Geçtiğimiz hafta evinde 2. yarıya sürpriz Kırklareli beraberliği ile hüzünlü başlayan temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü Çorumspor’un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan sessiz maçta, ilk yarıyı kalesinde gördüğü golle yenik kapamasına rağmen, 2.yarıda silkelenerek maçı lehine çevirerek attığı 3 golle Çorum’dan hem ilk maçın rövanşını hem de altın değerinde 3 puanı alarak Çorumla yer değiştirerek Play-off sınırı içerisine girmeyi başardı. Seyircisiz de olsa evinde oynar gibi de oynasa geriye düştüğü bu maçı 3 golle kapatan temsilcimiz, bundan sonraki maçlar için moral ve motivasyon depoladı. Bu galibiyetle bundan sonraki maçlarında play-off hedefini daha kolay zorlayarak inşallah sezon sonunda play-off oynama hakkını elde eder.

Rakip Y.Çorum 31 puanla 5’nci sırada çıktığı bu maçta Play-off iddiası ile iyi başlamasına ve golü de bulmasına rağmen tribün desteğinden uzak tarafsız sahada antrenman maçı havasında oynadığı maçta özellikle 2.yarıda hiç beklemediği golleri kalesinde görerek Playof yolunda büyük bir yara aldı.2.Ligin yenisi olan bu takım ilk maçlarda iyi bir ivme yakalamasına rağmen evinde kaybettiği bu maçla play-off işini zora soktu.

İnegölspor’a gelince Teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Bilal-Abdullah, ortada Selimcan-H.Mustafa-Cumhur, ileride Niyazi-Tayfun-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında H.Mustafa’nın yerine Raif, Tayfunun yerine A.Hakan ve Niyazi’nin yerine Yasin Görkem’i oyuna aldı. Bu değişiklikler berabere giden maçın kaderini değiştirdi. Oyuna yeni giren A.Hakan ve uzatma dakikalarında oyuna giren Yasin’in golleri berabere giden maçı çevirerek 3 altın puana dönüştü. Deplasmanda ancak seyircisiz oynandığı için ev sahibinin dezavantajlı oynadığı maçta tribün desteği olmadığı için İnegölspor, Perşembe çift kalesini yapar gibi rahat oynayarak sonuca gitti. Geçen hafta Kırklareli maçında da etkili olan temsilcimiz, maalesef yakaladığı pozisyonları ve özellikle Tayfun’la penaltıyı kaçırınca çok önemli 2 puanı kendi ayaklarıyla çimlere gömdü. İşte bu önemli deplasman galibiyeti Kırklareli maçındaki kayıp 2 puanı telafi ettiği gibi Play-off sınırında rakibi Çorumla yer değiştirmesi ayrı bir avantaj ve güzellik getirdi. Bu maçta Teknik heyetimiz geçtiğimiz haftanın 11’ine sakat olan Ömer Faruk’un yerine Cumhur’u koyarak çıktı. Aynı 11’le başlaması ve geçtiğimiz haftanın pozisyonlarını bulup bu sefer gole çevirmesi büyük bir avantaj ve motivasyon getirdi. Deneyimli ve alternatifli kadromuz yakaladığı bu play-off şansını umarız lig sonuna kadar kovalar ve play-off finallerinden beklenen süper başarıyı yakalar.

Sonuç olarak İnegölspor, Play-off’taki rakibi konumundaki Y.Çorumspor’u seyircisiz oynanan maçta 3 golle geçerek aldığı bu 3 altın puanla rakibinden ilk yarının rövanşını da aldı. Bu galibiyeti alan başta teknik heyetimizi ve maçın gerçek kahramanları oyuncularımızı kutluyor, önümüzdeki hafta yine deplasmanda oynayacağı Sancaktepe maçında başarılar diliyoruz.

Fikstürde 34 puanla 4.sıradaki Sancaktepe’yi yenmesi halinde 31 puanını 34’e çıkaracak olan temsilcimiz, 4. sırayı rakibi ile paylaşacak. İşte yine 6 puanlık bir maç daha. Kazanan 6 puanlık bir avantaj elde edecek. Bu nedenle çok önemli bir deplasman. Deneyimli ve alternatifli kadrosuyla temsilcimiz bence deplasmanlarda daha iyi maçlar çıkarıyor. Umarız bu 6 puanlık maçı da alarak Play-off sınırı içerisinde kalıcı bir yere oturur. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’un Sancaktepe maçı başarılarını yazmak dileğiyle. İnegölspor’a başarılar diliyoruz…