Süper Amatör Küme :

A Grubu : Dokuzcu hafta Gençlergücü-Akhisar Demirspor derbi maçı oynandı. Bu karşılaşma iki camianın süper amatör kümedeki ilk karşılaşmasıydı. Aralık ayı olmasına rağmen hava güzel olunca kalabalık seyirci müsabakayı yakından takip edip tarihi bir ana tanıklık etmiş oldu. Puan sıralamasında üstte olan Gençlergücü 3 – 1 galip gelerek haftanın oynayıp kazanan tek takımı oldu. Derbide mutlu olan Gençlergücü deplasmanda lider Kestel Belediyespor ile oynayacak. Rakip Kestel Belediyespor grubun tek namağlup takımı. Gençlergücü 3 hafta önce puan kaybı olmayan lider Fethiye İdman Yurdu‘a ilk puan kayıplarını yaşatmıştı. Belki de bu hafta lidere ilk mağlubiyeti tattıracak. Akhisar Demirspor ise İnegöl‘de bir üst basamakta yer alan Bağlarbaşıspor‘u misafir edecek.

B Grubu : Son maçında sahasında fark yiyen Doğugücü Gençlik evinde lider Mustafakemalpaşa Belediyespor‘u konuk etti. Temsilcimiz 0 – 0 kalarak maçı kazanamasa da en azından rakibinin uzaklaşmamasını önlemiş oldu. Orhanelispor deplasmanından puan almaya niyetiyle sahaya çıkan Kurtuluşspor 1 – 1 kalarak bunu başarmış oldu. Ligde dördüncü sıraya gerileyen Doğugücü Gençlik İznikspor ile deplasmanda karşılaşacak. Kurtuluşspor ise sahasında ligde tutunma mücadelesi veren Çağlayanspor’u konuk edecek.

C Grubu : K.Güvenspor bu hafta İnegöl‘de ligde tutunmaya çalışan Emekspor‘u konuk etti. Temsilcimiz 1 – 0 geride olduğu maçta 1 puanı son dakikalarda penaltı golü ile buldu. K.Güvenspor umarım bu kayıp iki puanı çok aramaz. Son maçında 3 puanla dönen Kafkas Kartalı bu hafta 3 – 0 hükmen kazanıp üst sıralarda kendine yer buldu. Ligde üçüncü sıradaki K.Güvenspor bu hafta hükmen kazanıp rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Kafkas Kartalı deplasmanda çıkışa geçen Gemlikspor ile karşılaşacak.

1.Küme :

2. Grup : 13.haftada Alanyurt Gençlik, Özlücespor‘a karşı 3 – 0 hükmen kazandı. Yenicespor, son haftalara daha rahat girebilmesi için mutlak yenilmemesi gereken maçta deplasmanda Altınsabanspor‘a konuk oldu. Yenicespor 4 – 1 galibiyetle önemli bir 3 puanın sahibi oldu. Alanyurt Gençlik evinde şampiyonluk yolunda olan H.Dikkaldırımspor ile puan mücadelesi verecek. Yenicespor bu hafta dinlenecek.

4 .Grup : Sarı – Lacivertli ekip Doğanspor bu hafta deplasmanda 1922 Mütakerespor ile karşılaştı. Maçı ev sahibi takım 2 – 1 kazandı. Doğanspor evinde az da olsa şampiyonluk hesapları yaapan Y.Karamanspor ile karşı karşıya gelecek. İlk yarıdaki karşılaşmayı Y.Karamanspor 1 – 0 kazanmıştı.

Anılarla Futbol :

İnegölgücü takımı, Marmaragücü ile önemli bir maç oynamaktadır. İnegölgücü 2 – 0 yenik durumundadır. Karşılaşmada İnegölgücü‘nün sol beki genç oyuncu Melih ilk defa ilk 11‘de yer alıp bir hayli kötü bir performans ortaya koymuş ve yenilen iki golde de önemli hatalar yapmıştır. Genç Melih hata yaptıkça kulübenin arkasında duran 3 – 4 idareci hep söylenip duruyorlarmış. Kulübedeki Mahmut Hoca da bu duruma çok bozuluyormuş. Genç Melih ceza sahasında rakibini düşürünce rakip Marmaragücü penaltı kazanır ve karşılaşma 3 – 0 olur. İdareciler dozu iyice artırıp bu sefer antrenör Mahmut Hocaya laf atarlar.

  • Hocam ya, Melih’in yerine başka oyuncu yok muydu?

Mahmut Hoca şöyle bir kulübeye bakar, kulübede genç takımdan yedek kaleciyi işaret eder ve şöyle der:

  • Kulübede Roberto Carlos var da biz mi oynatmıyoruz?