Süper Amatör Küme : Bu yıl ilk defa dört grupta oynanan SAL’da kalite sanki düştü gibi. Önceki yıllara göre vasat takımların sayısı daha fazlaydı. A grubu hariç diğer gruplarda hiç galip gelemeyen birer takım vardı. Play off’a kalan 8 takımdan altısı ilçe takımıydı. Bursa merkezden çok iddialı takım yoktu. Bunda güçlü müessese takımlarının olmaması da etki etti.

A Grubunda Doğugücü Gençlik ve Süperlerin kıdemli temsilcimiz Kurtuluşspor bulunuyordu. Doğugücü Gençlik grubu hiç zorlanmadan şampiyon olarak bitirdi. Temsilcimiz hiç yenilmeyip en yakın takipçisine 13 puan fark attı. Sadece bir kez berabere kalarak puan kaybettiler. Play off’ta ise herkesi çok şaşırttılar ve hiç galip gelemeyip ligi sonuncu tamamladılar. Yani kısa sürede bam başka bir takım oluştu. En tecrübeli takım olan Kurtuluşspor ise ligin sonuna doğru düşüşe geçti ve play off hedefinden uzaklaşıp ligi 5. sırada bitirdi.

B Grubunda yer akan Akhisar Demirspor tarihi başarı elde ederek ligi ikinci sırada tamamladı ve play off’a kaldı. İzzet Kaya ile iyi bir form yakalayan temsilcimiz 12 puan farkla play off’a kaldı. Play off’ta çoğu spor severin şans tanımadı temsilcimiz büyük bir sürprize imza atarak BAL’ a çıktı . Gruptaki diğer temsilcimiz K.Güvenspor uzun süre kötü gidişe dur diyemedi. Daha sonra çok iyi bir çıkış yakalayıp ligi orta sıralarda bitirdi.

C Grubunda tek temsilcimiz vardı. Gençlergücü ligde bir türlü istediğini yapamadı ve 3 galibiyetle lige veda etti.

1.Amatör Küme : 2 farklı grupta yer alan beş temsilcilerimizden iki tane şampiyon çıktı.

3.Grupta yer alan Mobilyaspor tarihinde ilk defa yer aldığı 1. Kümede 44 puanla şampiyon olup terfi ettiler. Yenicespor ve Doğanspor mütevazi kadrolarıyla gençlere şans tanıyıp tecrübe edindiler.

4. Gruptaki temsilcimiz Orhaniyespor ilerleyişini sürdürerek grup şampiyonu olarak ‘Süper’ oldu. Kırmızı Beyazlı ekip yaklaşık 20 yıl sonra Süper Amatör Ligine çıkmış oldu. Aynı gruptaki Alanyurt Gençlik ise ikinci yarı toparlanarak ligde kalmayı başardı.

2. Küme : En son başlayıp iki hafta önce biten ve ilginç olayların yaşandığı bu kümede temsilcilerimiz 1. Grup yer aldı.

* 50. Yılını kutlayan ve iyi bir kadro kuran Osmaniyespor son maçta şampiyonluğu elde etti. Yıllar sonra 1.Kümede yer alacaklar. Kırmızı – Yeşilli camiaya hayırlı olsun. Osmaniyespor uzun yıllar sonra terfi etmiş oldu.

* Son haftaya kadar liderliği bırakmayıp son maça anlamsızca çıkmayan ve ligi ikinci sırada bitiren İsaörenspor, bu sezonu uzun yıllar unutamaz. Son haftadan 3- 4 gün sonra federasyonun aldığı kararla lig ikincileri de terfi edildi. Yani İsaörenspor da 1. Kümeye yükselmiş oldu.

* Cerrahlı gençlerle yani kendi bünyesiyle mücadele eden Cerrahspor son haftalarda form yakaladı. Son beş lig maçını kazanıp kendi rekorlarını kırdılar.

* Gençlerle mücadele eden Ilgarspor belki de en doğrusunu yapıyor. Gerçek amatör ruhla ligde yer alıp maçlara çıktılar. Bence lig sonuncusu olsa da alkışı hak ettiler.

Yakında yeni sezonun hazırlıkları başlar. Takımlarımız diğer ilçelere göre daha hareketli başladı. Başka kulüplerin hakkını satın alıp terfi edenler, İlk defa Süper amatör kümede yer alanlar, yeni gelmeyip geri gelenler, çok para harcayıp güçlü takım kuranlar, taraftarına güveneneler… bu yıl amatör küme çok renkli geçecektir. Çoğu takımımız bir hayli iddialı. Başarı bizim olsun…