Son 3 maçta 1 puan alıp kalesinde tam 10 gol gören temsilcimiz İnegölspor, Cumartesi günü evinde konuk ettiği Play-off iddiasını devam ettiren Çorumspor’a maç boyunca üstünlük sağlamasına ve bir çok net gol pozisyonuna girmesine rağmen ve de Yusuf’la öne geçmesine rağmen maalesef maçın uzatma dakikalarının son saniyelerinde yediği golle sahadan bir kez daha tribünleri ve camiayı üzerek boynu bükük ayrılmaktan kurtulamadı. Öyle bir maç oldu ki adeta “FUTBOLDA ATAMAYANA ATARLAR” sözünü uygulayarak tescil etti. Temsilcimiz bu ilginç mağlubiyetle yerinde sayarken rakibi Çorum beraberlik için geldiği maçtan, sürpriz bir 3 puanla fikstürde 5’nciliğe yani play-off sınırı içerisine girdi.

Rakip Çorumspor sezona zirve iddiası ile girdi. Ancak yönetimdeki ayrılıklar ile dağılır gibi oldu. Fakat devre arasında yaptığı takviyelerle tekrar play-off mücadelesi içerisine girdi. Kadrosuna kattığı Liglerin en çok şampiyonluk yaşamış yaşlı oyuncuları olan Mehmet Akyüz ve Burak Çalık sahada yaşlarının çok altında bir güçle sahada mücadele edince buna birde tecrübelerini katınca sonucu belirleyen oyuncular oldular. Özellikle Mehmet Akyüz müdafaamızın büyük hatasından daha doğrusu müdafaamızın ikram ettiği 2 topu filelere göndererek maçın kahramanı oldu. Mehmet Akyüz’ün attığı gollerde kalecimiz Sercan’ın hiçbir hatası yoktu. Aksine son 3 maçta tam 10 gol yiyen Gökhan’ın yerine oynarken bu maçta hatasız ve mükemmel oynadı. Keşke teknik heyetimiz bu gerçeği daha önceleri görseydi. Çorum bu maçta oynadığı etkisiz ve kötü oyunla ilk 5’e girse bile play-off’larda elenir gider. Çünkü bu maçta gerçekten iyi oynamadan çok beleş denecek altın değerinde 3 puan aldı.

İnegölspor’a gelince teknik heyetimiz maça aynı kafa ve aynı nakaratla kalede Sercan, geride Türker-İbrahim- Serhat-Serkan, ortada Kadir Salih-Fatih Cerlek-Furkan Özyapı, ileride Ersel-Ömer Faruk-Yusuf tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısının son 10 dakikasında Kadir’in yerine Bahadır, Ersel’in yerine Yılmaz ve 90’ncı dakikada Ömer Faruk’un yerine Gülhan’ı oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı hızlandırsa da, kaçırdıkları goller nedeniyle sonucu değiştirmeye yetmediği gibi uzatma dakikalarının 90+5’in son saniyelerinde kalesinde gördükleri golle santra yapamadan çimlere oturdular. Sarıyer hezimetinden sonra bu maçta kadroda en az 2-3 tane U-19’dan gencimizin ilk 11’de yer alacağını umut ediyorken, teknik heyetin sahaya yedek kulübesinde oturan ve defalarca denenmiş oyuncuları sahaya sürdüğünü görünce doğrusu İnegölspor’umuz adına üzüldük. Bu kadar kötü oynayan ve bu kadar hezimet yaşatan 2.ligin en yaşlı kadrolarından biri olan takımımızda bu rotasyonun yapılmayışı doğrusu çok üzücü ve düşündürücü oldu. Maça tribünlerin desteği ve baskısı ile etkili başlayan ve ilk yarıda Yusuf’la öne de geçen temsilcimiz ilk yarıyı önde kapamasına rağmen 2. yarının hemen başında müdafaamızın bel kemiği ve takımımızın gol kralı oyuncusu İbrahim’in hatalı bir geri pasını tecrübeli Mehmet Akyüz yakaladı ve kaleciyi de çalımlayarak takımını beraberliğe taşıdı. Bu golden sonra etkili oyununu sürdüren takımımız kaçırdığı 3-4 net gol pozisyonundan sonra Ömer Faruk’un rakip müdafaanın arkasına sarkarak taşıdığı topla ceza alanına girdi kaleci kalesini boşalttı. Ömer Faruk boş kaleye topu yuvarlamak yerine yanlış bir yolu seçerek kaleciye çalım atarken topu kucağına teslim etti. Kaçırdığı bu mutlak golle takımımızı 2-1 öne geçirme şansını kaybederken bu pozisyonun ardından maç 1-1 berabere bitecekken ve Çorum beraberliğe razı olarak beraberlik üzerine yatarken maçın uzatma dakikalarının son saniyesinde kalemizdeki karambolden topu çıkaramayınca Mehmet Akyüz tekrar sahneye çıkarak yarım metreden kafa ile dokunduğu top filelerimize gidince Çorum yedek kulübesi ve sahadakiler kucaklaşıp sahada adeta bir kule ördüler. Bu sevinçleri tribünlerimizi çok üzdü. Bu üzüntüyü tribünlerdeki her İnegölsporlunun yüzünde okumak mümkündü. Bu sonuca ve teknik heyetin bu AYNI NAKARAT kadrosuna maç sonunda büyük tepkiler geldi. Bu tepkiyi göstermekte haklılar. Çünkü son 3 maçta sadece 1 puan alıp 10 gol yemişsin. Buna rağmen teknik heyetimiz ve yönetim yedekte oturan ve kaleci ve Serhat hariç defalarca denenen oyuncularla “SÖZDE” rotasyon yapınca ve böyle bir sonuç ta alınca tribünler ve camia haklı olarak bu tepkiyi verdi.

Sonuç olarak, son 3 maçta 1 puan alıp kalesinde 10 gol gören temsilcimiz İnegölspor teknik heyeti aynı nakarat ve aynı sonuçla sahadan üstün oynamasına ve bir çok mutlak gol pozisyonlarını çime gömerek evinde bir kez daha mağlup oldu. Bu maçın getirisi bence kaleci Sercan oldu. Maçın en iyisiydi. Mutlak goller kurtardı. Yediği gollerde hiç hatası yoktu. Bence İnegölspor bu maçta bir kaleci kazandı. Bir kez daha oynamıştı, o maçta da iyi oynadı. Keşke banko oynatılsaydı. İnegölspor’umuz iyi ki düşme potasında değil. Kalan 3 maçın ikisi dışarıda biri içeride olacak. Bu formalite maçların sonucu artık kimseyi ilgilendirmiyor. Geçen sezondan hiç ders almadığımız görülüyor. Bu sezon zirve için takım yapıldığını zannettik. Ancak sonuç ortada. Bir sezonu daha çimlere gömdük. Halbuki bu sezon 1. Lige çıkmak için uygun bir ortam ve uygun bir grup vardı. Grubumuzda her takım her takımı yenebiliyordu. İnegölspor’umuz sadece evindeki maçları kazanmış olsaydı, deplasmanda topladığı puanlarla zirveye otururdu. Zirve olmasa bile karnını kaşıya kaşıya play-off’a kalabilirdi. Maalesef bunların ikisi de olmadı. Sağlık olsun. Yönetimler-teknik heyetler ve oyuncular GEÇİCİ, İnegölspor KALICIDIR. İnegölspor forması çok değerlidir. İnegölspor’un bundan sonra gelecek sezona yapacağı katkıları yazmak dileğiyle. Bodrum deplasmanında başarılar diliyoruz.

“BAŞKA İNEGÖLSPOR YOK”