Geçtiğimiz hafta Bayrampaşa deplasmanından yeni teknik direktörü Fatih Akyel’le 1 puan alarak dönen İnegölspor, Pazar günü evinde ağırladığı Samsun spor karşısında özellikle etkisiz bir oyunla İnegölspor camiasının beklentilerini adeta çimlere gömerek kalesinde gördüğü 3 golle beklenmeyen bir yenilgi alarak, sahayı başı eğik terk etti. Tribünlerin dolduğu, tribün desteğinin mükemmel olduğu bu maçta oynanan oyun tribünleri dolduran taraftarları karamsarlığa itti. Bu maçı izleyenlerin büyük bölümü, İnegölspor bu oyunla değil şampiyonluk, Play-off’a dahi kalamaz diyerek ayrıldı. Bir takım kalecisinden sol açığına kadar bu kadar etkisiz nasıl oynadığını anlamak zor. Çok kötü ve etkisiz bir oyundan sonra taraftarlarımızın takımımızı tribüne çağırarak moral vermesi de ayrıca değerlendirilmesi gereken bir durum. İnegölspor bu maçtan sonra oynadığı 6 maçta topladığı 5 puanla fikstürün 14. sırasına oturdu.
Rakip Samsunspor yılların süper lig takımı. Maalesef yanlış yönetilmenin faturasını bu sezon 2. Ligde ödüyor. Karadeniz’in çok önemli bir kenti, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlattığı yer olan bu güzide şehrimizin takımı 2. Ligde savaşıyor. Kurduğu mütevazi kadroda 2-3 tane bu ligin üstünde oyuncusu var. 14 numaralı İlyas Kubilay’ın sol ayağına hayran kaldım. Sahanın yıldızıydı. Maçı çeviren oyuncuydu. Ayrıca 70 numaralı Samet, 11 numaralı Ramazan, 99 numaralı Bahattin ve 68 numaralı Trabzonspor ve Karabükspor patentli İshak Doğan maçta göze batan oyuncularıydı. Samsunspor bu dört oyuncu gibi 1-2 tane daha ara transferde alabilirse, grubumuzdan çıkabilir. İnegölspor’u çok üstün ve rahat bir oyundan sonra yenmeyi başardılar.
İnegölspor’a gelince, yeni teknik heyet maça kalede Şener, geride Orhan-Volkan-Kemal-Osman, ortada Özer Ozan-Serhat-Birhan- Yasin Görkem, ileride Raif ve Ahmet Hakan tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Serhat’ın yerine Yaşar Özer, Ozan’ın yerine Okan ve Ahmet Hakan’ın yerine Yusuf ‘u oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı biraz ateşlediyse de, takım olarak kötü oynadığı için beraberliği dahi kurtarmaya yetmedi. Kalede Şener beni inanılmaz derecede şaşırttı. Grubumuzun en iyi kalecisi diye yaza yaza galiba nazar değdirdik. Bu maçta 30-35 metreden hem de maçın başlarında öyle bir frikik golü yedi ki, evlere şenlik diyorum. O kadar uzak bir mesafeden atılan şutu, o köşeye doğru koşarak dışarı atabilirdi. Böylesine tecrübeli ve formda bir Şener, bu kadar uzak mesafeden böyle bir frikik golü yememeliydi. Bu gol İnegölspor’un kırılma anıydı. Çok yazık oldu. Geride Orhan-Volkan-Kaptan Kemal-Osman inanılmaz derecede etkisiz oynadı. Uyumları sıfırdı. Sağ kanadımız koridor oldu. Bu müdafaa ile bundan sonraki maçlar nasıl geçer merak ediyorum. Sağ bek Orhan Hacetepe’den, Volkan şampiyon Hatayspor’dan, Osman’da Kırklarelispor’dan referanslı olarak büyük umutlarla alındılar. Böyle devam edemeyeceklerine göre kendilerine en kısa sürede çeki düzen vermeleri gerekiyor. Orta sahada yılların deneyimi Serhat ve yakından tanıdığımız Yasin, sahada hiçbir varlık gösteremediler. Sağ kanatta Özer Ozan yok gibiydi. GS patentli Birhan gerçekten şaşırtmaya devam ediyor. Birhan’ın bu kadar etkisiz kalmasından sonra bazen Galatasaray altyapısı böyle oyuncular yetiştirmez diyorum. İleride Raif ve Ahmet Hakan hem etkisiz hem de uyumsuz oynadılar. Raif çok güçsüzdü. Bütün ikili mücadeleleri kaybetti. Bu yaşta gücü bu kadar. Ancak altyapımızdan yetişen ve büyük umutlarla kadroya alınan Ahmet Hakan yakaladığı bu forma şansını iyi kullanamıyor. Kaptığı formayı kaybetmişti, Fatih hoca tekrar verdi. Ancak Ahmet Hakan bu forma şansını çok daha iyi kullanmalı. Bu maçta ayağına çarpıp, gol olan bir pozisyondan başka ne yaptığına bu maçın çekimini izleyerek görebilir. Bizlerin temennisi, takımlarımızda gençler oynasın, şans bulsun, bulduklarında bu şanslarını iyi kullansınlar. Bunun bir tek doğru yolu var, O da çok çalışmak, kendini geliştirmek, eleştirilere kulak vermek, oynadığı maçtan sonra kendi kendine özeleştiri yapmaktır. Aksi halde hiçbir oyuncuya sınırsız şans verilmez. Umarım gençlerimiz doğruyu yaparlar. Umarım altyapı koordinatörleri ve antrenörler, A takımlarda şans bulan oyuncularına bu gözle bakar ve bu yolda yetiştirmeye gayret ederler. İnegölspor’da Kaptan Bilal ve Okan’ın sakatlıkları iyileşirse ve de kadroya alınırlarsa faydalı olur kanaatindeyim. Bilal’in sakatlığından sonra müdafaamız bir türlü dikiş tutmadı.
Sonuç olarak, İnegölspor 6 haftadır iyi oynamıyor. Evindeki maçlara çok etkisiz kalıyor. Sahada iyi mücadele edemiyor. Geniş, alternatifli ve tecrübeli bir kadroya sahip olmasına rağmen, bu sezon şampiyonluk hedefi için yapılan transferler sürekli SOS veriyor. Şampiyonluğa oynamak için içerideki maçları kazanmak gerekiyor. Temsilcimiz bunu yapamıyor. Henüz ligin başındayız. 28 hafta daha var. Başta yönetim kurulumuz, yeni teknik heyetimiz ve oyuncularımız bir araya gelerek, ilk 6 maçı masaya yatırmalı ve bu kötü gidişe mutlaka son vermelidir. Yönetim, bu sezon çok cesaretli olmalıdır. Çünkü küme düşecek takımlar şimdiden belli. Yani küme düşme korkusu yok. Geriye şampiyonluk veya Play-off hedefi kalıyor. Bu hedefi de kovalayamayacaklarsa, U-19’umuzu sürün sahaya olsun bitsin. Hiç olmazsa bir çuval parayı tasarruf eder, gelecek sezon harcarsınız. Müthiş bir tribün gücümüz var. Taraftarlarımız daha iyi ve etkili bir İnegölspor izlemeyi hak ediyor. Bu hafta Ankara‘da Keçiörengücü’ne konuk olacak. Bu maçtan gerekli dersleri çıkararak, Ankara’da yeni bir sayfa açmalıdır. İnegölspor’umuzun başarılarını yazmak dileğiyle…