Her insan daha sağlıklı ve güzel görünen dişlere kavuşmak ister. Ancak bu şekilde bir ağız diş sağlığına ve yapısına kavuşmak için çeşitli durumlara özen göstermemiz gerekmektedir. 

Bunlar nelerdir:
- Her zaman ilk dikkat edilmesi gerekli olan şey düzenli diş fırçalamak ve ağız bakımına gerekli özeni göstermektir. Bunun için dişler günde en az 3 defa düzenli fırçalanmalıdır. Bunun dışında gerekli durumlarda ağız gargaraları kullanmak ve diş ipi ile diş aralarını temizlemek oldukça önem arz etmektedir.

- Özellikle çocukluk döneminde ağız ve diş bakımı daha zor olmaktadır. Bu sebeple daimi dişler sürerken flor ve fissür örtücü uygulamaları dişlerin çürümesinin engellenmesi açısından çok önem arz etmektedir. Bu durum özellikle ağız bakımına özen göstermeyen çocuklar açısından daha fazla gerekmektedir.

- Asitli içeceklerden mümkün oldukça uzak durulmalıdır. Bu tarz içecekler diş minelerini zayıflatmakta ve diş çürüğü oluşumunu hız kazandırmaktadır. Bu içeceklerin yerine su içmek daha faydalıdır.

- Şeker ve türevleri mümkün oldukça tüketilmemelidir. Çünkü şekerde asit gibi diş çürüklerine sebep olmaktadır. Özellikle lokum tarzı yapışkan şekerler daha fazla zararlıdır.

- Yanlış beslenme yerine daha sağlıklı ve doğru beslenilmelidir. Örneğin peynir ve süt ürünleri diş açısından daha faydalıdır. Ayrıca elma gibi lifli gıdaları tüketmekte diş temizliği açısından daha faydalıdır.

- Son olarak düzenli diş hekimi kontrolü yaklaşık 6 ay aralıklar ile yapılır ise bu hem dişlerin takibi hem erken müdahale açısından faydalıdır. Diş hekiminin gerekli durumlarda yapacağı panaromik röntgen değerlendirmeleri ile gerekli teşhis yapılarak dişler daha sağlıklı duruma getirilir.