İnegöl ile Yenişehir  arasında iş makinesi ile çarpışan hafif ticari araç sürücüsü, sıkıştığı araçta feci şekilde hayatını kaybetti.

Hafif ticari araç ile Yenişehir´den İnegöl istikametine seyir halinde olan 56 yaşındaki Ahmet Kartal, yol yapım çalışmalarının devam ettiği İnegöl´e bağlı Hamzabey Mahallesi mevkiinde önündeki aracı sollamak isterken, iş makinesi ile kafa kafaya çarpıştı. İş makinesinin kepçesinin çarpması sonucu Ahmet Kartal araç içerisinde sıkıştı.

Yenişehir yolu yapımı durdu, sebebinin ise ödenek sıkıntısı olduğu söyleniyor. Her ne sebeple olursa olsun yol çalışmasının durması özellikle Mobilya İhtisas Organize Sanayiye gidip gelenler için çile yoluna dönmüş durumda. Organize sanayi esnafı yollardan o kadar şikayetçi ki çalışmayı üstlenen firma sahibinin numarasını bulup sert bir şekilde konuşan firma sahipleri bile var.

Ülkemizde yol çalışmalarının bitirilmemesini eleştirmek adına söylenen “illa birinin ölmesi mi gerekiyor” isyanı var. İşte önceki gün olan da tam olarak bu.

Evet, suçsuz günahsız biri öldü. Yol çalışmasının sebebi kimdir nedir bilmiyorum fakat bu kazanın tek sorumlusu bitmeyen yoldur. Sebebi başka hiçbir yerde aranmasın. Bu yolu kullanan herkes birinci derecede ölüm riski ile karşı karşıya. Lütfen daha dikkatli olalım.
*****
MHP´DEN İL ATAĞI

Geçtiğimiz hafta MHP İnegöl İlçe teşkilatının düzenlediği Divan Toplantısının konuğu MHP´nin ikinci numarası Bursa Milletvekili Genel Sekreter İsmet Büyükataman´dı.

Büyükataman toplantıda birçok konuya değindi. Bu konulardan şehrimiz için en önemlisi İnegöl´ün il meselesi ile alakalı konuşmasıydı.

İsmet Büyükataman “İnegöl il olmayı hakeden ilçelerimizden biridir. Bu bağlamda bizler MHP adına bu konuyla alakalı 9 Mart 2011 ve 27 Nisan 2012 tarihlerinde TBMM´de 5 ilçe ve İnegöl adıyla yeni bir il kurulmasına ilişkin kanun teklifi verdik.

İnegöl İl olmak istiyor ve MHP sonuna kadar bunun takipçisi olacak.” diyerek il olma konusunda mesaj verdi.

Ankara´nın tecrübeli ve önemli bir isminden gelen bu açıklamadan sonra İnegöl´ün il olması ile alakalı yitirilmiş umudum tekrar yeşerdi.

Önümüzdeki günler ne gösterecek bakacağız.
*******
AHISKALILARA KİMLİK MÜJDESİ

İnegöl´de yaşayan Ahıskalıların yıllardır verdikleri kimlik mücadelesi sonunda zaferle sonuçlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlikleri Ahıskalı kardeşlerimizin adreslerine gönderilmeye başlandı.

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Bursa´dan 5 bin, İnegöl´den ise bin 500 kişinin Ankara´ya dosyası gittiğini ve kimlik hakkı kazananların adreslerine gönderildiğini belirtti.

Oturma izni almış veya başvuru yapmış toplam 40 bin Ahıskalı kardeşimizin kimliklerine kavuşacağı belirtiliyor.

Bu sevindirici haberi duyunca uzun uğraşlar veren dernek Başkanı Mehmet Taş´a teşekkür ediyor, bu vatanın öz evlatları olan Ahıskalı kardeşlerime ise tebrik ediyorum.
*******
İTSO´DA YAVUZ UĞURDAĞ DÖNEMİ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri sonucu 31 yıldır Başkan olan Metin Anıl, koltuğu Yavuz Uğurdağ´a devretti.

Seçimi kazanıp başkanlık görevine gelen Yavuz Uğurdağ´a başarılar diliyorum.

Yavuz Uğurdağ bugüne kadar yaptıkları ile bundan sonra neler yapabileceğini göstermiştir. Başarılı bir İTSO göreceğimizden eminim.

Allah hayırlısı İle görevini yapmayı nasip etsin.
*******
ERDOĞAN´DAN OTOPARK PROJESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlığından bu yana en büyük hayalinin okulların altını otoparka çevirmek olduğunu söyledi.

Park şirketlerinin işleteceği bu otoparkların gelirinin yarısı da okula verilecekmiş. Bu sayede hem şehirdeki park sorunu bir nebze olsun çözülecek, hem de okullara ek gelir oluşturulacak.

Ben projeyi beğendim. İnşallah yakın bir sürede uygulamaya da geçer.

Güzel fikirmiş.
*******
Velhasıl...

Yenişehir yolunda yaşanan kaza değil bitmeyen yol cinayetidir. Çalışma bir an önce tamamlanıp yol kullanıma açılmalı. Yoksa aynı acıyı herhangi birimizin yaşamaması için hiçbir sebep yok.