‘Yaklaşık 30 gündür amatör futboldan uzağız. Bu hasret ne zaman bitecek bilmiyoruz ama şu bir gerçek ki gerçekten de çok ama çok özledik.’

Değerli Okurlar, geçen haftaki yazıma böyle başlamıştı. Bugün de onun devamını yazmak istedim. Yazmayı unuttuğum nice özlediğimiz olaylar, güzellikler vardır. Cumartesi veya Pazar günleri Kurtuluşspor, Sanayi, Yenice ve geçmişte kullanılan Mesudiye ile Güven Sahalarına gittiğimizde hiç eksik olmayan amatör futbol severleri her zaman orada olurlardı, oldular ve kısmet olursa yakında yine orada olacaklar. Kimlerden mi bahsediyorum? Aklıma gelenleri yazdım. Biliyorum ki unuttuğum onlarca daha futbol sever vardır.

Bazıları aramızdan ayrıldı. Ayrılık süresi çok olsa da onları unutmadık, unutamadık.

Güven sahasına yaklaşıyorum. Uzaktan Kırmızı-Beyazlı formaları görünce ya Orhaniyespor ya da Alanyurt Gençlik‘in maçı var diye tahmin ediyorum. O halde Fuat Doğru, Burhan Çavdar, Selim Kavık, Serkan Göksu... kesin oradadır diye düşünürken, tezahürat seslerini duyunca Orhaniyespor maçıdır diyorum kendime. İbrahim Acar, Kerim Kurumuş, Şaban Günay, Yavuz Şengöz, Sezai Seymen, Korkmaz Abaza Amca, Adnan Güney tribünde yerini almış olması gerek. Maçı biraz izliyorum. O maç bitiyor. Sıradaki maç asırlık çınar Doğanspor ile Gençlergücü arasında. Bir tarafta İnegöl futbolunun ağır abileri; Fehmi Fergana, Sütçü Ali, Şükrü Kelebek, Cemal Doğu, Ömer Şengöz, İsmail Taşkıner, Adnan Havran, Şevki Tüzünler... diğer tarafta yıllardır değişmeyen Gençlerin vefalıları; Kamuran Balkan, Burhan Güler, Mehmet Bayrak, Mustafa Tarım, İbrahim Akgün, Sadık Taşdemir, Metin Karabacak, Osman Turan, Bülent Acar, Nizam Yoğurtçu... Güzel bir maç oluyor. Top bir o kalede, bir bu kalede. Bir tarafta antrenör Muhammed Şaffak, kaptan Hakan Serbest ve arkadaşlarına son taktikleri verirken, diğer taraftan da Mami‘nin kardeşi Refik Şaffak Gençlergücü‘nün mastreosu Alaattin Serbest‘in daha dikine oynamasını istiyor.

Bu maç bitmeden Kurtuluşspor Sahasına gidiyorum. Aynı mahallenin, iki komşu takımının derbi maçı var. Sahanın bir tarafında Hüsnü Sak, İbrahim Sak, Ahmet Mestan, İbrahim Dinç, Ali Başol, Hasan Aydın, İbrahim Akın... diğer tarafında da Yaşar Güzel, Sabri Şen, Metin Ungan, Nedim Sevim, Orhan Yavuz, Şifo Mehmet, Osman Şentürk ve coşkulu Kamikazeler... Kurtuluşspor kaptan Hasan Efe frikikten gol atınca abisi Abdullah Efe gururlu, dükkan komşusu Kurtuluşspor fanatiği Ali Başol da çok mutlu. Çok geçmeden Şifo Mehmet gol sevincini yaşıyor. Başol kardeşler, ertesi gün aynı dükkanda birbirini üzmemek için bu maçı hiç konuşmuyorlar. Sanki o maç hiç oynanmadı, sanki onlar gönül verdikleri takımın oyuncularını dün hiç motive etmediler. Kafkas Kartalı‘nın golünü atan genç golcü Selman, abisi Khedira Salih‘e doğru koşuyor.

Ardından bir derbi daha. Karadeniz Güvenspor cephesinde maç için Ramiz Güven, Metin Öztürk, Sadullah Kaldırım, Mahmut Emanet, Ragıp Akkaya, Hakkı Yetişen... hazır. Diğer tarafta da Ahsar Mahallesinden Demirsporlu Hüseyin Küçük, Bilal Özdemir, Mesut Kelebek, İsmail Tutal, İlyas Keser, Recep Kıraç... Maçı izleyen Vahap Hoca kalecinin hatalı yediği golü Kibar Hoca Ayhan Güneş‘e anlatıyor.

Tesadüf bu ya bugün Yenice Sahasında da bir derbi maçı var. Ev sahibi Yenicespor, tribündeki Kani Kont, Necmettin İnan, Cafer Doyan, Göztepe sülalesi, Hamdi Turan, Özkan Evren, İbrahim Dursun‘un önünde Osmaniyespor‘u misafir etmiş. Beşir Alıç, Halil Kerimoğlu, Kani Uçsoy da maçı merakla bekleyen Osmaniyelilerden. Yavuz kardeşler de burada. Osmaniyespor Yunus Memiş ile sahada sağ kanattan ilerliyor. Abisi kaleci Yavuz Memiş dikkatle defanstakileri uyarıyor.

Yakın geçmiş ve günümüzü harmanlayıp bir hayal kurdum. Yakında gerçek maçlarda buluşmak ümidiyle sağlıklı kalın.

Bazen maçın skoru sebebiyle birbirimize kızsak da, küssek de birbirimizi çok özledik be.

Bunların yanında herhangi bir kulübe bağlı olmayıp hemen hemen her hafta sonu amatör maçlarını kaçırmayanlar da var elbet.

Aklımıza gelenler; Saffet Soral, İbrahim Usta, Ekrem Şahin, Köksal Demiral, İbrahim Gürbaş, Mehmet Sevinç, Serkan Arslan, Süleyman Coşar, Refik Koç, İrfan Kocabey, Ertuğrul Arslan, Rafet Kılıç, Şeker Abimiz, Mustafa Sever, Orhan Atan, Salih Yiğit, Ömer Esinler, Fırat Aytürk, Sedat Yılmazsoy, Sedat Kosova, Turgut Gürbüz, Reyhan Halis, İsmail Dönmez, Hüseyin Taşkıran, Mustafa Okur, Gürbüz Yılmaz ve isimlerini bilmediğim onlarca amatör sporseverler... var.

Bunlara tabii ki yaklaşık 70 antrenörü ve yüzlerce sporcu genç kardeşimiz de eklemeliyiz.

Not: Doğugücü Gençlik, Şekerspor, Mobilyaspor, Kurşunluspor, İsaörenspor, Cerrahspor‘u yeni veya kapanan kulüpler olduğu için bu araştırmaya dahil etmedik.