Yeni yönetimi ve yeni teknik heyetiyle kolları sıvayan İnegölspor, yeni teknik heyetiyle çıktığı ilk maçında deplasmanda Sarıyer ile 2-2’yi yakalamasına rağmen, uzatma dakikasında yediği golle sıfır puanla evine döndü. Bu mağlubiyetin ardından Pazar günü evinde ağırladığı 18 puanlı 2. sıradaki Y.Samsunspor maçında müthiş bir taraftar desteği ve kazanmaya müsait bir ortamda oynadığı futbolla en azından 1 puanla ayrılabileceği maçın 2. yarısında yediği hatalı bir golle bir kez daha sahadan eli boş çıktı. 2. haftada aldığı sıfır puanla düşme potasındaki 6 puanlı 1922 Konyaspor ile arasında sadece 4 puan kaldı. Bu hafta deplasmanda 1922 Konyaspor ile oynayacak olması da ayrı bir stres ayrı bir heyecan olacak.

Rakip Y.Samsunspor bir zamanlar Süper Ligde fırtınalar estirmiş, geçmişi tecrübelerle dolu, Türkiye’nin büyük şehirlerinden birinin takımı. Maddi krizler ve kötü yönetimler sayesinde kendisini bir anda 2. Ligde buldu. Bu şoku üzerinden atmaya çalışıyor. Geçtiğimiz sezon hedefledikleri 1. Lige çıkamadılar. Bu yıl yine aynı hedefi kovalıyorlar. Ancak zirvede çok önemli bir rakipleri var, Manisa FK. Manisa’da Samsun’un akıbetine uğramış ve Süper Ligden bir anda kapanma noktasına geldikten sonra, yeni bir isimle yeni bir takım yaparak hızla yükseliyor ve böyle giderse 1.Lige çıkacak. Rakibimiz Y. Samsunspor İnegöl’e öncelikle 3 puan amacıyla ancak bu maçtan 1 puana da razı olarak maça başladı. Maçın ilk yarısında bir iki net pozisyon bulmasına rağmen beklediği golü atamadı. Ancak 2.yarıda 14 numaralı İlyas Kubilay’ın orta sahada adeta bir virtüöz gibi oyuna ağırlığını koydu ve attığı mükemmel ara paslarıyla arkadaşlarını adeta gol atmaya zorladı. Nitekim 2.yarıda İnegölspor’un gole yaklaştığı bir pozisyonda dönen top kalemize büyük bir hata golü olarak döndü. Bu golle 1 puan yerine 3 altın puanı alan Samsunspor, zirvedeki Manisa’yı yalnız bırakmadı. Samsunspor’un kadrosu kaliteli ve tecrübeliydi. Kaptanları sağ bek Caner ve 2.yarıda tecrübesini ve kalitesini konuşturdu. Sağ kanattan İnegölspor’un sol kanadı felç etti. Aynı şekilde sol açıkları Guido Koçer sağ kanadımızı çok zorladı. Samsun bu önemli deplasmandan 3 altın puanı alarak evine şen döndü.

