BURSA VE İNEGÖL´ÜN  KALBİ SENİNLE ATIYOR…

            Hafta sonu Reis-i Cumhurumuzun  Bursa´ya ziyareti kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri olmak üzere 15 Temmuz´dan itibaren Demokrasi meydanını dolduran nöbetini tutan binlerce kişiyi heyecanlandırmış durumdadır. Bir çok kişi sevgisini saygısını ve Devlet Başkanına olan bağlılığını bildirmek için sabırsızlanırken şehrin ve kentin beklentilerinin de birebir ağızdan aktarılması telaşı yaşanmaktadır.

            Bursa tarihi, kültürü, sanayisi ve Bursaspor futbol kulübüyle Türkiye´nin metropol şehirlerinden biridir. Cumhurbaşkanımızın en fazla önemsediği, desteklediği ve özellikle ülke gündemine ait en anlamlı mesajları ilettiği kentlerden biridir. Belki de Başkanlık sistemine geçişte Türkiye´ye ait yönetimsel dönüşüm sürecine ait en önemli ve ciddi bilgileri şehrimizde aktarmış olacaktır.

            Sanayi, ekonomik ve kültürel olarak çok hızlı gelişen vilayetlerde atılımlar, yatırımlar, açılışlar hiçbir zaman bitmeyecektir. Cumhurbaşkanımız Bursa´da bir çok yatırım ve gelişmenin açılışını veya temel atma töreninde bulunan yegane kişilerden biri olmuştur. Bursa´da yapmış olduğu bir takım açılışlardan sonra rutin programına devam edecektir.

            15 Temmuz´un demokrasi fatihini Bursa dört gözle beklemektedir. Dünya´nın beşten büyük olduğunu Ortadoğu coğrafyasında Türkiye´nin stratejik öneminin ve gücünün uluslararası boyutta hissettiren istikrarlı ve güçlü bir Türkiye´nin teminatı olan liderimizi  ağırlayacağız.   

            Bursa ziyaretine ait notları önümüzdeki hafta yazılarımızda analizini yapabiliriz. Fakat Reisimizin Bursa ziyaretinde aktarılması gereken en önemli hususlar şunlar olmalıdır diye düşünüyorum.

            Birincisi tüm Türkiye´de olduğu gibi öğretmen ve memur adaylarının yoğun bir kadro beklentisi mevcuttur. Bu beklenti noktasını devletin mali ve tasarruf gerçeklerine de uygun olarak hak edilen kadro ve pozisyonlara objektif ve şeffaf  memur alımlarının yapılacağını Cumhurbaşkanımızdan duymak isteriz.

            İkinci olarak Milli İradeye  sahip çıkan cumhuriyetin temel niteliklerine göre hareket eden bütün herkesin desteklenmesini  ve etkin  statü ve pozisyonlara getirilmesini talep ediyoruz.

            Üçüncü olarak Bursa´nın alt yapı ve trafikte sıkışan hatları yönünde yatırımların arttırılması ve çözüm öneri ile ilgili beklentilerimiz bulunmaktadır.

            Beşinci olarak Cumhurbaşkanımızı da misafir edebileceğimiz   A Milli futbol takımının maçlarını büyük Bursaspor taraftarı ile birlikte timsah arenada takip etmek istiyoruz.

            Ayrıca Bursa özelinde mutlak surette İnegöl kentinin il olma beklentisi Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. Gelişen sanayisiyle ekonomik ve kültürel boyutuyla , üretim kapasitesi ve sektörel faaliyetleri ile İnegöl´ün müstakil bir üniversiteyi hak ettiğini düşünüyorum. Özellikle mobilya ve tekstile yönelik tasarım fakültesinin kurulması ile mevcutta bulunan İşletme fakültesi ve mesleki eğitimde lokomotif olan Meslek Yüksekokulu ile ve Türkiye´deki birçok şehirden büyük olan demografik yapısı ile bir bilim merkezi ve üniversiteyi çoktan hak ettiğini düşünüyorum. Ecdadımızın kuruluş topraklarına yakın olan ve burada yeşeren Osmanlı Devletini temsilen Osmanlı Üniversitesi, İshak Paşa Üniversitesi ve 6 eylül Üniversitesi gibi isimler İnegöl halkı arasında telaffuz edilir hale gelmiştir. İnşallah hem Bursa´mız  hem de İnegöl´ümüz en kısa zamanda Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz önderliğinde istek ve amaçlarına ulaşır.

 

 

Yeni katman...