya’daki dörtlü final grubuna kalacak.

Anılarla Futbol :

Kasabanın iki önemli takımı Hürriyet İdman Yurdu ve Tatarlık Gençlik müsabakası yeni bitmiş ve Hürriyet İdman Yurdu iyi oynamasına rağmen karşılaşmayı 2 – 0 kaybetmiştir. Vedat, Hürriyet İdman Yurdu‘nun kalecisi aynı zamanda kulüp başkanının tek oğludur. Soyunma odasında takımın Faruk Hoca sinirlidir. Tüm futbolcular başı önde sessizce fırça yemeyi beklemektedir. Faruk Hoca yazı tahtasındaki ilk 11‘deki forvet hattından başlayıp oyuncularını fırçalar. Sıra kaleci Vedat‘a gelir. Tam ‘’ Yuhhhh be kaleci 35 metreden de iki gol yenir mi? ‘’ diyecekken kulüp başkanı soyunma odasına girer. Faruk Hoca, başkanı görmemezlikten gelir ve konuşmasına devam eder.