Bedenimiz bahar dönemlerinde farklı hastalıklara yatkın olduğu gibi ruhsal sorunlara da daha açık hale geliyor

Baharın gelmesiyle mide, bağırsak şikayetleri artar, astım hastalarının krizleri artar. Buna paralel olarak ruhsal durumda da farklılıklar olur. Bahar dönemi bilindiği gibi doğanın bir dirilişidir. Ancak bu dönemlerde günlük havanın değişkenliği, gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkları, bir gün sıcak bir gün soğuk ve yağmurlu olması, son yıllarda mevsim geçiş dönemlerinin belirginliğinin ortadan kalkması, küresel ısınma gibi birçok neden ruhsal durumu etkilemektedir. Bahar döneminde zaman zaman neşeli, zaman zaman hüzünlü oluruz..
Bahar ayının günlük değişimleri kişide günlük yaz-kış yaşanması şeklinde değerlendirilebilir. Bu da kişinin kısa dönemli depresif belirtiler göstermesine neden olabilir. Bunlar yataktan kalkmada zorluk, aşırı uyku hali, gün içerisinde ayılamama, sürekli yorgun hissetme, isteksizlik, gerginlik, moral bozukluğu, iştahta değişkenlik, kaygıda artış, aşırı telaş hali, sinirlilik, dikkat sorunları, huzursuzluk, enerji kaybı gibi belirtiler ortaya çıkarır.
Sağlık sorunlarına dikkat edin, bu dönemde yaşanan nezle, grip gibi hastalıklar sizi ruhsal yönden de etkileyebilir.  Mutlaka egzersiz yapın. Özellikle güneşli havalarda kısa yürüyüşler yapmak daha iyi hissettirecektir. Yakınlarınızla, arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle zaman geçirin. Daha renkli giysiler giyinin. Hafif ve sıvı gıdalar tüketin. Uyku düzeninize dikkat edin. Taze sebze ve meyve tüketin.

Bahar yorgunluğunu attıktan sonra yeni mevsime adapte olmuş oluyoruz. Baharın güzelliklerini karşılamaya başlıyoruz. Güneşli günlerin sayısı artıyor, açık havada daha çok vakit geçiriyoruz. Tüm bunlar depresif duygu durumunda olan kişilerin bile kendilerini daha iyi ve mutlu hissetmelerini sağlıyor.
İnegöl devlet Hastanesinde hacamat ve Akupunktur tedaviside yapılmaya başlandı. Mutlaka Hacamatı herkese tavsiye ediyoruz. Birazda hacamattan bahsedelim.
Herhangi bir rahatsızlık yoksa, detoks amaçlı yaptırılacaksa, hacamat tedavisinden maksimum fayda elde etmek açısından sünnet olan tavsiye edilen mevsim , ay ve hafta günlerine riayet etmek önemlidir.
Hacamat ,mevsim olarak ilkbahar ve sonbahar da ,ay günleri olarak hicri ay´ ın 14 – 28 arasındaki tekli günlerde(15, 17 19, 21, 23, 25 gibi..)yaptırılması ve bu tekli günlerinde haftanın Pazartesi, Salı , Perşembe ve Pazar günlerine denk getirilmesi daha uygun olur.Fakat hacamat tedavisi tansiyon, migren, baş ağrısı, romatizma, eklem ağrısı ve benzeri hastalık tedavisi için yapılıyorsa zaruret olması açısından mevsim veya ay günlerine bakılmaksızın en kısa zamanda yapılması gerekir. Bu konuda sadece hafta günlerine dikkat edilebilir.Yılda 2 ila 4 defa hacamat yaptırmak uygundur. Hacamatın sayısız faydaları vardır.