Malumunuz, Bütünşehir Yasası ile İnegöl, Bursa´ya merkez ilçe olarak bağlandı. Yani Yıldırım, Nilüfer ne ise İnegöl´de Bursa için o demek artık.

   Teorik olarak durum böyle ancak, pratikte, aileye son katılan, ikinci evlilikten olma üvey evlat şartları geçerli İnegöl için. En azından ben öyle düşünüyorum.

   Bütünşehir yasasından sonra Bursa gündemine daha sık göz atmaya, siyasi olaylara ve siyasilere daha yakından bakmaya başladım. Son birkaç aydır ise başka bir detayı gördüm.

   Bursa medyasında adı olumlu anlamda en çok geçen iki siyasi isim bizim mahalleden.

   Önce şu tespiti yapayım sonra devam edelim.

  “Bursa ölmüş ağlayanı yok?...´´

   Hani, hepimiz bekliyoruz Büyükşehir Belediyesi İnegöl´ü ihya edecek diye…

 Daha çok bekleriz… (İnşallah yanılırım)

Neden mi?...

   Çünkü Bursalılarda aynı şeyi bekliyor.

 ‘‘Yahu zaten Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa´ya hizmet etmiyor mu?´´

 “Ölüler sanıyor ki diriler her gün helva yiyor.´´

   Yok, durum öyle değil. Dirilerin helva yediği falan yok. Ben konuştum o dirilerle. Helva melva hak getire. Stat inşaatından, trafiğe kadar pek çok sıkıntı dillendiriliyor. Yazının konusu olmadığı için tek tek yazmıyorum.

   İşte bu sebeple “Bursa ölmüş ağlayanı yok” diyorum.

   Bursa siyasilerinde bir uyuşukluk, kripto FETÖ´cü kavgaları, hizmet etme kavgasının önüne geçmiş. Kimsenin halkın önüne çıkacak yüzü yok. Durum vahim.

 Bursa bir kurtarıcı bekliyor!

 Sonra nasıl olduysa İnegöl´ü keşfediyorlar.

   Koskoca Bursa adam akıllı bir ihtisas fuarı yapamazken, “İnegöl yapıyor” deniliyor. Uludağ´a bürokrasi yüzünden çivi çakılamazken, “İnegöl turizm için projeler ortaya koyuyor” deniliyor. İnegöl´ün Mobilya AVM´leri ulusal gündeme düşüyor diyorlar. Hasret kaldığımız ne varsa, İnegöl´de az ya da çok, bir şekilde var diyorlar.

 İnegöl´ün bu müteşebbis ve girişimci ruhu siyasilerine de tesir etmiştir diyerek, bizimkilere göz dikmişler.

   Bursa´nın tüm ilçeleri hizmet işleri için Ankara´da İnegöllü Hüseyin Şahin´in kapısına dayanıyor. “Çöz şu işimizi vekilim.” “Yol yap vekilim, okul yap vekilim, başım ağırdı vekilim”, “tansiyonum düştü vekilim.”         Anlayacağınız Bursa vekil listesinde Hüseyin Şahin´den başka iş gören vekil bulmak zor.

   Son olarak ta Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a göz diktiler ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına yakıştırıyorlar. “Merhum Hikmet Şahin´den sonra ikinci bir İnegöllü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı neden olmasın?” diyorlar. Tabi bu arada Hikmet Şahin´i de mumla arıyorlar. Net olarak yazılıp, çizilmiyor ama “kurtar bizi Alinur Başkan” diyorlar neredeyse.

  Hem Hüseyin Şahin´in hem de Alinur Aktaş´ın eleştirilecek yönleri illaki vardır. “Kaç yıldır şu sorunu çözemediler” diyenler vardır. Saygı duyuyorum. Hatta eminim ki birçoğuna da katılıyorumdur.

   Ancak bu iki ismin de bir büyük handikabı var. Geçenlerde ufaktan yazmıştım. İnegöl´ün alamadığı hizmetler için ağır eleştiriler alıyorlar. Ama siyasi teamüller gereği gerçek sorumluyu işaret edemiyorlar. Yani Bursa Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Teşkilatını. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti yöneticilerinin bazı beceriksizlikleri, İnegöl´de Şahin ve Aktaş´a yol, su, elektrik olarak yansıyor bir anlamda. Mecburen katlanacaklar bu duruma, madem makam sahibiler.

  Ben sadece size bir resim çiziyorum. Yorumlamak size kalmış.

Ne diyorduk!

   Biz Bursa´dan medet umarken, medet umulan olmuşuz haberiniz olsun.

   Çok mu iddialı oldu dersiniz bu söz!? Ben de öyle düşünüyordum yakın zamana kadar. Koca Bursa´da AK Parti adına adam mı kalmadı da İnegöl´de arıyorlar diye. Tamam, illaki vardır birileri, illaki iyi iş yapanlar vardır. Ancak hem Ankara´dan hem de Bursa´dan duyduğum da, gördüğüm budur.

 “Eee, hani Şahin ve Aktaş´ın aralarının açık olduğunu yazmamışsın” dediğinizi duyar gibiyim. Hadi ben de  yazayım birkaç satır. Evet araları limoni. Hem de Mersin limonu. Üzerine tuz ekenlerde olunca, suratlar buruş buruş oluveriyor.

   Hiç haz etmem huzursuz gergin ortamları. Enerjisini alır, fikirlerini kısıtlar insanın. Uyum yoksa hizmette aksar. Fayda vermez kimseye. Dedikodu içinde en uygun ortamdır. Fitne fesat alır başını gider Allah muhafaza.

   Limon deyince aklıma geldi. Hazır mevsimi de gelmişken, sıcak limonlu ıhlamurun sinir ve strese birebir olduğunu söylüyor uzmanlar. Hele karşılıklı içilirse küsleri bile barıştırırmış.

 Sahi, İnegöl´de ıhlamur en iyi nerde içilir?