Amatör spor yazılarıma yaklaşık 15 sene sonra yeniden hayırlısı ile merhaba diyorum. Fırsat buldukça her Çarşamba bu köşede amatör spor değerlendirmelerim ile bu köşede sizlerle beraber olmaya çalışacağım.
Yazıma başlarken İnegöllü sporseverlerin ve kulüplerimizin en önemli sıkıntısı olan, İnegöl de oynanan amatör futbol maçların saat ve günlerine gerekli hassasiyetin gösterilmemesi. Cumartesi günü İnegöl de süper ve 1.amatör maçlar oynanmazken, Pazar günü aynı saatlere maç programının konması sporseverlerin diğer takımların maçlarını izlemelerine engel koymuştur. Defalarca söylememize rağmen bu düzenleme yapılmamaktadır. İnegöl sanayi şehri Cumartesi günü çalışanlar saat 13.00’te işi bırakıyorlar fakat Cumartesi İnegöl de müsabaka oynandığında maçın başlama saati 13.30 yerine ısrarla 13.00 olarak belirleniyor. Sahanın birinde 15.30 süper amatör maç konuyorsa diğer sahadaki maç 13.30 koyulması yerine aynı saate konuyor. Süper amatör takımlarımız aynı grupta yer aldığı için farklı günde oynatılamıyor, fakat aynı gün aynı saate konulmaması gerekiyor. Ayrıca bütün maçlar Pazar gününe koyuldu geçtiğimiz hafta. En azından 1.amatör küme maçlarının bir kısmı cumartesi günü oynatılabilirdi.
Pazar günü sanayi sahasında Gençlergücüspor ile Kurtuluşspor arasında İnegöl derbisi izledik. Her iki takım açık futbol tercih edince seyir zevki yüksek tempolu maç oldu. Genelde maça dengeli başlayan, rakibini analiz eden ve ona göre oyun taktiği belirleyerek kontrollü hücum eden Kurtuluşspor yerine, defans güvenliğini bırakarak, rakibine kontrolsüz bir şekilde atak yapan Kurtuluşspor izledim. Gençlergücüspor oyunun başında iki gol buldu, bir o kadarını da değerlendiremedi. Kurtuluşspor telaşlı futbolunu bırakıp kontrollü oynamaya başlayınca iki gol kaydetti. Kalan dakikalarda her iki ekipte skoru değiştirecek pozisyonları değerlendiremeyince İnegöl derbisinde birer puanı paylaşmış oldular. 

Osmaniyespor, Çekirgespor maçını izleme fırsatı buldum. Genç oyunculardan kurulu olan Osmaniyespor ilk maçından üç puanla ayrıldıktan sonra üç puan yüzü göremedi. Gördüğüm kadarıyla Osmaniyespor da tek eksik tecrübeli oyuncu eksikliği. Eğer bu takıma 3 tecrübeli oyuncu takviyesi yapılabilirse Osmaniyespor istediği sonuçları alacağına inanıyorum. Takımda defansta oynayan tecrübeli tek oyuncu Doğuşcan tek başına elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Genç oyuncular iyi koşuyorlar fakat tecrübe eksik. Maçın ilk yarısında Çekirgespor iyi oynadı fakat golü Osmaniyespor buldu. İkinci yarı Osmaniyespor baskılı oynamaya başladı, 70.dakikada beklemediği anda duran toptan gol yedi. Kalan dakikada kurduğu baskı sonuç vermedi Kontarataktan yediği golle sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Osmaniyespor ile aynı grupta yer alan Yenicespor eksik kadrosuna rağmen deplasmanda Panayırspor’u 2-0 mağlup etti.
Kafkasspor deplasmanda karşılaştığı Yenişehir Belediyespor maçında uzun süre 10 kişi oynamasına rağmen sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Hafta sonu karşılaşacağı Mustafa Kemalpaşaspor maçından 3 puanla ayrılarak galibiyet hasretine son vereceğine inanıyorum. B grubunun namağlup lideri Doğugücüspor Nilüferspor’un ligden çekilmesi nedeniyle haftayı maç yapmadan geçirdi. Hafta sonu Yenişehir Belediyespor ile kendi evinde karşılaşacak.

Doğanspor içerde kaybettiği ilk maçından sonra galibiyeti seriye bağladı, sakatlıktan dolayı eksiklerine rağmen kazanmaya devam ediyor. Alanyurtspor antrenörlüğe Selami Tekin’i getirmesinden sonra oynadığı 3 maçtan 7 puan çıkardı. Kendi evinde grubun lideri Erikligücü Gençliksporu 4-1 gibi farklı skorla yendi. Karadeniz Güvenspor tecrübeli hocası Mehmet Şengeldi liderliğinde oynadığı güzel futbol ile her hafta farklı sonuçlar almaya devam ediyor. Bursa Karıncalıgücüspor 5-0 mağlup etti. 30 golle grubun en çok gol atan takımı ve grubun lideri konumunda. Ayrıca 7 haftada kalesinde sadece 3 gol gördü. Akhisar Demirspor ilk iki maçında bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldıktan sonra takımın başına tecrübeli antrenör Mustafa Dinçeri getirdikten sonra her hafta farklı skorlarla kapatmaya devam ediyor. Hafta sonu MKP Çırpagücüspor kalesine yağmur gibi yağarak sahadan 10-0 galibiyetle ayrıldı. 

Bütün takımlara dolu dolu yer vermek daha detaylı anlatıp yazmak isterdim, köşe yazısı alanı sınırlı olduğu için ancak maçını izleme imkanı bulduğum takımları biraz uzun yazabildim.                         Saygılarımla…