Son 4 maçta kalesinde 12 gol görüp sadece 1 puan alabilen temsilcimiz İnegölspor, evinde uzatmaların son saniyesinde yediği golle Çorum’a yol verdikten sonra Pazar günü konuk olduğu fikstürün 2.ci sırasındaki Bodrumspor maçında kaleci Sercan’ın 81. dakikada Burhan Eşer’in penaltısını kurtararak kalesini gole kapattığı maçta gol sesi çıkmayınca artık formalite halini almış maç berabere bitti. Bu beraberlikle Bodrumspor 2.ci sıradaki yerini korurken, temsilcimiz bir basamak aşağıya inerek 11. sıraya geriledi.

Rakip Bodrumspor bu sezon iyi bir kadro oluşturarak lige iddialı başladı. Ancak aldığı sürpriz sonuçlarla hedeflediği zirveyi bir türlü yakalayamadı. Ancak Play-off’u garantileyerek 1.lige çıkmak için bu play-off şansını da kullanacak. Play-off’ta ne olur bilemeyiz. İnegöl’deki maçı kazanarak temsilcimize büyük yara açmıştı. Sakaryaspor şampiyonluğunu ilan ettiğinden bu maça çıkarken play-off’u garantilemiş olarak rahat oynadı. Penaltıyı atabilselerdi galipte gelebilirdi. Aldığı 1 puan onun için yeterliydi. Bodrumspor’a play-off’larda başarılar diliyoruz.

İnegölspor’a gelince Teknik heyet alınan tüm kötü sonuçlara rağmen aynı nakarat anlayışla kalede geçtiğimiz haftanın başarılı oyuncusu Sercan geride, Yunus Emre-İbrahim-Serhat-Serkan, ortada Kadir Salih-Fatih Cerlek-Bahadır, ileride Aykut-Gülhan-Ersel tertibiyle çıktığı maçın son yarım saatinde Gülhan’ın yerine Emir, Fatihin yerine Furkan Mızrak ve Bahadır’ın yerine Bünyamin’i oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye yetmedi. Formalite bir maçta iyi futbol beklemek hayal olur. Nitekim Bodrumspor play-off’u garantilemiş. İnegölspor ise son haftalarda aldığı hezimetler nedeniyle lig bitse de gitsek anlayışıyla oynanan oyun ve netice ancak bu kadar olur. İnegölspor haftalardır kolektif bir takım oyun yerine başına buyruk ne oynadığını bilmeyen şahsi oyunu tercih ederek oynadığı için bunun sonucunda kaçınılmaz olarak böyle sonuçlar aldı. Çok tecrübeli oyunculardan kurulu bir kadromuz olmasına rağmen sezon başından bu yana teknik heyet değişikliğine rağmen bir türlü istikrarlı sonuçlara yönlendirilemedi. Zaman zaman sivrilen oyuncular oldu, ancak bunların devamı gelmedi. İlk 11’de sürekli oynayanları yedek kulübesi zorlayamadı. Yedekten alınan oyuncular beklenen alternatifi ortaya koyamayınca banko oynayan oyuncular yedek kulübesine bakarak nasıl olsa ben oynarım mantığı ile yata yata ve en acısı egoist ve şahsi oyunu tercih edince bir çok maç kişisel hatalardan kaybedildi. Forvetimiz bu konuda başı çekti. Netice de teknik heyet ve yönetim bu başıboşluğa ve disiplinsizliğe müdahale etmeyince sonuç bundan farklı olamazdı.

Sonuç olarak İnegölspor’umuz şampiyonluk hedefi ile kurduğu yaşlı ve tecrübeli kadrosuyla özellikle iç sahada kaybettiği puanlarla ve oynadığı istikrarsız futbolla haftalar önce zirve ve play-off’a havlu attı. Son 5-6 maçını formaliteye dönüştürdüğü için Bodrum’dan alınan 1 puanın önemi kalmadı. Son 2 maçta kaleye koyduğu kaleci Sercan oynadığı iyi oyunla beni çok önceden niye kaleye koymadınız dedi. Bu sezon Sercan bu takımda çok çok daha fazla yer bulmalıydı. Bu formaliteye dönüşen son 5-6 maç yönetim ve teknik heyetimiz tarafından geleceğe yönelik çok daha verimli kullanılabilirdi. U-19 takımımızdan birçok gencimiz kadroya alınarak gelecek için şans verilebilirdi. Bu yapılabilseydi belki gelecek sezon için 1-2 genç sivrilebilirdi. Ancak teknik heyetimiz aynı mantıkla mevcut kadroda bazı rotasyonlar yaparak bizi sezon sonuna kadar uyutmaya durumu geçiştirmeye çalışıyor. Son 2 maçta yapılsa da bence artık geç oldu. Gelecek sezona bakacağız. Geçtiğimiz sezon küme düşmekten son anda kurtulan temsilcimizin bu sezonu geçen sezondan ders alarak planlayacağını bekledik ancak yine olmadı. Kısacası temsilcimiz bir sezonu daha çimlere gömerek kapatacak. İnegölspor’umuzun kalan son 2 maçında başarılı futbolunu yazmak umuduyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

”BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”