Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye başkan yardımcılarının da katıldığı dünkü basın toplantısında İnegöl medyasının karşısına çıktı.  

Gündemdeki konulara açıklık getiren Başkan Aktaş, özellikle son günlerde gündeme gelen ve vatandaşların tepkisine yol açan içme suyu sıkıntısından, sosyal medyada gizli bir hesaptan şahsına yöneltilen iddialara kadar birçok konuya değindi.

Başkanın söylediklerini size aktaracağım ama öncesinde başka bir konu hakkında birkaç kelam edeyim.

Toplantıya giderken Başkan´a ne sorayım diye aklımdan geçirdim.

İçme suyu ile ilgili BUSKİ´nin yatırımlarını, yaptıklarını veya yapamadıklarını anlatın desem…

Muhatap Bursa Büyükşehir Belediyesi.

Alt yapı çalışmaları desem, yapılması planlanan tramvay hattı trafiği nasıl etkileyecek diye sorsam…

Muhatap Bursa Büyükşehir Belediyesi.

Allah var… Başkan Aktaş bu konuların tümü hakkında bilgi verdi. Ancak yetkisi ve etkisi dâhilinde.

Toplantıda esnasında aklımdan geçti, basın mensupların davet etmesi ve bilgi vermesi gereken aslında Büyükşehir yetkilileri. Artık başkanı mı olur, başkan yardımcısı mı olur bilemem. Ama bizim soru sormamız gerekenler yoktu karşımızda.

Gerçekten Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri neden şu İnegöl basını ile toplanmaz. Bizde çok soru birikti.

Bizde herkes gibi yetkili bulamayınca yapışıyoruz İnegöl Belediye Başkanı´na.

O iş ne oldu, bu iş ne oldu Alinur Başkan…

İnegöl Belediye Başkanı´na soru sormak için toplantıyı beklemeyiz zaten. Telefon ile de rahatça ulaşırız kendisine.

İnegöl Belediye Başkanına soracak sorumuz yok değil. Onu da ilgilendiren önemli konular var. Ama makro konular şu an gündem de.

Ben kendi adıma Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Recep Altepe´den basın toplantısı talep ediyorum.    

Samimiyetle söylüyorum.

İnegöl´de görev yapan 657´e tabi Bursa Büyükşehir yetkilileri basına bir açıklama yapamıyor. Vallahi bende Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine telefonla arayıp soru soracak kadar samimi değilim. Merhaba Merhaba, o kadar… Yani ben ararım da onlar açmaz telefonumu…

Tanışıp kaynaşamadık… Hatta bendemi acaba…Ben bi gitsem nasıl olur acep.

Neyse…

Gelelim sayın Alinur Aktaş´ın ne dediğine.

Başkan özetle diyor ki…

2014 yılına kadar su işleri İnegöl Belediyesi´ne bağlıydı.2014 Büyükşehir yasası ile artık Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluğunda.

İnegöl´ün günlük su ihtiyacı saniyede 600 Lt. Ama şu an, ana kaynaklardan gelen su saniyede 100 Lt. Alibey köydeki kuyuları devreye sokarlarsa (yani BUSKİ´deki arkadaşlar yaparsa) o zaman bu su olur sana 300Lt. Normalde kaynaklardan gelen su saniyede 1500 Lt ama mevsim şatları, yani yaz sonu bu su düşer. BUSKİ ilave bir kuyu daha devreye soktu ama bu da yetmez.

İçme suyu barajı olmadan bu sorun, kurak aylarda yine ortaya çıkar. İçme suyu barajı (Gülbahçe köyü civarına yapılacak olan) 2019 da bitmesi planlanıyor.

Barajı kim yapıyor?

“Biz fizibilitesi için 1 milyon TL harcadık. Dosyaları teslim ettik. Sayın Vekilimiz Hüseyin Şahin konu ile ilgileniyor. İnşaat devam etmekte. Bu baraj 2018´de su tutmaya başlar. Ondan sonra siz sağ ben selamet, bu iş çözülecek” diyor. 

Özetle su işi böyle…

Sosyal medyadaki iddialar ve Fuat Avni´msin durum içinde diyor ki.

Hukuk içinde savcılığa başvurumuzu yaptık. Savcılık soruşturmayı sürdürüyor.

O konuda yeni bir şey yok yani…

Son olarak.

Ağaç işleri asfaltlandı. Yakında oradaki sanayici arkadaşlar ile bir araya geleceğiz. Endüstriyel atıklar hakkında bilgilendireceğiz. Siz değerli basın mensuplarını da davet edeceğiz dedi Sayın Başkan.

Bir de her toplantıda dile getirdiği bir konu var Başkan Aktaş´ın. Yazmadan geçemeyeceğim. İnegöl´de yapılan her ne yatırım olursa olsun. Park yapımından, baraj yapımına, cami yapımından, okul yapımına, sosyal sorumluluktan, dernek çalışmalarına, sanattan, siyasete her çalışmada, sorumluluğu olsun veya olmasın İnegöl Belediyesi´nin katkısı olduğunu önemle hatırlatır. Bu toplantıda da değindi bu konuya.

Velhasıl İnegöl Belediyesinde son durum bu. İnşaallah bir sonraki yazıda, Bursa Büyükşehir Belediyesinden gelişmelereler ile karşınızda oluruz…Esen kalın…