Amerika ve yandaşları, ikide bir, hain planlarını gerçekleştirebilmek için, İran ile ticari ilişkileri durduran, ambargo uygulayın diyerek aklı sıra, bizi  de tehdit ediyor. Yakın komşumuz, İran ile ticari ilişkilerimiz var. İran kapı komşumuz, toprakları bizim topraklarımıza çok yakın topraklarımız sanki iç içe. Hep dikkatimi çekmiştir. Dünyada zengin bir petrole sahip olan İran’da petrol varda bizde neden olmasın diye. Ağrı Doğubayazıt Gürbulak’tan hemen sonra İran toprakları ile sınırız. Buda önemli, üzerinde araştırmalar yapılması gereken bir konu. Kapı komşumuz İran’dan doğalgaz alıyoruz, petrol alıyoruz. Ticari ilişkilerimiz var. Eskisi gibi her yere ihracat yapamıyoruz. Dünya yeni çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Birçok ülkede sorunlar var. Suriye’ye, Irak’a yapılanlardan sonra en çok etkilenen zarar gören biz olduk. Bütün bunlara sebep olaraktan, sen şimdi geleceksin bir de emir vereceksin, İran ile ilişkileri kesin yoksa diyerek tehdit edeceksin işinize geldi mi, Amerika ve yandaşları İran menfaatinize yaradı mı her türlü ilişkiye gideceksiniz, bize gelince, hemen yanı başımızda komşu bir ülke olan ve nüfusunun büyük çoğunluğunun Azeri Türkleri olduğu ülkeye karşı, bizim yanımızda yer alacaksın diye tehdit edip duracaksın.
İran’daki, rejim bizi ilgilendirmez. O onların kendi sorunları. İran’da aynı şekilde Türkiye’nin iç siyasetine karışmamalıdır. Eğer, Amerika İran’a karşı beklenmedik bir harekata kalkışırsa, kesinlikle, Amerika’nın yanında yer almamalıyız. Çünkü, Emperyalistler bu bölgeyi içinde bizim de bulunduğumuz bölgemizi acılar içerisinde kan ve göz yaşına boğmuşlardır.

Demokrasi getireceğim diye iç karışıklık çıkartıp ülkelerin yönetimini bozup, silah satacaksın, ondan sonra da dünyanın avukatlığına soyunacaksın. Bu nasıl bir zihniyet. Amerika ve İsrail kendi hain planları için bölgemize çok büyük zararlar verdiler. Vermeye de devam ediyorlar.

Suriye ve Irak’ta yaşanılan, merhamet sahibi hiçbir insanın istemeyeceği hadiseler, bize de çok zarar vermiştir. Velev ki, ABD ve yandaşları bir çılgınlık yapıp, İran’da, Irak ve Suriye gibi bir hain plan içerisine girerlerse, dünya bundan etkilenir. En çokta bölgemizin insanları ve ülkemiz etkilenir. Suriye’dekinden daha çok insan İran’dan, Türkiye’ye göç etmek zorunda kalır. Bu Türkiye’yi çok zor duruma sokar. Ekonomiye de çok zarar verir. Amerika, İran’a her türlü ambargo, yaptırım uygulayarak zorda olan ekonomiyi daha da zor duruma sokarak iç ayaklanmalar çıkartarak, rejimi devirip kendisine her zaman itaat eden bir yönetimi getirmeye çalışıyor. Eskiden şah döneminde olduğu gibi.
İran’daki rejimi savunmak için söylemiyorum. İran bizim kapı komşumuz. Hangimizde yangın olsa dumanı, bütün bölge ülkelerini etkiliyor. İran, İslam alemine lider olamaz.
Suriye’de yaşananlara karşı, tutumundan tavrından dolayı, İslam dönemindeki sevgisinden çok şey kaybetmiştir. Amerika, İran’ın yakın komşusu olan Türkiye’yi de, İran’a karşı yanında görmek istiyor. Türkiye bu büyük tuzağa düşmemelidir. İran’da Türkiye’nin kıymetini bilmelidir. Amerika, hain planını gerçekleştirirse, herkes çok büyük zarar görecektir. Mısır, Suudi Arabistan ve bazı körfez ülkeleri Amerika’nın yanında yer alıyorlar. En büyük zararı sonunda kendilerine dokunacaktır. Hala uyanamıyorlar. Amerika kendisine kim yaklaştıysa, sonunda onu da harcıyor. Şayet birlik olmazsak, Emperyalistlerin ekmeğine yağ sürerek hain planlarına karşı fırsat vermiş olacağız. Türkiye ve İran başta olmak üzere, bölge ülkeleri hep birlikte hareket etmelidirler. Yoksa bu zalim Emperyalistler, Bölgemizi her zamankinden daha fazla, kan ve gözyaşına boğacaklar. Bu acımasız zalimlerin zulümlerine karşı en büyük sermayemiz birlik olabilmemizdir.
Yoksa sonradan keşke demek hiçbir zaman fayda sağlamıyor.