İnegölspor’a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Uğur-Gökhan-Bilal-Abdullah, ortada Ömer Faruk-Ali Kemal-Cumhur, ileride Niyazi-Ahmet Hakan-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Ömer Faruk’un yerine Muharrem, Ali Kemal’in yerine Selimcan ve Niyazi’nin yerine Tayfun’u oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye yetmedi. Maça temkinli başlayan temsilcimiz ilk yarıda bir türlü rakip sahaya yerleşemedi. Orta sahada rakibimize üstünlük kuramayınca gole gitmede zorlandı.2. yarıda biraz daha istekli gibi başladı. Ancak rakip takım ilk yarıda bizi çözdüğü için 2. yarıda yaptığı değişikliklerle tecrübeli hoca İrfan Buz, maçı lehine çevirmesini bildi. 2. yarıdaki oyunu ile temsilcimiz 1 puanı alabilirdi. Özellikle sağ kanat oyuncumuz Niyazi sağdan altı pas köşesine kadar getirdiği topu, ceza sahası üzerinde bekleyen arkadaşına yuvarlasa, bu maçın 3 puanı İnegölspor’un olabilirdi. Nitekim bu pozisyonun hemen ardından rakip Samsun’un golü geldi. Bunun adı ‘Atamayana Atarlar’dır. Niyazi teknik ve yetenekle bir oyuncu, ancak takım oyunu kolektif oynamayı gerektirir. Açıkların görevi kanatlardan getirdiği topları ceza alanı içerisindeki arkadaşlarına vermektir. Oyundan alınınca hüzünlü çıktı. Hatta bazı tepkiler de aldı, ancak bunlar normaldir. İnşallah bu hafta için ders olur. Kalecimiz Şener bu maçta bocaladı. Yediği gol kendisine yakışmadı. Takım Kaptanısın, oradaki kademeyi sen ayarlayacaksın. Geride müdafaamız, rakibin tecrübeli ve kaliteli forvetlerine karşı ayakta kalamadı. Çok pozisyon verdiler. Birçok hatalar yaptılar. Kısacası müdafaamız sezon başından bu yana, bir türlü dikiş tutturamadı. Uyumsuz ve dengesiz oynuyorlar. Alternatiflerinin olmadığını düşünüyorlar. Halbuki öyle değil, takımımız alternatifli geniş bir kadroya sahip. Kimsenin yeri garanti olmamalı. Orta sahamızın kapasitesi bu bundan fazla olur mu bilmem. Ancak Murat hocamız yeni geldi. Belki bu orta sahayı ayağa kaldırır. İleride Niyazi, teknik ve yetenekli. Ancak daha çok koşup daha çok mücadele etmeli. Ahmet Hakan İnegölspor’da sınırsız şans bulan bir altyapı oyuncusu. Ancak bu kadar şansı bir türlü lehine çeviremiyor. Muharrem yedekte oturuyor, sen oynuyorsun, çık gereğini yap. At gollerini bitsin bu iş. Türkiye’de golcü yok. Her yer yabancı. Kullan bu şansını, hem sen hem İnegölspor kazansın. Solda Cengiz İnegölspor’un tek silahı. Geçen hafta da yazdım hep yazıyorum. Rakipler Cengiz’i çözdü mü, maçı alıp götürüyorlar. Orta sahamız Cengiz’i iyi tanıyacak ve onu topla buluşturacak. Başka yolu yok. Bu maçta da girdiğimiz 2 pozisyonu Cengiz hazırladı. Tayfun’a alda at dercesine verdiği topu Tayfun havalara vurdu.

Sonuç olarak, yeni yönetim ve yeni teknik heyet, puan veya puanlarla başlamak istedi, ancak olmadı. Bu hafta Konya deplasmanı var. Rakip 1922 Konya’nın 6 puanı var ve düşme potasında bu maç 6 puanlık bir maçtır. İnegölspor’un bu önemli maçtan puan veya puanlarla çıkması gerekiyor. Takımımız tecrübeli oyunculardan oluşuyor. Sarıyer maçında son dakikalara 2-2 girmişsin, uzatmada gol yiyorsun. Bu kadar alternatifli ve tecrübeli kadromuzdaki, özellikle tecrübeli oyuncularımızın buna bir açıklama getirmesi gerekiyor. O topu yutacaksın. 90’dan sonra gol yemeyeceksin. Bu 2 maç geride kaldı. Bu oyun ve bu sonuçlardan gerekli dersleri çıkararak, Konya deplasmanına çıkmalı. Konya maçı yeni bir başlangıç olsun. Takımımız biraz daha istekli ve hırslı olmalı. Kazanmayı istemeli. Tribünlerin istemesi yetmez, oyuncular da isteyecek. Bu maçın bir güzel tarafı da, her iki takımın taraftarlarının dostluğu ve kardeşliği oldu. Samsun geçtiğimiz sezon bizim taraftarımızı ağırladı, bizim taraftarlarımızda onları. Her iki taraftar gruplarını yürekten kutluyorum. Ne güzel yaptınız. Elinize ayağınıza sağlık. Var mı dostluk gibisi. Spor; barış ve kardeşlik teması üzerinde yapılsın. İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle…