Başlıkta dediğimiz gibi bir maç oldu Pendik deplasmanında. Maçın ilk 2 dakikasında İnegölspor sahanın mutlak hakimiydi. 4. dakikada hatalar zinciri sonrası yediğimiz gol ile de ibre bir anda Pendik takımına döndü. Golün kalemize geldiği an ise enteresandır, haftalardır söylediğimiz tarzdandı. Sağ kanattan rakibe verilen pozisyon ceza alanına ortalanan top ve 2 stoper bir kaleciyi geçen topu ağlarımıza göndermek ise adeta çocuk oyuncağı kadar kolay oldu Yakup Ramazan Zorlu için. O dakikadan sonra sahada daha isteyen daha ısıran bir rakip vardı. İlk yarı boyunca sahanın her tarafında üstündüler. Sağ kanattan atağı başlatırken, anında ters top ile topun yönünü bir anda sol kanada çevirdiler. Bazen ise göbekten geldiler. Sanki oynadıkları oyunla başımız döndürdüler. Orta alanda Ömer Faruk Çalışkan her aldığı topta sert ve etkili pres ile burun buruna geldi. Hal böyle olunca da orta sahada istediğimiz ağırlığı koyamadık kanatlardan Cengiz ve Niyazi gelmeye çalışsa da pek etkili değillerdi. Rakibin baskılı anlarda kazandığı duran topta Şener’in topu dışarı göndermesi ise mücadelenin kırılma anıydı. İlk yarı biterken de Pendik savunmasının ofsayt diye durakladığı anda Ahmet Hakan ile golü bulduk, soyunma odasına umutlu girdik. Golün geliş anı ve öncesinde ise Pendik taraftarının küfürlü tezahüratına şamarı yapıştırmamız ayrı bir tad ve zevk pınarımız oldu.

Devre arasında ise Teknik Direktör Murat Yoldaş takıma ne dedi nasıl bir konuşma yaptı bilmem ama sahada bu defa sahnede İnegölspor vardı. İlk yarıdaki saldırgan Pendik sanki sinmiş, kedi gibi savunmasından çıkamadı. Köşesinde sopa yiyen boksör gibi üstüne üstlük yumruklar yiyordu. Bu defa maçta ön plana Hacı Mustafa Karabulut çıktı. Hem topun bizde olmasını sağladı hem de uçak pilotu gibi takımı bir havaya kaldırdı, bir yere indirdi. Vitesi istedi düşürdü, istedi arttırdı. Yanındakilerde ona eşlik edince de beraber kalsak bile 2. yarı ortaya koyduğumuz futbol tadından yenmez bir yemek oldu. Zor ve bize ters gelen bir deplasmandan rakibi sahasında hapsederek, puana ulaşmak ise ayrı bir sevinç yaşamamıza neden oldu.

Fakat bir gerçek var ki oda gol yollarında sıkıntımızın olduğu ve bunu çözmek içinde şu an yapılacak bir şey yok gibi. Bu açığı da ancak diğer oyuncuların daha fazla gole dönük oynamaları ve herkesin bu noktada sorumluluk alması ile bir nebze kapatabiliriz.

Pendik maçında oyundan alınan oyuna dahil edilenler hepsi yerinde ve doğru zamanlama ile gerçekleşti, teknik heyeti tebrik edelim. Yine genç Emir Özsoy’u Murat Yoldaş’ın kadroya alması isabetli olmuş. Kumaşı iyi ve bana göre bazı maçlarda şansta verilmesi gerek. Çünkü buna her zamankinden fazla ihtiyacımız var.

Şimdi sırada en az bu maç kadar zor Bakspor maçı var. Rakibin ligdeki durumu belli. Yararlı aslan modunda ve varını yoğunu ortaya koymak isteyecektir. Kısaca bizim kadar istekli bir rakip olacak karşımızda ama gizlide olsa bir hedefimiz varsa, tek gerçek var oda bu maçtan da 3 puanla ayrılmak…