İnegölspor yarının ilk iki maçında beklediğim puan 4’tü. Zonguldak’ta 1, Gümüşhane karşısında 3 puan bizi rahatlatır ve kalan maçlarda hem yeni transferler hem de sezon başındaki oyuncular için kalan dönem iyi bir fırsat olur düşüncesindeydim. Ama alınan sonuçlar yine başa dönmemizi sağladı. İnegölspor Gümüşhane karşısında maçı isteyen, rakibe ağırlığını koyan, topla daha fazla haşir neşir olan bir görüntü çizdi. Bunda Gümüşhane takımının kendi yer alanında oyunu kabul etmesi ve İnegöl’e 1 puan için gelmesi de etkili oldu.

Bu tür takımlar golü yemedikçe direnci artar ve her geçen dakika puan alabileceklerini inanarak mücadele ederler. Rakipte böyle yaptı ve beklemedikleri puanı almış oldular. Özgür hoca maça elindeki en ideal kadro ile başladı. Yeni transferler, savunmada Seydi, orta alanda Samet ve Mehmet ilk kez 11’de başladılar. Mehmet tutuk gözükürken buna rağmen top ayağına gelince kalitesini gösterdi. Samet ise attığı adrese net paslar oyunu aynı anda terse döndürmedeki becerisiyle yerinde transfer olduğunu netleştirdi. Savunmada Seydi’nin maç eksiği göze çarparken, ayaklarını iyi kullanması, hava hakimiyetindeki üstünlüğü öne çıktı. Ama ağır görüntüsünden kurtulması gerek, onu da hatırlatalım. Stoperin en büyük düşmanı ağır ve yavaş kalmasıdır. İnegölspor da bana göre öne çıkan oyuncu sol bek Oğuz’du. Buna rağmen sağbekte Yunus Emre’yi beğendim. Bütün takım istekli ve iyi niyetle mücadele etmesine karşın, asıl gerekli olan galibiyeti alamamış olmamız bana göre büyük şanssızlıktı.

Oyuncu değişimlerini Özgür hoca yerinde ve zamanında yaptı. Fakat bize gol gerekirken Emir yerine Fatih Üye değişikliğine gitse daha yerinde olurdu. En azından Fatih’in gol sansi biraz daha yüksek. Diğer hamlelerde ise Özgür Şahin inanarak oyuna sürdüğü futbolcular, onun kadar inanmadılar.

Rakip takımın değişikleri tutarken, bizimkisi olmadı. Hamleler yeteri kadar katkı sağlayamadı takıma. Şimdi zorlu bir fikstür süreci var. Bizim puan almamız için mücadele değil, adeta savaşmamız lazım. Sahada yapabilecek miyiz? Bunu göreceğiz. Fakat şu gerçek ki, geride kalan 2 maçta öyle büyük avantaj kaçırdık ki, umarım ilerleyen haftalarda bunları aramayız.