Şüphesiz İnegöl siyasetine damga vuran isimlerden biri de Bülent Temelli olmuştur. Siyaseti yemiş yutmuş ender kişiler arasında olan Temelli, siyasete Anavatan Partisi döneminde başladı. Çalışkan kişiliği nedeniyle kısa sürede yıldızı parlayınca başkan yardımcılığı görevine getirildi.
Bülent Temelli ismi 2014 yılında ise AK Parti ile konuşulmaya başlandı. O günler hala “dün” gibi gözümün önüne geliyor. Temelli’nin AK Parti’ye gelişi oldukça ses getirmişti.

Bülent Temelli AK Parti’ye öylesine katılmadığını da gösterdi. Canla başla AK Parti için çalıştı. Her taşın altından çıkan isim oldu. Sanki siyaset için doğmuş olan Bülent Temelli, işlerini bile bu kadar önemsemedi.
Siyasetteki aktif rolü gözlerden kaçmadı. Çalışkanlığının ödülü olarak, kendisine ilçe başkanlığı görevi verildi. 

İlçe Başkanlığı döneminde de İnegöl’de hep gündem AK Parti oldu. Şantiyeye dönen İnegöl,  onlarca hizmet aldı. Dönemin Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la uyumlu bir çalışma dönemi geçirdi. Parti içinde ciddi tartışmalar ve kavgalara rağmen, “kol kırılır, yen içinde kalır” felsefesini en iyi uygulayanlardan biri oldu.

İlçe Başkanlığını bıraktığında ise, AK Parti’de yeni bir dönem başladı. Yeni dönemde yönetim şekli farklılaştı. AK Parti yönetimi de yenilendi. Zamanla AK Parti’ye uzun yıllar hizmet veren isimler siyaseti dışarıdan izlemek zorunda kaldılar.

Ancak Bülent Temelli, herhangi bir sorumluluğu olmamasına rağmen yine bir yöneticiymiş gibi arı gibi çalıştı. Hep bal yapmaya ve partiye katkı sağlamaya çalıştı. Bu enerjisi gözden kaçmadı. AK Parti İl Başkanlığına getirilen Ayhan Salman, kurduğu yönetim kurulunda Bülent Temelli’ye çok önemli görevler verdi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilen Temelli, kısa sürede Bursa’nın en çok konuşulan siyasetçilerinden biri oldu.

Tüm ilçe teşkilatlarını dolaşarak sürekli istişarelerde bulunan Bülent Temelli, partinin proje üreten, proje öneren kişisi haline geldi.
Son yapılan genel seçimlerde Bursa Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden, ancak listeye giremeyen Bülent Temelli’nin tutumu çok merak ediliyordu. Ancak o yine küsmedi. Bir yandan İnegöl ilçe teşkilatına, diğer yandan Bursa il teşkilatına katkı sağlamaya devam etti.  Kendisine verilen görevlerden hiç kaçmayan Bülent Temelli’nin ismi bugünlerde yine gündemde...
2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde adı İnegöl Belediye Başkan adaylığı için geçen Bülent Temelli’nin nasıl bir hamle yapacağını önümüzde ki süreçte görmüş olacağız.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Başkanlığı ve Bursa’da ki tüm AK Parti Teşkilatlarını iyi tanıması Bülent Temelli’yi bir adım öne çıkarıyor. Uyumlu yapısı, siyaseti ve yaptığı görevler nedeniyle belediyeciliğe hakim olması da yine en önemli avantajları.
Bülent Temelli’nin uyumlu yapısı, kin tutmaması ve toplumun tüm kesimleriyle pozitif bir ilişki kurabilmesi yine diğer avantajlı durumu…

Üniversite okumamış olması ve daha önce genel ve yerel seçimlerde desteklediği adayları kamuoyuyla paylaşması nedeniyle bir kısım partililer tarafından “taraflı” gösterilmesi ise dezavantajı. Ancak en zorlu görev ilçe ve il teşkilatında olacak. Böyle durumlarda elbette kimse ilçe başkanı ya da il başkanı olmak istemez. Ben hem İlçe Başkanı Mustafa Ersan’ın hem de İl Başkanı Ayhan Salman’ın bu zorlu süreci nasıl yöneteceğini çok merak ediyorum. Gerçekten işleri çok zor.
Bir taraftan İnegöl’de yapılan anketlerde mevcut Belediye Başkanı Alper Taban isminin ilk sırada çıkması, diğer taraftan Bülent Temelli, Nedim Bayram, Yavuz Uğurdağ gibi parti için önemli olan isimlerin adaylık beklentileri, yine Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bayhan’ın olası aday adaylığı hamlesi partiyi çok zorlayacak gibi görünüyor.

Ancak şu da bir gerçek ki; Bursa’nın siyasetteki patronları şuan için eski Başbakan Yardımcısı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu,  İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tır. Bunların dışında Genel Merkez nezrinde Bursa Milletvekili Av. Vildan Yılmaz Gürel’in ve İlçe Başkanı Mustafa Ersan’ın düşüncelerine de başvurulacaktır. 

Son sözü ise yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecektir…