İnegölspor’un Hacettepe maçında alacağı 3 puan, kötü gidişe ve morla bozukluğuna dur diyecekti ve öylede oldu. Bir kere 2 takımı karşılaştırırken şunu söyleyelim; bir yanda Gençlerbirliği altyapısı ve ayda 2 bin 500 TL maaşla oynayan bir takım ve diğer yanda bizde verilen rakamlar belli ama sahadaki mücadeleye baktığımızda İnegölspor rakibini yendi ama sadece karşılaştırmaya bakacak olursak, bir tık üstünde. Maçın başlarında İnegölspor rakibine göre daha istekli ve daha derli topluydu. Fakat rakibin genç olması ve belli bir disiplin ekolünü taşımaları nedeniylede istediğini tam yapamadı. İlk ciddi atak Fatih hoca’nın devre arası takıma kattığı yeni prensi Erdican’dan geldi. Bu arada bu oyuncuyu da görmüş olduk. Topla fazla haşır neşir olan, çabuk bir görüntü veren ama ayağında fazla top tutunca bunları kaybeden ya da pas finalini hatalı yapan bir oyun ortaya koydu. Çabukluğu ise avantaj tabi doğru kullanırsa. Sonrasında ise Ahmet Hakan pozisyon buldu, atamadı. İlk yarıda 2 pozisyonu değerlendiremeyince de rakibin direnci artı puan alır mıyız düşüncesiyle onları biraz daha cesur davranmalarını sağladı. Savuma ve kaleci öne çıkan hatalar yapmadılar. Fakat orta sahanın oyunun fazla bölümlerinde gardı düşüktü. Havanın güzel olması sanırım biraz fazla dokunmuş gibi sol tarafta arkadan Yasin Görkem, öndeki Osman’ı iyi atağa çıkardı. Osman’da akıllı bindirmeler ile rakip ceza alanı içinde iyi ortalar yaptı. Sağda Enes daha derli toplu bir görünüm verdi, Fatih Üge daha iyi olabilirdi, olmadı ama gol pozisyonuna çok kolay girebilen oyuncu, fakat son vuruş konusunda sorun yaşıyor. Ahmet Hakan ilerde tek forvet başladı. Koşması, rakibe baskı uygulaması stoperleri rahatsız etmesi, tamam ama biliyoruz ki, santrafor penaltı kurtarsa da, göze batmaz. Herkes ondan gol bekliyor, atamadı ama yinede  oyundan alınmasına şaşırdım. 

Yerine Yaşar’ı almak tamamen maç kazanma üstüne hamleydi. Eğer biz önümüzdeki sezonun yapılanmasını yapacaksak ve kadroda Ahmet Hakan olacaksa daha fazla süre almalı. Cengiz’in oyuna girmesi şansının yaver gidip goller atması takım adına da iyi oldu. Fakat Taner Yalçın’ın oyuna alınması da hayli ilginç geldi. Arkadaş senin sezonun bitmiş hala neyin dünyasındasın. Başkan, Genel Kaptan, yönetim hala bu işin farkında değil mi? Bizim genç oynatmamız lazım. 2-3 tanesi tutarsa kardır. Hala neyin ısrarını yaşıyoruz? Haftalardır söylüyoruz; kaleci Mustafa oynamazsa neyi göreceğiz, Serhat Mermer, Emirhan Aydoğan kapasiteleri belli hala neyin ısrarı. Oynat Ömer Faruk Çalışkan’ı, oynat Selimcan’ı, oynat devre arasında alınan gurbetçi gençleri. Kapasiteleri yoksa niye aldınız, o zaman diye sormazlar mı adama.

Kısaca İnegölspor şuanda bu kadroyla maç kazanabilir ama yönetim taksimetre gibi yazan maç başlarıyla Mayıs ayında ciddi sorunla karşı karşıya kalacaktır söyleyeyim. Mali tablo ortada borcun ne kadar kalacağı belli değil biz hala yüksek rakamla anlaştığımız oyuncuların hanesine maç başı yazdırmaya devam ediyoruz. Devam edelim bakalım neler çıkacak sonrasında? Teknik direktör Fatih hoca’nın yönetim ile görüşüp, bundan sonra daha genç bir yapılanma ile yola devam edelim. Zaten hedef yok. En azından elimizdekileri görürüz demesi şart. Aynı şeklide hoca demezse, Başkan Eşref Güç’ün bunu istemesi şart. Yoksa bana göre böyle olmuyorsa, başka şeyler gelir insanın aklına. Nedir yani, kimi mutlu etmeye çalışıyoruz? Hacettepe 2. Ligde, sende ligdesin, birinin gideri 6-7 trilyon, onunkisi 2 trilyon. Hangisi daha başarılı sormazlar mı? Yapacak tek şey ise, kalan 8 maçta bu yanlıştan dönmek. Son olarak bu maçın saat 13.00’te oynanması da ayrı komedi. 2.lig maçını ortaokul maçları gibi sabah sayılabilecek saatte oynatıyorsunuz, İnegöl sanayi şehri, vatandaşın bir pazarı var onu da Hacettepe, Gençlerbirliği maçına yetişecek diye erkene alıyorsunuz. Ciddi konu olur, rakibe yardımcı olma adına bu karara amenna diyelim. Fakat, bu sebep için soruyorum size bu  karar alınır mı ya…