2. Küme : Bu hafta ligin son maçları oynandı. Sosyal medyada hesaplarında ‘Sahaya çıkacağız, Biz de çıkmayacağız, biz oynamayacağız, rakipler gelecek mi? Rakipler sahaya çıkmayacak mı?...’ gibi onlarca sorular, açıklamalarla pazar gününü merakla bekledik. Son günlerde amatör futbola gönül vermiş birçok kişi bu yaşananlara anlam veremedi. İnegöl’ de oynanması gereken dört müsabaka vardı. İsaörenspor- İvazpaşaspor, Osmaniyespor-Yüzüncü Yıl Mahallesi Spor, Cerrahspor-Akpınar İdman Yurdu ve Ilgarspor-Sırameşelerspor maçları oynanmadı. Haftalardır liderliği bırakmayan İsaörenspor’da ilginç gelişmeler yaşandı. Maça 3 gün kala teknik sorumlusu Cemal Yılmaz görevinden istifa etti. Ardından yönetim kurulu yaptığı açıklamada maça çıkmayacaklarını açıkladı. Daha sonra yeni yönetim maça çıkacaklarını belirtti. Futbolcular maç öncesi hazırlıklarını yapıp sahaya çıktı. Kulüp yetkilisi ve antrenör olmayınca hiç iddiası olmayan rakip sahaya çıkmasına rağmen maç oynanmadı. Sanırım İsaörenspor 3 – 0 hükmen mağlup sayılacaktır. Maçı kazanıp şampiyonluk turu atabilecekken sahaya çıkmıyorsun. Bence hiç olmadı. Çok ilginç. Daha önce böyle bir olay yaşanmış mıdır bilmem. Aynı saat ancak farklı bir sahada da Osmaniyespor rakibi gelmediğinde 3 – 0 hükmen kazanıp son hafta liderliği dolayısıyla şampiyonluğu elde etmiş oldu. Hafta içi BASKF yönetimi lig ikincilerinin de 1.kümeye yükseldiği açıkladı. Böylece Yenicespor, Doğanspor, Alanyurt Gençlik, Osmaniyespor’dan sonra İsaörenspor da 1. Kümede yer alma şansını elde etti. Cerrahspor son lig maçında evinde lig üçüncüsü Akpınar İdman Yurdu’na karşı oynayacaktı. Rakip gelmeyince temsilcimiz üç puanı alıp beş maç üst üste kazanmış ve rekor kırmış oldu. Diğer temsilcimiz Ilgarspor rakibi Sırameşelerspor ligden çekildiği için 3 – 0 hükmen kazanıp ligi bitirmiş oldu.

Alt Yapılar: İnegölspor U 15 takımı hafta sonu ligdeki son maçında Yıldırım Belediyespor ile 2 – 2 kalarak avantajı kaçırmadı ve ligi ikinci sırada bitirerek tur atlamıştı. Geçtiğimiz hafta gençlerimiz Bölgesel Gelişim Ligi çeyrek finalinde Bilecik Osmaneli’de Sakaryaspor U 15 grubunu yenip tur atladı. İnegölspor haftaya Antalya’daki dörtlü final grubuna kaldı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Anılarla Futbol :

Kenan takımın koşmayı pek sevmeyen, tembel oyuncusudur. Takımın hocası Yalçın, Kenan‘ın oyununu pek beğenmese de adam yokluğundan dolayı ona ilk 11‘ de şans verir. Kenan‘ ın takımı Filizspor karşılaşmada 4 - 1 yeniktir. Kenan yine bal yapmayan arı misali maçta pek varlık gösterememektedir. Kenan bir ara kulübeye yaklaşır ve Yalçın Hocasına bir şey sorar :

-Hocam, sol dışa geçeyim mi?

Takımından umudunu kesen Yalçın Hoca kulübede otururken oyuncusuna cevap verir.

-Geç bakalım da şaşırt bizi Kenan.

Aradan 10 dakika geçer. Kenan tabii ki hocasını şaşırtmamış ve vasatı aşamamıştır. Ancak Kenan yine de oynama istediğindedir. Takımında oyuncu değişikliği yapılacağını gören Kenan yine hocasına soru sorar.

-Hocam, biraz da sağ dışa geçeyim mi?

-Geç, geç ama en dışa, sahanın dışına geç! Gel oyundan çıkıyorsun sen.