Geçtiğimiz hafta evinde Zonguldak Kömürspor’a kaptırdığı 3 altın puan ile bir anda Play-off sınırı dışına çıkan temsilcimiz İnegölspor, Cumartesi günü konuk olduğu küme düşme potasına yakın mütevazi ve genç bir kadroya sahip Hacettepe’yi 2. yarıda geriye düşmesine rağmen son 2.dakikada bulduğu gollerle yenerek aldığı 3 altın puanla Play-off’taki rakibi Çorumspor’un Pendik’te yenilmesiyle yeniden 5’nci sıraya averajla da olsa oturdu. Bu son dakikalarda adeta ipten dönerek kazandığı maç temsilcimize Ankara deplasmanından yeniden bir şans daha getirdi. Umarız bu sefer bu şansını iyi kullanır ve Play-off oynamaya hak kazanır. Galibiyetle dönmek play-off sınırı içerisine averajla da olsa girmek güzel ve keyif verici. İnegölspor’umuz bu sevinci ve coşkuyu yaşayarak evine döndü.

Rakip Hacettepe takımı Gençlerbirliği takımının alt yapısı olarak merdivenleri hızla tırmanarak bir zamanlar Süper Lige bile çıkmıştı. Daha sonra 2.lige dönerek burada genç bir ekiple mücadelesine devam ediyor. Bu tip takımlar genç oyunculardan kurudukları takımlarla ligde tutunmaya ve genç oyuncuları yetiştirip piyasaya sürerler. Hacettepe bunu ne kadar beceriyor bulunduğu konuma bakmak yeterli. Bu genç kadrosuyla ve genç Arda ile 74. dakikada öne geçmesine rağmen İnegölspor’un tecrübeli kadrosu karşısında bu üstünlüğünü koruyamadığı gibi maçın son dakikasında yediği golle de sahadan boynu bükük ayrıldı. Küme düşer mi bilemem, izlemeye devam edeceğiz. Böyle zor bir maçta 3 puana yaklaşmışken son çeyrek te elinden uçup gitti.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes-Abdullah-Bilal-Gökhan, ortada Ömer Faruk-H.Mustafa-Selimcan, ileride Tayfun-A.Hakan-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın 30. dakikasında H.Mustafan’ın yerine Cumhur, ikinci yarıda Tayfunun yerine Niyazi ve Ömer Faruk’un yerine Emir’i oyuna aldı. Maça istediği gibi başlayamayan ve ilk yarıda istediği golü bulamayan ekibimiz bocalamaya başlayınca genç rakibi üstünlüğü ele alarak attığı golle de öne geçti. Ancak son 15 dakikada mağlup duruma düşen ve play-off umutları tehlikeye giren temsilcimiz, tecrübeli ayaklarıyla bir anda silkinerek bu zora giren kolay maçı kazanarak bir kez daha play-off şansı yakaladı. Aldığı bu 3 puandan sonra geçtiğimiz hafta evinde çimlere gömdüğü 3 puanı ne kadar aradığını anlamak zor değil. Umarız bu 3 puan tekrar geriye dönüşün bir sinyali olur. Tecrübeli ve alternatifli bir kadromuz var. Biraz derlenip toparlansalar ve kenetlenip evindeki maçları kazanmaya başlasa play-off kolay gelecek. Ancak evindeki maçlar genelde iç açıcı geçmiyor. Evindeki maçları kazanamayan takım zirveyi zorlayamaz. Hedefi olan takımlar bunu iyi bilir. Teknik heyetin yaptığı değişiklikler neticeye olumlu yansıdı. Cengiz’in bu takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğu oynadığı oyun ve hem attığı ve hem de attırdığı gollerden görülüyor. İnegölspor Cengiz’li oynamayı öğrendiği an maçlarını çok daha kolay kazanır. Bu galibiyet taraftarımızı yeniden heyecanlandırdı.

Sonuç olarak bir hafta önce evinde şok bir mağlubiyetle 3 altın puanı çimlere gömen temsilcimiz İnegölspor, bu maçta genç rakibini deplasmanda çok zor ve kritik gollerle yenerek aldığı 3 altın puanla play-off yolunda bir şans daha aldı. Bu maçı kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, bu hafta evinde konuk edeceği bir maç eksiğine rağmen 39 puanla 4. sıradaki Trabzon Hekimoğlu maçında başarılarını yazmak dileğiyle…