Kim derdi k;i bu ülkenin en büyük partisi gün gelecek seçim çalışmalarında İnegöl´ün reklamını yapacak? Diye.

Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında ilçemize yapılan  5 yıldızlı otel konforundaki Devlet Hastanesi Ak Parti´nin reklam yüzü oldu. Gerek başhekimi, gerekse de yönetim kadrosuyla oldukça takdire şayan bu kurum, sadece ilçeye değil bölgede ki şehir ve ilçelere de hizmet veren bir yapıya dönüştü.

Bilecik, Kütahya ve Hatta Eskişehir bölgesinden onlarca hasta tedavilerini İnegöl´de yapıyorlar. Doktorlar ve çalışanların güler yüzlü olması ve hastanenin fiziki şartlarının iyi olması bunun en önemli nedenlerinin başında geliyor.

Ancak bu güzel şeylerin yanında birde vatandaşlarımızdan gelen bazı sıkıntıları da iletmemiz gerekiyor.
Öncelikle hastanemiz yeni olmasına karşın ciddi anlamda bir otopark sorunu var. Hele ki gündüz saatlerinde otoparkta yer bulmak imkansız gibi bir şey. Bir çok hasta yakını bu durumdan dolayı oldukça mağdur oluyor. Hastalarını acil kapısında yada poliklinik kapısında bırakıp dakikalarca araçlarını park edecek yer aramakla geçirdiklerini söylüyorlar. Buna şahit olmak için bende bunun denemesini yaptım. Gerçekten çok haklılar. Öğleden önce ve öğleden sonra iki ayrı zaman diliminde 3 gün boyunca hastanede aracımı bırakacak bir yer bulamadım. Bu nedenle önerimiz Sağlık Bakanımızında dile getirdiği gibi Vale sistemine geçilmesidir. Bu uygulamaya İnegöl´de bence hemen geçilmelidir diye düşünüyorum.
Bence yıllardır hastaların en çok eleştirdiği konuların başında yine acil servis geliyor. Ben bile bazen burada görev yapan doktor, sağlık memurları ve diğer çalışan arkadaşlara hayret ediyorum. Allah on´lara sanki peygamber sabrı vermiş gibi. Bu kadar yoğunluğa rağmen görevlerini başarıyla yapıyorlar. Ancak gördüğümüz kadarıyla ayakta tedavi olan hastalar için yeni bir yeşil alan yeri oluşturulmuş. Bu uygulama aslında hastaların ayakta dikilmemesi ve sıra kavgası yaşanmaması adına atılmış bir uygulama. Artık acile gelen hastalar bile numaralandırılmaya başlandı. İlk bakışta eskiye oranla daha yerinde bir uygulama. Tek sıkıntı şu; bizim acilimiz inanılmaz kalabalık. Bunun elbette on´larca sebebi var. Hastanenin şehrin içinde olması, çok acil durum olmamasına karşın insanların en küçük rahatsızlıklarda bile hastaneye gelmesi falan filan..

Her ne kadar ülkemizde doktor sıkıntısı da yaşanıyor olursa olsun, hastanemizde kuyruk görmek bana göre eski Türkiye anlayışıdır. Bu duruma çalışkanlığıyla gurur duyduğumuz hastane yönetiminizin acilen çözüm bulması gerekli. Hatta bu konuda siyasilerimizin desteğini ve acildeki görevli doktor sayısını arttırmalarını rica ediyorum.

Hastanede gördüğüm diğer bir sıkıntı ise poliklinik ve servislerin olduğu binayı birbirine bağlayan koridordur. Bu koridorda Fizik Tedavi ünitesi var. Özellikle polikliniklerin yapıldığı odalar, 2 binayı bir birine bağlayan kapının tam dibinde yer alıyor. Sırasını bekleyen hastalar burada inanılmaz yoğunluk oluşturuyor. Durum böyle olunca bir binadan diğer binaya geçiş yapan özellikle yatan hastalar inanılmaz sıkıntılar yaşıyor. Oysaki buraya 10-15 adım mesafede oturma banklarının olduğu geniş bir alan yer alıyor. Polikliniklerin acildeki yeni yeşil alan uygulamasında olduğu gibi yeniden dizayn edilmesi, yada poliklinik odalarının oturma alanlarına bakan odalara taşınması daha isabetli olacaktır diye düşünüyorum. Aksi halde bir gün bu bölgede ciddi bir gürültü kopabilir.
Bugünün köşe yazısında son olarak birde “bu gün git yarın gel” uygulamasına da bir son verilmesi gerektiğini de düşünüyorum. Nasıl bir sistem getirilecek bilmiyorum, belki de yeni makineler alınması gereklidir. Ancak öğleden sonra kan veren bir vatandaşın sonuçlarını bir gün sonra alması bana göre günümüz teknoloji dünyasında haksızlık. Çünkü 60-70 yaşında güç bela köyünden tedavi amacıyla şehre inmiş bir yaşlıya, “kan sonuçların yarın saat 15.00 de doktorunda olacak, oraya git” denmesi bence doğru değil.

Bunları söylememde ki en büyük nedende şu; çünkü hastanenin başında ki idari kadronun ne kadar aktif ve çalışkan olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Dertlenen çözüm üreten anlayışa sahipler. Nüfus arttıkça sorunlar elbette olacak.  Bizim görevimiz, yaşanan sıkıntıları dile getirmek, sonrası Allah kerim. Ve ben biliyorum ki hastane yönetimi bu eleştirileri dikkate alacaktır. Yakında umarım bu konularla ilgili kendilerine bir teşekkür yazısı da yazmak nasip olur. Saygılarımla..