İkinci yarıya evinde Tuzla galibiyeti ile başlayan temsilcimiz İnegölspor, Cumartesi günü Bodrum´da ilk yarıda yendiği Bodrumspor´la oynadığı maçta fikstürde bulundukları konum itibariyle galibiyet gerekiyordu. Ancak her iki takımın bu yöndeki çabası yetmeyince beraberliğe razı oldular.

İnegölspor kazanmaya odaklandığı bu maçta ev sahibinin taraftarlarını da arkasına alarak kazanmaya yönelik baskısına müdafaasını kalabalıklaştırarak gösterdiği dirençle bu deplasmandan 1 puan çıkarabildi. Aldığı bu 1 puanla puanını 33 yaparak 7. sıradaki yerini korudu.

Rakip Bodrumspor yeni çıktığı bu ligde öncelikle kalıcı olmaya çalışıyor. Bu ligdeki tecrübesizliği ve kadrosunun yeterli olmayışı nedeniyle bu güne kadar bocaladı. Bu maçta da görüldü ki bundan sonra da bocalayacak. Bu maçı kazanmak için çok çalıştı. Özellikle maçın ikinci yarısında baskısını arttırmasına ve bir çok pozisyona girmesine rağmen gol noktalarındaki zaafları nedeniyle aradığı golü bulamadı. Bu sezon grubumuzda küme düşecek takımlar büyük bir ihtimalle belli olması nedeniyle belki kümede kalır. 3 puan için çıktığı maçta bir puan alabildi.
İnegölspor´a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Anıl-Gökhan-Kemal-İsa, ortada Okan-Emrah-Emirhan-Barış Sinan, ileride Raif ve Enes Ata tertibi ile çıktığı maçın ikinci yarısında Okan´ın yerine Cengiz, Barış Sinan´ın yerine Kaan´ı oyuna aldı.

Maça temkinli başlayan ve rakibine fazla pozisyon vermeyen takımımız ikinci yarıda rakibin baskısı ile beraberliğe razı olunca savunmaya ağırlık vererek maçı devam ettirdi. İlk yarıda daha etkili ve atak oynarken, ikinci yarıda kapanarak oynadı. İkinci yarıda kalesinde gördüğü tehlikeler, direkten dönen top ve penaltı tartışmaları ile bir hayli bocaladı.
Müdafaada bocalamasının en büyük nedeni takımımızın beyni ve sigortası Kaptan Bilal´in yokluğudur. Bilal´e acil şifalar diliyor, bir an önce formasına kavuşmasını diliyoruz. Maça temkinli ve atak başlayan takımımız tecrübeli bir takım olduğu için birde küme düşme tehlikesi olmadan oynadığı için play-of´u rahatlıkla zorlayabilir. Ancak bunu beklenen şekilde yapamıyor. Bu kadar tecrübeli ve deneyimli oyuncu varken bir tek Bilal´in yokluğu takımımızın temposunu bu kadar etkilememelidir. Daha atak ve cesur futbol oynamalıdır. Geçtiğimiz hafta Tuzla´yı uzatmalarda geçtiğini unutmadan bu maça hazırlanmalıydı. Play-of içine girebilmek için bu maçtan 3 puan gerekiyordu. Bunu alamayınca play-of sınırından 1 puan daha uzaklaştı.

Sonuç olarak, Bodrum´da her iki tarafın kazanması gerektiği bir maçta her iki taraf beraberliğe razı oldu. İnegölspor için +1 puan oldu ancak 3 puan olsaydı daha iyi olurdu. Çünkü bu hafta evinde lider Menemen´i ağırlayacak. Aralarında 11 puan fark var. Lideri devirmek için Bodrum´daki oyundan çok daha iyisini oynamalıdır. Çok daha iyi pas yaparak çok daha iyi organize olmalı ve de müthiş bir mücadele örneği göstermelidir. Evinde yenilirse Play-of için büyük yara alır. Rakip çok zorlu bir rakip. 1. Ligi çok istiyor. Fikstürün zirvesinde oturuyor. İnegölspor´un ise küme düşme korkusu yok. Zirveden bir hayli uzakta. Yenerse hem play-of iddiası devam edecek hem de lideri devirecek. Lider zirvedeki yerini korumak için stres yapacak, gerilecek, mutlaka kazanmak için gol arayacak, açık oynamak zorunda. İşte bunlar İnegölspor için birer avantaj. Sakin olup bekleyecek ve evindeki müthiş seyirci avantajını kullanarak tecrübeli oyuncularının tecrübeleriyle aradığı golü bulacak.

Bu duygu ve düşüncelerle Bodrum´dan 1 puanla dönem takımımızı kutluyorum. Bu hafta evinde ağırlayacağı lider Menemen maçında başarılarını yazmak dileğiyle, bu maçta tribünlere koşalım. Lideri yıkma zevkini takımımızla yaşayalım.

Hadi hayırlısı…