Geçtiğimiz hafta fikstürün son sırasında 3. Ligi bekleyen Manisaspor’u iki golle geçerek, sezon başından bu yana başarısızlığına hem son vermek hem de yeni bir sayfa açmak isteyen İnegölspor, Pazar sahasında konuk ettiği İsmail Ertekin yönetimindeki 23 puanla 3’ncü sıradaki Sakaryaspor’a konuk ekibin 1. dakikada bulduğu gole 90 dakika cevap veremeyince evinde bir kez daha çok önemli 3 puanı çimlere gömerek belirsiz bir yola doğru sürüklenmeye devam etti. Halbuki bir hafta önce Manisa’dan 3 puan morali ile dönen ve haftayı bu moralle Sakarya maçına hazırlanarak geçiren, Pazar günü de tribünlerin ilk defa dolduğu, tribün desteğinin olağanüstü olduğu hava ve saha şartlarının mükemmel olduğu bir ortamda maçın başlama vuruşu ile birlikte 1.dakikada kalesinde gördüğü gole özellikle 2. yarıda rakibine kurduğu baskı sonucu girdiği 3 net pozisyonu çimlere gömen temsilcimiz, evinde böylesine avantajlı şartlarda 3 altın puanı rakibine altın tepsi içerisinde sundu. Bu maçın bir gerçeği var ki, İnegölspor sezon başından bu yana en etkili oynadığı ve rakibine fazla pozisyon vermeden en net kaçırdığı gol pozisyonlarının olduğu bir maçtı. Yazık oldu 3 puana hem de çok yazık.

Rakip bir zamanların Süper Ligin flaş takımlarından birisi iken, yanlış yönetimler sayesinde maddi krize girerek birçok takımın başına geldiği gibi hızla aşağıya doğru inerek 2. Lige kadar gelen müthiş taraftarı ile bilinen futbol potansiyeli büyük olan Sakaryaspor, geçtiğimiz yıl Play-off finalinde Afyon Afjet’e yenilerek, 1.Ligin kapısından döndü. Bu sezon lige yine iddialı başladı. Bir kaç hafta önce İnegölspor’u şampiyon yapacağım iddiasıyla gelip, oynattığı etkisiz ve kötü futbolla düşme potasına getirip gitmek zorunda kalan İsmail Ertekin‘e takımını teslim eden Sakaryaspor, maçın hemen başında bulduğu bir golle aldığı 3 altın puanla, Samsunspor’un da evinde çok sürpriz bir şekilde Keçiören gücüne yenilmesiyle 26 puanla Sarıyer’in arkasından 2. sıraya oturdu. Tecrübeli oyunculardan kurulu kadrosuyla akıllı oynayıp attığı golün üzerine hem de deplasmanda yatmasını bildi.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Orhan-Gökhan-Volkan-Yasin, ortada Okan-Serhat-Taner-Emirhan, ileride Raif ve Ahmet Hakan tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Ahmet Hakanın yerine Yaşar, Okan’ın yerine Ozanı oyuna aldı. İnegölspor özellikle 2. yarıda oynadığı etkili ve baskılı oyunla tecrübeli golcümüz Raif’le bulduğu çok net 2 gol pozisyonundan ve ardından Serhat’ın ceza alanı üzerinden attığı şutun üst direkten dönmesi, İnegölspor’un büyük şanssızlığı oldu. Özellikle Raif’in altı pasta göğsü ile indirip bir metreden bom boş durumda kaleciye nişanladığı top, İnegölspor’un bu maçtaki kaderini çizdi. Gerçekten bu kadar yakın mesafeden ve bom boş durumda Raif gibi tecrübeli bir oyuncunun bu kadar kötü bir vuruşla topu kaleciye teslim etmesi, İnegölspor için çok şanssız bir andı. Serhat’ın vurduğu ve üst direkte patlayan top gol olsa, birinci sınıf bir gol olurdu. Serhat için de böyle bir sezon ve böyle bir atmosferde motivasyon golü olurdu. 2. yarıda bu sezonun en etkili oyununu oynayan ve net pozisyonlara giren İnegölspor, bu maçı kazanabilirdi. En azından berabere bitirebilirdi. Böylesine etkili oynadığı maçlarda dahi temsilcimiz gol noktalarında yetersiz kalıyor. Son haftalara ilk 11’lerde genç Hakanla başlıyor, daha sonra tecrübeli Yaşar’ı oyuna alıyor. Ancak forvet bir türlü dikiş tutmuyor. Ahmet Hakan gol noktalarında çok etkisiz kalıyor. Yerine giren tecrübeli Yaşar’da sahada dönemiyor, adeta yürüyor. Bunların etkisizliğini tecrübeli golcü Raif’le kapatmaya çalışılıyor. Ancak Raif’te yaşı ve fiziği gereği çok ağır kalıyor. Beklenen golleri atamıyor. Etkisiz kaldıkça lüzumsuz kartlar görüyor, sinirleniyor. Devre arasına kadar bu durum böyle gidecek. Devre arasında belki bir çözüm bulunur.

Sonuç olarak İnegölspor kovmak zorunda kaldığı bir çalıştırıcının takımına hem de evinde bir de ilk defa bu kadar etkili oynayarak 3 altın puanı altın tepsi içerisinde sundu. “Atamayana atarlar” sözü gerçek oldu. İnegölspor bu gidişle sıkıntılı bir döneme giriyor. Düşme potasına yakın yerlerden bir türlü sıyrılamadı. Büyük bir şans eseri son 3 takım da maddi krizler nedeniyle 3. Lige doğru hızla yol alıyorlar. Aksi olsaydı İnegölspor’un durumu ne olurdu. Bunu düşünmek bile istemiyoruz. Teknik heyet sol bek Osman gibi bir oyuncuyu yedek bekletmekle, kaptan Bilal’i biran önce hazırlayıp, maçlarda hiç olmazsa son 15-20 dakikalara oyuna almayarak, ne yapmak istiyor anlamak zor. Bu 2 oyuncu takımımıza acil lazım. Yasin forvet arkası oynar. Bunu son 3-4 yıldır gördük. Yasin orada ısrar edilmeli. Çünkü topa vuran oyuncumuz yok, Yasin vuruyor. Biraz sabredilse Yasin oraya oturur. Osman’da yerinde oynar. İnegölspor önümüzdeki hafta çıkacağı Diyarbakır Amed deplasmanı için bu hafta Sakarya maçında 2. devre oynadığı etkili oyununu geliştirerek tekrar edebilirse, puan veya puanlarla dönebilir. Amed 14 puanla 10 sırada. Zaman zaman sürpriz sonuçları imza atıyor. Dikkatli olmak gerekiyor. İnegölspor’un Diyarbakır deplasman başarısını yazmak dileğiyle…