Sayın Cumhurbaşkanımız, kendisine ve ülkemize karşı ardı arkası kesilmeyen, bitmek bilmeyen oyunları bozmak, boşa çıkarmak için, elinden geleni fazlasıyla durmak bilmeden, bu ülke için, ülkemizin lehine ne gerekiyorsa, yırtınırcasına yapmaya gayret ediyor.

Bir gün bakıyoruz, Venezuela’da başka bir gün bakıyoruz, Güney Kore’de hiç dinlenmeden, durmadan Cumhurbaşkanımız yine yollara düşerek, Özbekistan, Bosna, Bulgaristan, Pakistan, Sırbistan, Hırvatistan, Çin, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs, Lüksemburg demeden, Dünya coğrafyasını karış karış geziyor. Geziyor ama bu geziler keyfi bir gezi değil, turistik amaçlı, seyahat hiç değil. Sayın, Cumhurbaşkanımız ne Latin Amerika, ne Doğu Avrupa, ne Batı, ne Asya ne de Ortadoğu ülkeleri demeden ülkemizin iyiliği, geleceği için, dünya coğrafyasını durmadan turluyor. yapmış olduğu seyahatler ile anlayacağımız, bu geziler sadece basit bir turistik seyahat değil. Kendisine bu geziler büyük tecrübeler kazandırıyor. Neredeyse sadece bu geziler üzerine hatıralarını yazsa, bir kitap olabilir. Bazıları Cumhurbaşkanımızı, ne işi var Türkiye’nin bu topraklarda diyerek, yersizce eleştiriyorlar, düşünmeden acımasızca, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkenin iyiliğine yaptığı hiçbir çalışmayı kabul etmedikleri gibi bu gezilerini de hafife alarak takdir etmiyorlar, takdirden vazgeçtik, acımasızca tenkit ediyorlar. Cumhurbaşkanımızın, işi gerçekten çok zor bu kadar yolculuğa hiç dinlenmeden, nasıl dayanabiliyor, katlanıyor. Bu bile takdire şayan bir şey. Bu konuda da alkışlanmayı hak ediyor. Hatta bazen kendisine bu konu hakkında sorularda yöneltiliyor. Acaba bitkisel şeyler mi kullanıyor, neler yapıyor da, bu kadar zor işi başarıyor diye. Gerçekten zor. Cumhurbaşkanımızdan daha genç insanlar bile bir Bursa’ya, bir Ankara veya İstanbul’a bulundukları yerden yolculuk yapsalar, tabir yerinde ise, turşu gibi oluyor, yorgun ve bitkin hale geliyor. Dünya, eski dünya değil, Ortadoğu, Balkanlar daha doğrusu dünya önümüzdeki günlerde çok hareketli günlerle karşı karşıya kalacak. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu görüyor ve elinden gelenin fazlasını yapmak için çalışıyor, gayret ediyor. Gerçekten, güzel adımlar atmaya çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bu gücü herhalde mazlumların duası ve vatan sevgisinden gelen bir şey olsa gerek.

Yeni hükümet sisteminin ilk Başkanı olması sebebiyle kendisini tebrik ediyor. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını ve Allah’tan kendisine işlerinde, çalışmalarında kolaylıklar içerisinde sonsuz başarılar vermesini diliyorum. Ülkemizin iyiliği için onunla birlikte, Allah ülkemizin gücüne güç versin. Onunla birlikte daima ülkemizin yardımcısı olsun. Türkiye düşmanlarının hiç birisine fırsat verdirmesin. Tüm Türkiye sevdalılarını korusun.