Futbolda bazı maçlar vardır, kazanmayı hak edersiniz, karşılığı olan golü bulup sonuca gidersiniz. Bazı maçlar vardır, kötü oynarısınız ama şans yanınızda olur yine kazanırsınız. Ama en kötüsü ise çok isteyip çok koşmanıza karşın rakibe puanı kendi elinizle verirsin. Bu tür maçlarda 2-3 sezonda 1 olur. Oda cumartesi günü oynadığımız Kırklareli maçında başımıza geldi.

Düşünün 2 kez öne geçiyorsunuz. Hatta farka koşacak gibide bir mücadele ediyorsunuz ve yaptığınız bir hatada plak bir anda tersine dönüyor. Sadece kalemize 2 kez gelen konuk takım ise, kendisinin dahi inanamadığı 1 puanı alarak gidiyor. Dedik ya derslik bir maç oynadık diye. Skor 2-1 iken, takımın penaltıcısı Niyazi Batuhan’ın yerine topun başına geçen Tayfun, o golü atsa bunları konuşmayacaktık ama yapılacak bir şey yok. Saha içi disiplinin önemine bir kez daha şahit olduk.

Zaten kaçırdığı penaltı sonrasıda kendisi oyundan çıkmak istedi ki, bana göre Murat hocanın daha önce bu hamleyi yapması gerekiyordu. İlk yarının son maçı olan Amed karşısında şov yapan Tayfun için söyleyeceğimiz tek şey, şuan için umarız bu maçta gününde değildi, temennisi olur. Savunma ve hücum attı bu maçta gününde değildi. Orta saha ise bazı bölümlerde oyundan düşüp top kullanma noktasında tercih hataları yapsa da Ömer Faruk Çalışkan’ın çok istemesi, Selimcan’ın ısırmaya yönelik mücadelesi yanında, istekli 2 gence de tecrübesiyle bir şeyler katmaya çalışan Hacı Mustafa Karabulut, bana göre İnegölspor’da orta saha bu maçta bir adım öndeydi.

Niyazi Batuhan Salman’ın güzel golü, Cengiz’in akıl dolu dokunuşu ile çok güzel atmosfere girmiştik ki, rüyadan çabuk uyanıverdik. Yine oyunun son dakikasında Ahmet Hakan bomboş pozisyonda topu auta göndermese, yinede işler lehimize dönecekti ama Ahmet Hakan’ın kaçırdığı gol pozisyonu sonrası şunu anladım ki, santraforlar gerçekten özel oyuncular. Ondan dolayı kısıtlı çıkıyorlar ve el üstünde tutuluyorlar. Yoksa kaçan pozisyona akıl sır erdirmek mümkün değildi. Bu maçın kaybı bana göre Çorum’un kaybetmesiyle biraz daha fazla oldu. Önümüzdeki 2 hafta deplasmanda karşılaşacağımız Çorum ve Sancaktepe maçları hedef noktasında da bize bazı şeyleri gösterecektir. Tabi birde ardımızda sıralanan 25‘er puanlı 3 takımıda unutmamamız gerek.

Maç sonunda Başkan Münir Kanar, Amed maçı sonrası yaptığı açıklamanın aksine play-off konusuna değinmedi. Mali tabloyu iyileştirme çabası içinde olduklarını söyledi. Murat hoca transfer işimiz zor, mevcut kadroyla yolumuza gideceğiz diyerek takviye olma ihtimalinin de gözler önüne sermiş oldu.

Yine bu maçta göze çarpan yarım tribünler ve şeref tribünündeki ilgisizlikti. Bunca zamandır bu takımı takip ediyorum. Ben ilk kez şeref tribünde bu kadar boşluk gördüm. Kısaca buda ayrı değerlendirilecek bir konu ama ileriye doğru güzel bir yapılanma ve doğru planlama için hamle yapılacaksa, bunun bana göre önce şeref tribünden başlamalıdır diye düşünüyorum…